Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και "Λαϊκή Ενότητα" Πέλλας ενάντια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια: Λαοί των Βαλκανίων ενωμένοι ενάντια στο φασισμό και την πολεμική απειλή!


Η ανακοίνωση διοργάνωσης εθνικιστικών συλλαλητηρίων στον Νομό μας (Έδεσσα – Πέλλα) αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη της περιοχής.
Όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσα από αυτές καλλιεργείται το μίσος και ο φασισμός. Οι ακροδεξιάς προέλευσης διοργανωτές με ρητορική μίσους, εθνικιστικά συνθήματα και δίνοντας βήμα σε πατριδοκάπηλους παραγοντίσκους αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου και ενισχύουν την δράση ακροδεξιών εγκληματικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, η επίθεση στα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος και οι ανοιχτές απειλές σε αγωνιστές του κινήματος.
Με αφορμή με το ζήτημα οριστικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.) εκτοξεύουν εθνικιστικές κορώνες και στοχοποιούν όσους εκφράσουν διαφορετικές απόψεις με τις δικές τους. Παρόλα αυτά αρνούνται συνειδητά να κατονομάσουν τους βασικούς φορείς που προωθούν την λύση «εδώ και τώρα» και δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουν την είσοδο της γειτονικής χώρας στους οργανισμούς τους για να ανοίξουν καινούριες στρατιωτικές βάσεις να γίνει ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και αναπτυχθεί η καπιταλιστική παραγωγή σε βάρος των εργαζόμενων.
Η στάση των διοργανωτών δεν είναι τυχαία αφού στην ουσία δεν διαφωνούν με την βάρβαρη πολιτική που ασκείται σε βάρος όλων των λαών της περιοχής, της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την οικονομική εκμετάλλευση του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων. Για αυτό βασικό τους μέλημα είναι να χτυπήσουν όσους αντιστέκονται χρησιμοποιώντας τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Ο απώτερος στόχος, η «κρυφή ατζέντα» της λεγόμενης «επιτροπής αγώνα» είναι πλέον δύσκολο να κρυφτεί. Είναι η δημιουργία ενός νέου ακροδεξιού πόλου, μιας νέας «σοβαρής» χρυσής αυγής που δεν θα έχει τη ρετσινιά του υπόδικου για ειδεχθή εγκλήματα και θα μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της περιοχής και της χώρας μας είναι αντίθετα τόσο με τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, που υπηρετεί πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Άλλωστε το όνομα ποτέ δεν ήταν το πραγματικό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών. Το ζήτημα της ονομασίας είχε πέσει στην αφάνεια για πολλά χρόνια. Η Ελλάδα είχε καταφέρει να επιβάλλει επίσημα το όνομα «ΠΓΔΜ» και οι Ελληνικές εταιρείες (με πρώτες και καλύτερες τις τράπεζες) είχαν καταφέρει να «κατακτήσουν την αγορά των Σκοπίων». Αυτό που αναζωπύρωσε τη συζήτηση είναι το πολεμοκάπηλο σχέδιο του ΝΑΤΟ να εντάξει στη δύναμή του την ΠΓΔΜ, κάτω από το πρίσμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Άρχουσα τάξη στην Ελλάδα είδε αυτή την εξέλιξη ως ευκαιρία για να εισπράξει ανταλλάγματα. Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Όμως τα ανταλλάγματα δεν είναι για τους εργάτες, τους φτωχούς, τους νέους και απλούς ανθρώπους. Είναι για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους.
Οι γειτονικοί λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους αλλά αντίθετα με όπλο την διεθνιστική αλληλεγγύη, τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων και των λαών της ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας ενάντια σε οποιονδήποτε επικίνδυνο εθνικισμό μπορούν να ανατρέψουν την κλιμάκωση της πολεμικής απειλής την προσπάθεια ιμπεριαλιστικής επαναχάραξης των συνόρων και τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλουν Τρόικες και ΔΝΤ σε όλες τις χώρες.
• Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ.
• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
• ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
• ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
• ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΛΛΑΣ – ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Ρεσιτάλ δημοκρατίας από ανθελληνικά δήθεν προοδευτυικά μυαλά που πιστεύουν πως ότι δεν είναι σύμφωνο με τις ιδέες τους πρέπει να καταπνιγεί. Αφήστε ρε δημοκράτες το λαό να εκφραστεί και μην τοπαίζεται αντιφασίστες. Πιο φασίστες από εσάς δεν υπάρχουν και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή. Ουστ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπη σας απατριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΑΡΣΙΑ πελλας ....4,5 στην Έδεσσα 7 στα Γιαννιτσά και 1 άτομο στην κρύα βρύση ούτε για διπλό μπάσκετ δεν κάνετε έχετε και άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πραγματικα, αυτοι οι αριστερο-αναρχο-κομμουνο-ληστο-συμμοριτες τι πινουν κ δεν μας δινουν????? πρεπει να ειναι πολυ καλη κ εκλεκτη ποιοτητα αυτα που παιρνουν, αλλιως δεν εξηγητε αυτο...........!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μας λέτε???
    Σοβαρά???
    Δεν σας ειδα να κάνετε κάτι ανάλογο για την φυλάκιση και την παράνομη κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών απο την Τουρκία.
    Δεν σας είδα να κάνετε κάτι για τα Καμάρια που πριν λίγες μέρες έκαψαν ελληνική σημαία.
    Δεν σας είδα να λέτε κάτι για το καθεστώς ανομίας και αναρχίας που επικρατεί κυρίως στην Αθήνα και σε άλλες μεγαλουπόλεις απο τα συντρόφια σας.
    Δεν σας είδα να λέτε κατι για την δολοφονική επιθεση αναρχικών εναντίων κλουβας των ΜΑΤ προ ολιγων ημερών στην Θεσσαλονίκη.
    Όπως δεν είδα τους απέναντι απο εσάς να καλούν σε αντί συγκέντρωση κάθε φορά που κάντε εσείς κάτι αντίστοιχο.
    Τώρα γιατί προσπαθείτε να δυναμιτησεται με διαγγέλματα κλπ μια εκδήλωση ρίχνοντας λάσπη οτι τάχα είναι ακροδεξιοί και χρυσαυγιτες αυτοί όλοι.
    Σκεφτείτε λίγο.
    Αν όλοι αυτοι που πήγαν και θα πάνε αύριο στα συλλαλητήρια, ηταν χευσαυγιτες,η χρυσή αυγή θα ηταν το λιγότερο αντιπολίτευση.
    Αλλά έτσι έχετε μαθει.
    Όλους οι αντίθετοι απο εσάς ,να τους χαρακτηρίζεται φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγραμματοι και ανιστορητοι. Η ιδεολογία σε μεγαλη ποσοτητα τελικά βλαπτει. Θα ειμαστε ολοι εκει, αριστεροι και δεξιοι. Ετσι, για να δείτε πως η πατρίδα μας πονά. Το όνομα είναι η ψυχή μας και δεν το δίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά τα λεφτά που παίρνουν για να κάνουν φασαρία. Όλοι στο σχέδιο για να γκρεμίσουν την Ελλάδα μας. Πάντα ο ντελαλης και ο ψευτοαντιστασιακος πληρωνόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μια πλευρά οι φασίστες της Χ.Α και η άλλη οι φασίστες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πόσο καλή πατρίδα θα είχαμε αν μας αδειάσετε την γωνιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν και Πότε στα τσακίδια όλοι τους αριστεροί και δεξιοί φασίστες

      Διαγραφή
  9. Αντε βρε παντε να ζησετε σε καμια κομμουνιστικη χωρα και μετα τα ξαναλεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαν πολίτης της Πέλλας σας απαγορεύω να μιλάτε για μένα όπως και αν σας λένε ΑΝΤΑΡΣΥΑ συριζια κτλ δικαιώμα μου να πάω οπου θέλω αν τολματε ελάτε να με εμποδισετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σχόλια επιβεβαιώνουν το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δηλαδή απο τα 14 σχόλια, τα 13 είναι φασίστες.
      Τοτε ποιος μας κυβερνάει?
      Ποιοι εξέλεξαν αυτή την κυβέρνηση πανέξυπνε.

      Διαγραφή
  12. Σπάνια αναρτήσεις έχουν τόσα σχόλια ουστ από την Ελλάδα η Βόρειος Κορέα σας περιμένει να χαμογελάτε όταν σας λένε να κλαίτε όταν πεθαίνει κάποιος στην ουρά να κάνετε ότι κάνουν 20 εκατομμύρια συγχρόνως στην τέλεια δημοκρατία αν αναρτουσατε την κοινωνικη σας προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης σε τόσους που έχουν αναγκη γύρω σας και όχι αμπελοφιλοσοφιες ίσως κάποιος να έλεγε ότι κάτι κάνετε διαφορετικά αιντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυμαμαι σαν φαντάρος το 93' στο Μ πεύκο να τραγουδαμε το < Μακεδονία ξακουστή > και να δακρυζουμε απο συγκίνηση και περηφάνια.
    Θυμάμαι να ερχόμαστε με άδεια πολλοί μαζί και πιάνοντας Κατερίνη ασυναίσθητα, χωρίς εντολές και διαταγές να τραγουδάμε παλι το, < Μακεδονία ξακουστή > μέσα στο λεωφορείο ,με τον κοσμο να μας χειροκροτεί και εμας να νιώθουμε στο σπίτι μας, στην πατρίδα μας,στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας.
    Δεν είναι φασισμός, δεν είναι μίσος προς τομ άλλο ,είναι αγάπη προς την πατρίδα μάς, αγάπη σε αυτά τα αγια χώματα που γεννήθηκαν περπάτησαν και εδειξαν τον ελληνισμό σε όλο τον κόσμο,άνθρωποι που όμοιοι τους δεν υπήρξαν.
    Αγάπη σε αυτήν την γη που γέννησε και ανδρωσε τον μεγαλύτερο των ελλήνων.
    Τον Μεγα Αλέξανδρο.
    Και δεν δικαιούται κανείς να κλέψει η να επιβουλεύεται την ιστορία και το όνομα μας.
    Είναι υποχρέωση μας.
    Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σαν Μακεδόνες
    Σαν γνήσιοι Μακεδόνες.
    Σαν απογονοι ολων αυτών που περασαν στο πέρασμα του χρόνου απο τα άγια, ταλαιπωρημένα και αιματοβαμμένα χωματα της Μακεδονίας μας.
    Ο Παύλος Μελάς δεν ήταν απο εδώ,αλλά ηταν απο τους πρωτους που άφησε σπίτι και οικογένεια και ήρθε να πολεμήσει ,όχι για να κατακτήσει,ηρθε για να ελευθερώσει την πατρίδα τού, την Ελλάδα, την Μακεδονία.
    Δεν ηταν φασίστας, ηταν αγνός έλληνας.
    Εμπρός λοιπόν
    Όλοι μαζί το απόγευμα στην Έδεσσα
    Στην Πέλλα
    Παντού όπου γίνονται ανάλογα συλλαλητήρια.
    Να φωναξουμε οτι δεν θέλουμε τίποτα απο αυτούς, αλλά κσι δεν παραχωρούμε τίποτα απο οτι δικαιωματικά μας ανήκει.
    Γιατί γεννηθηκαμε και θα πεθάνουμε ως ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.