Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όταν ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου δύσκολα ξανακλείνουν - H "σχισματική" εκκλησία της FYROM


Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, το 1967 η Ορθόδοξη Εκκλησία της FYROM αποσχίστηκε από το Σερβικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο στο οποίο ανήκε, αυτοανακηρύχτηκε αυτοκέφαλη εκκλησία και αυτοονοματοδοτήθηκε «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Μέχρι σήμερα παραμένει σχισματική, δεν αναγνωρίζεται δηλαδή ως «κανονική» από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία παγκοσμίως. Οι προσπάθειες που κατά καιρούς πραγματοποίησε, προκειμένου να ενταχθεί στους κόλπους του Βουλγαρικού Πατριαρχείου έπεσαν στο κενό.

Ήδη προ ολίγων ημερών στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου βρίσκεται αίτημά της, συνοδευόμενο από έγγραφο του Πρωθυπουργού της, με το οποίο πλέον ζητά να ενταχθεί στους κόλπους του, για να επανέλθει στην κανονικότητα.

Η Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αναμένετε έχει βαρύνουσα σημασία, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, για το μέλλον της γειτονικής Χώρας……….. και σε αυτόν το σπουδαίο Τομέα…...

Το ερώτημα που πλέον δημιουργείται......

Η οποιοδήποτε θετική ή αρνητική για την τοπική εκκλησία Απόφαση θα λύσει προβλήματα ή μήπως επιφέρει πολλά περισσότερα, τις επιπτώσεις των οποίων ούτε καν μπορούμε εκ των προτέρων να φανταστούμε.....


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.