Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Υπογράφτηκε η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας LED


Υπογράφτηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, η σύμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας στον οδοφωτισμό του Δήμου Έδεσσας με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας LED, μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημητρίου Γιάννου και του αναδόχου του έργου, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 1.771.811 € , ενώ το ποσό της σύμβασης μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό είναι 927.646 €.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων ενεργοβόρων φωτιστικών λαμπτήρων του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Έδεσσας με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED.
Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν 4.490 φωτιστικά και η έκταση της παρέμβασης συμπεριλαμβάνει το σύνολο του Δήμου Έδεσσας, ήτοι την πόλη της Έδεσσας και τα χωριά που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Η χρηματοδότηση της παρούσας σύμβασης προέρχεται από τη χρήση εγκεκριμένου δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, με την αποπληρωμή του να γίνεται από την εξοικονόμηση της ενέργειας ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχει και σημαντικό οικονομικό όφελος για το Δήμο. Το εν λόγω δάνειο χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και από πόρους του Τ.Π.& Δανείων και για αυτό το λόγο έχει συναφθεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε σχετικά: « η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για το Δήμο Έδεσσας. Μετά από τη διαγνωστική διαδικασία, η οποία αποτελεί και πρότυπο για τους άλλους Δήμους, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την προμήθεια των φωτιστικών LED. Ο Δήμος μας είναι ο πρώτος στην Βόρεια Ελλάδα και ο δεύτερος σε ολόκληρη τη χώρα που αντικαθιστά το σύνολο των λαμπτήρων του οδοφωτισμού, ενώ το εγχείρημα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι η παρέμβαση γίνεται τόσο στον αστικό ιστό όσο και στα χωρία του Δήμου Έδεσσας κάνοντας πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη χωρίς να διαχωρίζουμε την πόλη από τα χωριά μας.
Οι περιφέρεις και οι πόλεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετάβαση προς μια αειφόρο χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και στη σωστή διαχείριση των ενεργειακών πόρων. Ο Δήμος Έδεσσας πρωτοπορεί και μειώνει σε σημαντικό βαθμό το ενεργειακό του αποτύπωμα και κατά συνέπεια οδηγούμαστε στην εξοικονόμηση πόρων οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος των συνδημοτών μας.
Πέρα όμως από το περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος η αντικατάσταση των λαμπτήρων θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς αλλά και για τη δημόσια, δημοτική και ιδιωτική περιουσία, ενώ θα αναβαθμίσει συνολικά τους κοινόχρηστους χώρους δημιουργώντας ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να αρχίσει η τοποθέτηση των λαμπτήρων και προσδοκούμε σε σύντομο χρόνο να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του Δήμου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου που ανταπεξήλθαν με επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο που στήριξε αυτή την απόφαση.
Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως η Δημοτική Αρχή με τις παρεμβάσεις της στοχεύει σε ουσιαστικά έργα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών και την ποιότητα της ζωής τους αλλά και μελλοντικά οφέλη».


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Τα καλά να τα λέμε μπράβο δήμαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά νέα μάθε πόσο δάνειο πήρε και για πόσα χρόνια θα πληρώνουν οι δημότες , και επίσης μάθε για τους κρυφούς????, βλέπεις τι καλά νέα σου έχω την ώρα που η πόλη είναι στο έλεος του θεού. Ο Δήμαρχος τραινάκι, λαμπτήρες,εστιατόριο καταρράκτες βούλιαγμα, εργολάβος στα σκουπίδια με διπλάσιο κόστος, ο δήμαρχος δικαστήριο καθημερινός σχεδόν πελάτης, ο δήμαρχος μαγαζιών των ειδικών συμβούλων, άντε να αφήσω τα πολλά για αργότερα. Να τα λέμε και αυτά ε

      Διαγραφή
    2. Γιατι ρε απο την τζεπη του θα τα εβαζε ατοκο δανειο πηρε ...μπραβο ρε δημαρχε

      Διαγραφή
  2. Ακούστε τι είπε στο συλλαλητήριο και θα καταλάβετε σε ποιο επιπεδο βρισκομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα δούμε άσπρη μέρα! αν είναι σαν αυτές που είχαν μπει πριν κάνα 2 χρονια θα γίνετε η μέρα νύχτα είμαι ποδηλάτης και κάτι τέτοιες λάμπες κάνουν την διάφορα στην αποτροπή ατυχήματος επιτελούς ένα έργο ουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είσαι εσύ ποδηλάτης και δεις άσπρη μέρα με αυτό το έργο ουσίας σε μια πόλη που το βράδυ κυκλοφορεί μόνο ο δήμαρχος και αυτό με το αμάξι θα σου πάρω δώρο ένα φωτοβολταϊκό. Όσο για σένα που λες οτι "από την τσέπη του θα το έβαζε" , φυσικά και όχι από την τσέπη του, αλλά από την τσέπη των πολιτών, αυτό έγραψα δεν το κατάλαβες. Τα μεγάλα έργα Σώντρα , Γιάννου που βούλιαξαν τον δήμο, τσιμέντα, γλόμποι, κουρκουμπίνια και οι πολίτες του δήμου στο τέλος θα τρώνε τσιμέντα και γλόμπους. Παρ το χαμπάρι γραφείο προπαγάνδας δεν ξαναβγαίνει, θα πάρεις και εσύ τον δρόμο του Δαλκαλίτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φαρμουζης τον εβγαλε δημαρχο και ο ιδιος θα τον ξαναβγαλει με την επιμονη του να κατεβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.