Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Μεγάλη σύσκεψη με τον υπουργό Γ. Σταθάκη για το φυσικό αέριο στην Πέλλα


Πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη Υπουργού Γιώργου Σταθάκη με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ και ΤΑΠ για το φυσικό αέριο στην Πέλλα  

Από το α’ τρίμηνο 2019 ξεκινά η κατασκευή της διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά και από αρχές του 2020 σε Έδεσσα, Σκύδρα, Νάουσα και Αριδαία μετά τις μελέτες κόστους - οφέλους
Στα 20 εκατ. ευρώ περίπου το συνολικό έργο για τις άλλες πόλεις της Πέλλας ( πλην Γιαννιτσών που έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση). 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης, η αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Θόδωρος Τερζόπουλος, ο σύμβουλος του Υπουργού Σταύρος Ραφτόπουλος και οι υπεύθυνοι του ΤΑΠ.
Συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που αφορούν την έξοδο από τον ΤΑΠ στο Άσπρο και δρομολογήθηκε ο φορέας που θα αναλάβει την ιδιοκτησία του αποσυμπιεστή από υψηλή ( 90 bar) σε μέση πίεση ( 19 bar), δηλαδή ανάμεσα στον ΤΑΠ και στο δίκτυο που θα κατασκευάσει η ΔΕΔΑ. Ο φορέας αυτός θα είναι η ΔΕΠΑ δικτύων ή ο ΔΕΣΦΑ. Ως τον Σεπτέμβριο θα έχει αποφασιστεί λεπτομερώς το θέμα. Ακόμη η προμελέτη θα δείξει αν θα χρειαστεί επιπλέον οικόπεδο στο Άσπρο για τον αποσυμπιεστή ή αρκεί το οικόπεδο που έχει στην ιδιοκτησία του ο ΤΑΠ. 

Τα βασικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν:
1. Κόστος αποσυμπιεστή στο Άσπρο περί τα 2,5 εκατ €
2. Χαλύβδινος αγωγός προς Σκύδρα, Έδεσσα ( μέσω Σεβαστειανών και Ριζαρίου) και Νάουσα ( μέσω Κοπανού) συνολικά 40,2 km και εκτιμώμενου προϋπολογισμού περί τα 12,1 εκατ. €.
3. Δίκτυα διανομής σε Έδεσσα, Σκύδρα και Νάουσα 111 km και εκτιμώμενου κόστους περί τα 7,8 εκατ. €. 
Άρα συνολική επένδυση περί τα 22,4 εκατ, € 
4. Πρόταση για σύνδεση της Αριδαίας με CNG ( εφόσον καταλήξει θετικά η μελέτη κόστους- οφέλους) με σύνδεση και των ξενοδοχείων της περιοχής
Δίκτυα διανομής 5-8 χιλιόμετρα, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 0,5 εκατ €. 
5. Σημειακή σύνδεση βιομηχανιών και θερμοκηπίων 

Χρονοδιάγραμμα εργασιών: 
Μελέτες βασικού σχεδιασμού ως 31/10/18
Μελέτες κόστους – οφέλους ως 31/12/18
Αίτημα δανείου από την ΕΤΕΠ 01/2019
Αίτημα χρηματοδότησης από ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 01/19
Σύνταξη τευχών διαγωνισμού 2/19
Διαγωνισμός 3/19
Ολοκλήρωση εξόδου από τον ΤΑΠ ως 31/12/19
Εκκίνηση κατασκευής του έργου 02/2020

Δίκτυο διανομής στα Γιαννιτσά

Έναρξη εργασιών κατασκευής δικτύου διανομής α’ τρίμηνο 2019
Τεχνολογία με CNG ( συμπιεσμένο φυσικό αέριο)
Μελλοντικά σύνδεση και των Γιαννιτσών με αγωγό 23.5 km με κόστος περί τα 7,05 εκατ. €
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης με την ιδιαίτερη εξειδίκευση του σε ενεργειακά θέματα θα παρακολουθήσει από κοντά τις διάφορες φάσεις μελετών και εργασιών κατασκευής και θα συμβάλει στον καλύτερο συντονισμό για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
Φυσικά για την πραγματοποίηση των έργων απαιτείται η χρηματοδότηση που προαναφέρθηκε από τα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συναντήσεις του βουλευτή με τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα δύο φορές έχει εκφραστεί από τον Περιφερειάρχη η πρόθεση χρηματοδότησης των έργων που προαναφέρθηκαν.
Η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό ήρθε ως συνέχεια της επίσκεψης της αντιπροέδρου της ΔΕΔΑ Στεφανίας Μωσσέ στην Πέλλα και τις επισκέψεις της μαζί με τον βουλευτή σε όλους τους Δημάρχους της Πέλλας καθώς και συνάντηση της με το Επιμελητήριο και τους άλλους επαγγελματικούς φορείς.
Ακόμη προηγήθηκε και η επίσκεψη στην Πέλλα του Υπεύθυνου Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ Γρηγόρη Μήτση που μαζί με τον βουλευτή επισκέφτηκε το οικόπεδο του ΤΑΠ στο Άσπρο καθώς και διερεύνησαν τις εναλλακτικές οδεύσεις του αγωγού προς τις τέσσερεις πόλεις. 
fape
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ε αφού ήταν μεγάλη πάλι καλά εγώ φοβήθηκα μήπως ήταν μικρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καβάλα, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Μάνη πήραν την σκυτάλη κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εκχώρηση της Μακεδονίας
    http://www.pronews.gr/koinonia/694790_kavala-propilakismos-voyleyton-toy-syriza-gia-tin-ekhorisi-tis-makedonias-prodotes

    Στην Πέλλα τρώμε το σανό που μασ πουλάνε;

    υ.γ παρακαλουνται οι πολιτευτές των άλλων χώρων , στο καβούκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν ειδικότητα στα αέρια με τόσο κλ@@@μο που μας έχουν ρίξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σηφακη πες και μια καλη κουβεντα στυς προηγουμενους που σου δωσανε την ευκαιρια να συμμετάσχεις στην μεγαλη συσκεψη γιατι το κομμα σου την συμφωνια με τον ΤΑΠ την καταψήφισε και ετσι βρηκες και την τρυπα στο Ασπρο.
    Καρατζοβα να το βαλεις και ας απαντησει.
    με ξενα κόλλυβα δεν θα κανει μνημόσυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΤΑΠ με την πρωτη συμφωνια ηταν 'τρανζιτ" δλδ απλη διελευση και χωρις τελη διελευσης,με την νεα συμφωνια θα παρουν και οι ελληνες καταναλωτες φυσικο αεριο.

      Διαγραφή
    2. Καμία νέα συμφωνία δεν υπάρχει! Απλά οι Συριζαίοι εφαρμόζουν αυτά που καταψήφισαν στη Βουλή για τον αγωγό!!

      Διαγραφή
  5. Σηφάκη η συμφωνία αυτή κυρώθηκε με τον νόμο 4217 του 2013 και με την παράγραφο 7.2, όπου προβλέπονταν 3 έξοδοι. Μία αναγκαστική έξοδο στην Πέλλα, μία ανάμεσα στην Κοζάνη-Φλώρινα και μία στην Καστοριά. Τη συμφωνία αυτήν καταψηφίσατε. Συνεχίζεις όμως να λες ψέματα, ότι ήταν "τράνζιτ", παρά το γεγονός ότι πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη. Τουλάχιστον ζήτα ένα συγγνώμη. Δεν βλέπεις τη συνάδελφό σου που δεν το οικειοποιείται; Και αυτό είναι προς τιμή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.