Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Δημάρχου Σκύδρας στον ΥΠΑΑΤ για την εξαίρεση αποζημίωσης ποικιλιών ροδακινιάς και νεκταρινιάς που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του 2017


Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου με ημερομηνία 25/7/2018 και θέμα «Ανεπίτρεπτη εξαίρεση ποικιλιών ροδακινιάς και νεκταρινιάς που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του 2017» απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη έκπληξη και οργή μας προκάλεσε το γεγονός ότι εξαιρούνται ανεπίτρεπτα ποικιλίες ροδακινιάς και νενταρινιάς από την απόφασή σας για την χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας(de minimis)για την κάλυψη ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017.Δεν είναι δυνατό να μην συμπεριλαμβάνονται ποικιλίες ροδακινιάς, όπως Ρεντ Χάβεν, Συμφωνία, Ρουαγιάλ Γκλόρι και νεκταρινιάς, όπως Μπιγκ Τοπ, Βένους οι οποίες έμειναν ασυγκόμιστες στα χωράφια.
Παρακαλούμε πολύ να τροποποιήσετε άμεσα την απόφασή σας και να συμπεριληφθούν και αυτές οι ποικιλίες που πράγματι επλήγησαν, έτσι ώστε να αποφευχθεί η κατάφωρη αδικία των αγροτών του Δήμου Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής μας, οι οποίοι φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήρθαν αντιμέτωποι με ακραία και ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χάσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παραγωγή τους και κατά συνέπεια το εισόδημά τους, ζημία που όπως δηλώθηκε κατηγορηματικά από τους υπεύθυνους των ΕΛ.Γ.Α., δεν καλύπτεται από τον κανονισμό των ΕΛ.Γ.Α. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι αγρότες πραγματοποιούν έξοδα για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, χωρίς να έχουν πληρωθεί για τις προηγούμενες.
Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι το ύψος του κατ΄αποκοπή ποσού ενίσχυσης είναι ιδιαίτερα χαμηλό, εδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τη στρεμματική απόδοση των καλλιεργούμενων ποικιλιών καθώς και τις περσινές τιμές διακίνησής τους.
Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του αιτήματός μας και τη διόρθωση της μεγάλης αδικίας σε βάρος των παραγωγών της περιοχής του Δήμου Σκύδρας».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο και στο Υποκατάστημα του οργανισμού των ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας, στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στην Αν.Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, στους Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Πέλλας, στο  Σύνδεσμο Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Σ.Ε.Α.Σ.) Ν. Πέλλας και στον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μπράβο! Κατερίνα έτσι είναι όπως τα λες μας αδικήσανε. Τίποτε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Και μας έβγαλε η Τζάκρη γλώσσα στη σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αριδαίας. Και μας προσέβαλε, ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται!
    Και όταν της είπαν για το μέτρο 17 με τα 200εκατομύρια που χάθηκαν πήγε να αποδώσει ευθύνες στον Καρασμάνη. Ενώ όπως είπε ο πρώην Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ο Εξαρχος, μαζί με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σε επισκεφτήκανε στο Δημαρχείο, όπως διάβασα, επέρριψαν ευθύνες και κατηγόριο στη σημερινή κυβέρνηση που κατήργησε αυτό το μλετρο και έχασε τα 200 εκατ. Μην τους ξαναδεχτείς στο Δημαρχείο. Τέτοιους βουλευτές δεν τους θέλουμε. Πλησιάζει η ώρα των εκλογών και θα πάρουν τον μπούλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες φορές πρέπει να το πει κανείς ότι τα στοιχεία μαζεύτηκαν από την διεπαγγελματική και τις οργανώσεις και από αυτούς υποδείχτηκαν οι ποικιλίες που έπρεπε να αποζημιωθούν επειδή υπέστησαν ζημιά;
    Η κυβέρνηση έδωσε 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι ποικιλίες ήταν αυτές που υποδείχθηκαν με στοιχεία πόσο ποσοστό τους μαζεύτηκε πριν την ζημιά.
    Οι γκρίνιες λίγων δεν μειώνουν στο ελάχιστο το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα ότι η ζημιά πληρώνεται όσο και να γράφουν οι πανικόβλητοι από το γραφείο του Καρασμάνη συγχαίροντας την κ. Δήμαρχο που δεν βρίσκει μια καλή κουβέντα να πεί για τις αποζημιώσεις της ζημιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΆΒΑ ΡΕ ΣΥ Π ΑΠΝΤΑΣ ΣΕ ΌΛΑ Κ ΠΑΝΤΟΎ ΑΔΙΚΊΑ ΜΕΓΆΛΗ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΒΓΕΝΕΙΣ Ν ΞΕΣ ΠΆΕΙ Η ΚΑΡΈΚΛΑ Κ ΜΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΆ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΡΕ Δ ΜΙΛΆΣ ΚΑΝ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.