Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οχιά τσίμπησε 22χρονο και δεν υπήρχε αντίδοτο σε όλη την Πιερία


 Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν τις προηγούμενες μέρες ένας 22χρονος από την Κονταριώτισσα Πιερίας και η οικογένειά του, όταν για κακή του τύχη τον τσίμπησε οχιά και όπως αποδείχθηκε στην πορεία πουθενά σε ολόκληρη την Πιερία δεν υπήρχε διαθέσιμος αντιοφικός ορός!

Ο «γολγοθάς» για την οικογένεια ξεκίνησε προχθές, Δευτέρα 16 Ιουλίου, το απόγευμα, όταν ο 22χρονος βρισκόταν μαζί με τους γονείς του σε χωράφι στην περιοχή της Κονταριώτισσας και έσπαζαν καπνά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, μια οχιά τσίμπησε τον νέο στο δεξί του χέρι (για καλή του τύχη δεν ήταν το αριστερό).
Αμέσως ο πατέρας μετέφερε τον 22χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου έγινε εισαγωγή και τοποθετήθηκε ορός. Όπως περιγράφει η μητέρα του νεαρού, Ελένη Σταλίκα, η οποία βρισκόταν σε συνεχή επαφή μαζί τους, μέχρι τις 9:30 με 10 το βράδυ είχαν μείνει με την εντύπωση πως όλα βαίνουν καλώς και πως ο ορός που έχει τοποθετηθεί στον 22χρονο είναι ο αντιοφικός ορός.
«Τότε όμως ενημερώνουν το σύζυγό μου πως πρέπει να μεταβεί στο νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης να φέρει το αντίδοτο, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή έψαχναν να βρουν τον αντιοφικό ορό αλλά δεν υπήρχε πουθενά στην Πιερία! Μέχρι εκείνη την ώρα είχαμε άγνοια και ήμαστε ήσυχοι. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν μεγάλο. Στο μεταξύ σε επικοινωνία με το παιδί μου διαπιστώνω ότι δεν είναι καλά. Μου είπε ότι το χέρι του πρήστηκε ακόμη περισσότερο, είχε αλλάξει χρώμα και είχε αναγούλες» λέει χαρακτηριστικά.
Όταν μετέβη στο Νοσοκομείο Κατερίνης διαπίστωσε και η ίδια την κατάσταση και πως ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Ζητώντας, όπως είναι εύλογο, να μάθει γιατί δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα και γιατί δεν υπάρχει ένας αντιοφικός ορός σε ολόκληρη την Πιερία, της απαντούν πως μέχρι τη στιγμή εκείνη αναζητούσαν τον ορό, πως αν το παιδί μεταφερόταν στη Θεσσαλονίκη με ασθενοφόρο και συνέβαινε κάτι κατά τη διακομιδή δεν θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν το ίδιο αποτελεσματικά, πως το «Γεννηματά» δεν εφημέρευε και πως η έλλειψη δεν παρουσιάζεται μόνο στο νομό αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα! Μάλιστα, ενώ η εισαγωγή του 22χρονου είχε γίνει στην Παθολογική Κλινική, παραπέμπουν τη μητέρα και στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο οποίος την ενημερώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να μεταφερθεί εκεί.
Στο μεταξύ ο σύζυγός της είχε φύγει άρον άρον (και με όχημα που δανείστηκε καθώς το δικό του παρουσίασε πρόβλημα) για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα του ζήτησαν να μεταβεί σε δύο νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, το «Γεννηματά» και το ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να φέρει δύο αντιοφικούς ορούς! Όταν επιστρέφει και ο ορός τοποθετείται στον 22χρονο η ώρα έχει πάει 1 τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Ιουλίου. Μετά δηλαδή από 7 ώρες περίπου και ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι παρενέργειες, όπως δυσκολία στην αναπνοή. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το πρωί ο νέος παραμένει στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
«Ζούμε σε έναν αγροτικό νομό και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι αγρότες και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά μας έχει αυτούς τους κινδύνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα φίδι, όπως η οχιά, που είναι το μοναδικό δηλητηριώδες φίδι στην Ελλάδα, τσιμπάει έναν αγρότη. Ξέρουμε όμως ότι σε αυτή την περίπτωση πηγαίνεις στο νοσοκομείο, σου βάζουν το αντίδοτο και το αντιμετωπίζεις.
»Είμαι πολύτεκνη μητέρα με τέσσερα παιδιά, που δουλεύουν για να σπουδάσουν, και θέλω πάνω απ’ όλα να ενημερώσω τον κόσμο. Η Ελλάδα και ειδικά η Πιερία είναι μια αγροτική βιομηχανία και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν άγνοια. Πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην βρεθούν ποτέ σε παρόμοια κατάσταση. Και επιπλέον είναι δυνατόν να υπάρχει έλλειψη του αντιοφικού ορού σε όλη τη χώρα και μάλιστα Ιούλιο μήνα; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόθεμα στα δημόσια νοσοκομεία; Δεν πρέπει να ευθύνεται κάποιος γι’ αυτό;» καταλήγει θέτοντας εύλογα ερωτήματα η κα Σταλίκα.
Πηγή: odelalis.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΜΥ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ.......ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα νοσοκομεία της Πέλλας έχει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια νοσοκομεια της Πελλας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ

      Διαγραφή
    2. ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ, ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΠΟΣΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ Κ.Λ.Π ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΒ ΕΡΓΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.
      ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΞΟΔΕΥΥΟΝΤΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ.
      ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
      ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΤΙΡΙΑ, ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗ ΜΕΣΑ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
      ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΙΑ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΜΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ.
      ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΟ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

      Διαγραφή
  4. Πιθανών η συντηρητική αντιμετώπιση να είναι προτιμότερη από την χρήση του αντιοφικού ορού. Ο ορός ζητήθηκε αλλά δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήθηκε. Αφήστε τους γιατρούς να αποφασίζουν για την θεραπευτική αγωγή και όχι τις πολύτεκνες μητέρες ( αντιλαμβάνομαι την αγωνία της μάνας και συνπάσχω μαζί της ) Μην μηδενίζουμε τα πάντα με κραυγές χωρίς νόημα που δεν έχουν σχέση με το ατυχές περιστατικό.
    Εύχομαι ότι καλύτερο για το παλικάρι και να γίνει γρήγορα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.