Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε ροδάκινα και νεκταρίνια μαζί με άλλους 4 βουλευτές Ημαθίας και Πιερίας


Ο Γιάννης Σηφάκης στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ για τις φετινές ζημιές από βροχοπτώσεις στα ροδάκινα και νεκταρίνια και την πληρωμή από τις περσινές βροχοπτώσεις μαζί με τους βουλευτές Ημαθίας ( Φρ. Καρασαρλίδου, Γ.Ουρσουζίδη, Χρ. Αντωνίου) και τον βουλευτή Πιερίας Αστέριο Καστόρη

Απόλυτα σύμφωνα με τις εξαγγελίες ( εντός του Ιουλίου) με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου που θα εκδοθεί εντός της επόμενης ή της μεθεπόμενης εβδομάδας οι πληρωμές για τις περσινές ζημιές.  Ο ΕΛΓΑ την άλλη βδομάδα παραδίδει στον Υπουργό όλα τα στοιχεία της ζημιάς  μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους.
Όσον αφορά τις φετινές ζημιές μετά την Παρασκευή που θα γυρίσει στην Αθήνα το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που βρίσκεται σήμερα σε Ημαθία και Πέλλα θα αποφασίσει ο ΕΛΓΑ να ανοίξει ή όχι αναγγελίες και πως θα κινηθεί. 

Προσπάθεια των βουλευτών για να ανοίξουν άμεσα αναγγελίες και να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις στις ζημιές για να μην επαναληφθούν τα περσινά προβλήματα.
Σε όποια περίπτωση σε δύο βδομάδες θα γίνει κοινή σύσκεψη Υπουργείου- ΕΛΓΑ – αγροτών στο Υπουργείο υπό τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου για να συζητηθεί το πρόβλημα με τις φετινές ζημιές από βροχοπτώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια. 
Η κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Γιάννη Σηφάκη, Φρόσως Καρασαρλίδου, Γιώργου Ουρσουζίδη, Χρήστου Αντωνίου και Αστέριου Καστόρη :  
Κοινό Δελτίο Τύπου Γιάννη Σηφάκη, Φρόσως Καρασαρλίδου, Γιώργου Ουρσουζίδη, Χρήστου Αντωνίου και Αστέριου Καστόρη μετά την συνάντηση τους με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο Θανάση Ζανιά   
Αθήνα 04/07 2018

Οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες - παρατεταμένες βροχοπτώσεις και απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας - που έπληξαν τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερία και Κοζάνης και τη φετινή χρονιά, όπως και πέρσι, είχαν σαν αποτέλεσμα τη καταστροφή συγκεκριμένων ποικιλιών ροδακίνων και νεκταρινιών που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Ήδη από την αντιμετώπιση του ίδιου φαινομένου της περασμένης χρονιάς υπάρχει η σχετική εμπειρία, ώστε να μην επαναλάβουμε άσκοπες ενέργειες, υπερβολές και  παραλείψεις. (Εντός της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων που εστάλησαν από τις Ο.Π. στον ΕΛΓΑ )

Ο  ΕΛΓΑ  θα προβεί άμεσα στη παρακάτω ενέργειες:
1. Άμεση και αντικειμενική εκτίμηση της φετινής ζημιάς
2. Άμεση  καταβολή  -  μέχρι  τέλη  του Ιούλη  - των περσινών αποζημιώσεων, ( λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της 14ης-15ης-16ης και 17ης  Ιουλίου του 2017)
3. Καταβολή του οφειλομένου υπολείπου (30%) όλων των περσινών αποζημιώσεων μετά την απαραίτητη αναθεώρηση  του Προυπολογισμού του, (λογω υπέρβασης του ορίου των προϋπολογισθέντων αποζημιώσεων) περί τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο 2018.

Ο ΕΛΓΑ θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση την επόμενη Δευτέρα, μετά το πόρισμα της αυτοψίας που διενεργήθηκε σήμερα στις πληγείσες περιοχές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Κύριε Σηφάκη έλεος με τον ελγα έλεος σας βαρέθηκαμε τη δουλειά έχετε εσείς με τον ελγα μπορείτε να μας εξηγήσετε είναι υποχρέωση του ελγα εμείς τον πληρώνουμε το έχετε καταλάβει ποιον κοροϊδεύετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε ιδεα περι τινος γινεται η συζητηση; μαλλον ασχετος με τα αγροτικα ειστε, ρωτηστε τους αγροτες αν χρειαζονται η αν ειναι ολα...αυτοματα

      Διαγραφή
    2. Άσχετος είστε εσείς κύριε Σηφάκη οσο για το αν είμαι αγρότης ή όχι αφήστε τα αυτά είμαι στα αγροτοκτηνοτροφικά και πολύ στα βαθιά μόνο για φωτογραφίες είστε και ανακοίνωσης

      Διαγραφή
  2. Πάλι τις συσκέψεις αρχίσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΔΏΣΤΕ ΕΚΕΊΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ Τ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο σιφακησ ο καλυτεοσ βουλευτησ ολοι σε αγαπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.