Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη με το Δ.Σ της νεοσυσταθείσας Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιών «ΑΣ ΑΙΓΕΣ» που εδρεύει στην Κρύα Βρύση


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε στις 29-6-2018 συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιών «ΑΣ ΑΙΓΕΣ» που εδρεύει στην Κρύα Βρύση και ειδικότερα με τον Πρόεδρο αυτής κ. Αθανάσιο Κούση, τον Αντιπρόεδο κ. Βασίλη Αδαμίδη, το μέλος κ. Σάββα Κουρτίδη, με τους οποίος συζήτησε πλήθος θεμάτων που αφορούν την Ομάδα Παραγωγών. Πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα εξής θέματα:

- Δυνατότητες της ΟΠ μετά την αναγνώρισή της από τη ΔΑΟΚ
Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Παραγωγών «Αιγές» ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν ως Ομάδα μετά την αναγνώρισή τους από τη ΔΑΟΚ, η οποία έγινε σήμερα. Η κ. Τζάκρη  επεσήμανε ότι η πολιτική στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα όσον αφορά στη φυτική παραγωγή είναι η προώθηση δημιουργίας συλλογικών σχημάτων. Ειδικότερα για τον τομέα των οπωροκηπευτικών, η δημιουργία Οργανώσεων Παραγωγών φαίνεται να είναι σημαντική, διότι μόνο μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών οι παραγωγοί θα μπορούν να επωφεληθούν ενισχύσεων από την ΕΕ για συλλογικές είτε εξατομικευμένες δράσεις με στόχο τη βελτίωσή τους στην αλυσίδα αξίας.
Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι το μέτρο 9 του ΠΑΑ «Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών». Μέσα από το μέτρο μπορούν να ενισχύσουν τη σύσταση και τη λειτουργία τους και για 5 έτη μπορούν να λαμβάνουν ενισχύσεις 10%, 8%, 6%, 4% και 2% επί της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο έτος λειτουργίας της ομάδας. Το μέτρο έχει πόρους 25 εκ. € και αφορά σε Ομάδες/Οργανώσεις παραγωγών όλων των τομέων. Η καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των αιτήσεων στήριξης, έχει παραταθεί έως 9-7-2018. Ήδη μάλιστα η Ομάδα Παραγωγών προετοιμάζει φάκελο για την συμμετοχή της στο παραπάνω μέτρο.-

- Πρόγραμμα αντιχαλαζικών και αντιβρόχινων εγκαταστάσεων στα ήδη υπάρχοντα αμπέλια
Τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στην κ. Τζάκρη την σημαντικότητα που έχει για την καλλιέργεια του σταφυλιού η δυνατότητα ένταξης της Ομάδας Παραγωγών στο Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ, «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών» με το οποίο οι αγρότες ενισχύονται για την εγκατάσταση συστημάτων πρόληψης ζημιών (αντιπαγετικά, αντιχαλαζικά και αντιβρόχινα).
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η επιλογή των αιτήσεων που θα επιδοτηθούν θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, με μέγιστη βαθμολογία τα 100 μόρια και ελάχιστη τα 40. Προβάδισμα θα δίνεται σε Νέους Αγρότες, συλλογικά σχήματα (Συνεταιρισμοί, Ομάδες Παραγωγών) και σε περιοχές με μεγάλη συχνότητα δυσμενών καιρικών φαινομένων. Μάλιστα, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θάνο Καμπρέλη, οι Ομάδες Παραγωγών που είναι δικαιούχοι του Προγράμματος, θα καταθέτουν ένα μόνο φάκελο και δεν χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να αιτηθούν μεμονωμένα.
Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής
Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, τις περιοχές της επικράτειας και τις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:
α) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών.
β) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.
γ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.
δ) Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

- Αγροτικό πετρέλαιο
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Παραγωγών «Αιγές» ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με το αγροτικό πετρέλαιο. Η κ. Τζάκρη τους ενημέρωσε ότι τον Φεβρουάριο 2018 πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων η επιστροφή ΕΦΚ έτους 2015 και μέχρι Σεπτέμβριο 2016. Τα ποσά καθορίζονται από το Υπ. Οικονομικών. Τα ποσά που ήταν μειωμένα σε σχέση με τον πίνακα του ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλονται σε συμψηφισμούς από χρεωστούμενα στην εφορία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Απορώ τι συνεργασία είχαν τη μπορεί να προσφέρει η κυρία η για την φωτογραφία έγινε ολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΟΛΑ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.

      Διαγραφή
  2. Μεγαλη αδικια στη θεση του αερολογου αποστολου επρεπε να ηταν ο καρασμανης. 4 χρονια ο αποστολου τιποτε 6 μηνες ο καρασμανης ολα αυτα που αναφερει η τζακρη ομαδες αντιχακαζικα διχτυα, δημιουργηματα καρασμανη. ειναι αδικο που ανετραπη η κυβερνηση σαμαρα Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βουλευτής Πέλλας κυρία Τζάκρη Με την υπογραφή της για την ονοματολογία σε λίγο καιρό δεν θα έχει την τιμή να είναι βουλευτής σ αυτό τον τόπο. Θα λέγεται ενδεχομένως η βουλευτής Μακεδονίας.... Ντροπή απορώ πως βγαίνεις ακόμα στον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.