Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

«Στο επίκεντρο της συνεδρίασης το ψηφισθέν Σχέδιο Νόμου Κλεισθένης Ι»

Τακτική συνεδρίαση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) αύριο, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 στις 13.00 μ.μ στα γραφεία της, επί της οδού 26ηςΟκτωβρίου 43.

Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι το άρτι ψηφισθέν Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης Ι» για το οποίο ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου θα σχολιάσει με δηκτικό τρόπο τις τοποθετήσεις υπουργών της κυβέρνησης, εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη ψήφιση του προγράμματος «Κλεισθένης Ι» στη Βουλή.

Στο θέμα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι Δήμαρχοι, ενώ τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να λάβουν απόφαση για τη συνέχιση Προληπτικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Δήμους, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα από την 1η Ιανουαρίου του 2019 καταργείται ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δαπανών των ΟΤΑ.

Επίσης, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ το Δ.Σ θα λάβει απόφαση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, ενώ θα κληθεί να ορίσει εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξη

01.- Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 9/2018.

02.- Λήψη απόφασης για συνέχιση προληπτικού ελέγχου.

03.- Λήψη απόφασης για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.

04.- Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού Έργου στην υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

05.- Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην τακτική Γ.Σ της Α.Ε «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ».

06.- Υπόδειξη μελών ΠΕΔΚΜ ως μέλη Επιτροπής Διαγωνισμού του Έργου «Συντηρήσεις φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών – πεζοδρομίων – κρασπεδώσεων και κατασκευή νέων», του Δήμου Δέλτα.

07.- Ενημέρωση-Ανακοινώσεις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…