Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη στο Άνω Λουτράκι και Κορυφή για τις ζημιές των κερασιών από τις βροχοπτώσεις (φωτο)


Συνεχίζονται απρόσκοπτα από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στο κεράσι και θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 1-7-2018 την Άνω Κορυφή το αγρόκτημα της οποίας στο σύνολό του επλήγη αρχικά από χαλαζόπτωση και στη συνέχεια από έντονες βροχοπτώσεις,  με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της καλλιέργειας του κερασιού που αποτελεί μονοκαλλιέργεια, σε μια χρονιά που ο όγκος της παραγωγής ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και το 90% της συγκομιδής παραμένει ακόμη ασυγκόμιστο πάνω στα δέντρα. 
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Άνω Λουτράκι και συγκεκριμένα καλλιέργειες κερασιού στην περιοχή οι οποίες επλήγησαν αρχικά από χαλαζόπτωση και στη συνέχεια από σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους. 
Το γεγονός της καταστροφής της καλλιέργειας του κερασιού έχει φέρει τους κατοίκους των δύο οικισμών σε απόγνωση διότι λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου όγκου της συγκομιδής είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς εισόδημα από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ενώ οι καλλιεργητικές δαπάνες έχουν ήδη γίνει. 
Η κ. Τζάκρη αντιλαμβανόμενη τη σημασία που έχουν για τους κατοίκους των δύο οικισμών οι φετινές αποζημιώσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα αποτελέσουν και το μοναδικό τους εισόδημα, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, που ανταποκρίθηκε άμεσα καθώς τόσο στην Άνω Κορυφή όσο και στο Άνω Λουτράκι οι γεωπόνοι - εκτιμητές έχουν ολοκληρώσει ήδη έξι (6) ημέρες εκτιμήσεων των ζημιών, οι οποίες εκτιμούνται ως πολύ μεγάλες και το εκτιμητικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, ώστε όλη η διαδικασία των εκτιμήσεων, της σύνταξης των πορισμάτων και της καταβολής των αποζημιώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την διαδικασία και θα ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων. 
tzalk
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Α ρε αγρότες γιατί πιστεύετε σε κούφια λόγια Φψνάξτε τις αρμόδιες υπηρεσίες και μην υποχρεώνεσθε σε ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.