Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Υποβλήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το αίτημα για την υπαγωγή του έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας σε ΣΔΙΤ

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη παρέστη σήμερα 18-7-2018 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Δέδε, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκου Μαντζούφα, της Διευθύντριας του Γραφείου του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή κ. Σοφίας Θελερίτη, του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έργα ΣΔΙΤ κ. Πέτρου Σφηκάκη και της εκπροσώπου του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και  Υποδομών, με θέμα την υλοποίηση του έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας μέσω ΣΔΙΤ. 
Να σημειωθεί ότι σήμερα υπεβλήθη στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή για την υπαγωγή του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας» στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 Περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, συνοδευόμενο από την προμελέτη υλοποίησης του έργου, που έχει εκπονήσει ήδη ο ανάδοχος και παρουσίασε ο κ. Κοντονής στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Έδεσσα, καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν την σκοπιμότητα υλοποίησης της Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα. 
 Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πληρότητα της προμελέτης, καθώς και η πληρότητα του όλου φακέλου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας (τίτλοι ιδιοκτησίας και κτηματολόγιο, τοπογραφικά, κτηριολογικό πρόγραμμα και όροι δόμησης, γεωτεχνικές έρευνες, προμελέτες, τεχνικός προϋπολογισμός έργου κ.λπ.) και ήδη ανατέθηκε από τον Γενικό Γραμματέα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών  η σύνταξη της εισήγησης προς την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η οποία σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων θα  ολοκληρωθεί στο τέλος του Αυγούστου. 
Μετά την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές του Σεπτέμβρη, θα αρχίσει αμέσως η υλοποίηση του έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…