Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημέρωση Θ. Τζάκρη στο ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ για το νέο κύμα χαλαζοπτώσεων που έπληξε δενδροκαλλιέργειες στην Πέλλα


Ενημέρωση Θεοδώρας Τζάκρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ για το νέο κύμα χαλαζοπτώσεων που έπληξε τις δενδροκαλλιέργειες σε μεγάλο αριθμό αγροκτημάτων στην Πέλλα

Την Πέμπτη στο ΔΣ του ΕΛΓΑ το θέμα της αναθεώρησης του Προϋπολογισμού του για την καταβολή του υπολοίπου 30% το αργότερο ως το τέλος Αυγούστου

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 24 Ιουλίου 2018 τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ προκειμένου να τους ενημερώσει και για το νέο κύμα χαλαζοπτώσεων που έπληξε χθες πλήθος αγροκτημάτων στην Πέλλα (Φιλώτεια, Κρανιά, Πλαγιάρι, Αραβησσός, Δροσερό, Γιαννιτσά, Παραλίμνη, Ν. Πέλλα, Πέλλα κλπ) προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες ροδακίνων, αχλαδιών, ροδάκινων κλπ, καθώς και αμπέλων και συνθέτοντας πλέον μια εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε την κ. Τζάκρη ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές που υπέστησαν από την τελευταία αυτή θεομηνία και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έδωσε ήδη εντολή στις τοπικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να ανοίξουν αναγγελίες ώστε να προβούν οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την χαλαζόπτωση σε δηλώσεις ζημίας. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επεσήμανε στην κ. Τζάκρη πως εάν οι καλλιέργειες στα παραπάνω αγροκτήματα έχουν ξαναπληγεί κατά την διάρκεια της φετινής καλλιεργητικής περιόδου από κάποια ζημία και δεν έχουν γίνει ακόμη εξατομικευμένες εκτιμήσεις οι παραγωγοί με την δήλωσή τους δεν καταβάλουν εκ νέου εκτιμητικά τέλη.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε επίσης την κ. Τζάκρη ότι την προσεχή Πέμπτη 26 Ιουλίου θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ το θέμα της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του, ώστε να προχωρήσει ο Οργανισμός στην καταβολή στους αγρότες του υπολοίπου 30% για τις ζημιές του 2017 το αργότερο ως το τέλος Αυγούστου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Στην καρακοσμαρα της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταίει αυτή φίλε μου εκλογές έρχονται κάνει την δουλειά της εμείς τη θα κάνουμε είναι το θέμα στης εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΆΛΤΕ ΑΝΑΓΚΕΛΙΑ ΓΙΑΤΊ ΦΈΤΟΣ Π Μ7ΝΑΝ ΣΤΑ ΔΈΝΤΡΑ Τ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενας δεν βρίσκεται να της πει ΦΤΑΝΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. ΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.