FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωτοβουλίες Δήμου Χαλκηδόνος για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Ο Δήμος Χαλκηδόνος προβαίνει σταδιακά και πιλοτικά σε μια σειρά ενεργειών με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών που είναι απαραίτητη κυρίως στους περιφερειακούς Δήμους, οι οποίοι στερούνται υποδομών, πόρων και παροχών έναντι των αστικών. Συγκεκριμένα, στοχεύει 1) στην αναβάθμιση των δομών υγείας του, 2) τον έλεγχο τοξικότητας των υδάτων του Ποταμού Αξιού και 3) την ενίσχυση της περιβαλλοντικής προστασίας με την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης και την ανακύκλωση βιοαποβλήτων. Όλες αυτές είναι μερικές από τις δράσεις στις οποίες εστιάζει εξαρχής ο Δήμος μας μέσω της διεκδίκησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και συγκεκριμένα των Διασυνοριακών Προγραμμάτων INTERREG 2014-2020.  
Πιο αναλυτικά, ο Δήμος θα προβεί:

1) Στην προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των δομών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκηδόνος ώστε να εξετάζονται δωρεάν οι δημότες μας, καινοτόμου και σύγχρονου εξοπλισμού τηλεϊατρικής σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς και κινητής μονάδας υγείας για την μεταφορά του εξοπλισμού αυτού. Το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί, επίσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λαγκαδά, την Περιφέρεια και το Νοσοκομείο Μπλαγκόεβγκραντ. (προϋπολογισμός έργου για το Δήμο Χαλκηδόνος: 145.000 ευρώ)
2) Στην προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για την ενίσχυση των δομών της ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος με on-line αναλυτή για 24ωρη παρακολούθηση χημικών και τοξικών παραμέτρων των υδάτων του Ποταμού Αξιού. Το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Παιονίας, του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και του Δήμου Γευγελή. (προϋπολογισμός έργου για το Δήμο Χαλκηδόνος: 130.454,40 ευρώ) 
3) Στην προμήθεια και κατασκευή μιας πρότυπης μονάδας κομποστοποίησης (κλειστό σύστημα επεξεργασίας κόμποστ) σε ειδικό χώρο (ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ) με πρόσβαση για το όχημα περισυλλογής και μεταφοράς, η οποία θα τροφοδοτείται με τα βιοαπόβλητα υλικά των καταστημάτων αλλά και των δημοτών μας που θα αναμιγνύονται με τα πράσινα Δημοτικά απόβλητα για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού. Στόχος είναι η αυξημένη συμμετοχή του Δήμου μας και η ενίσχυση της ευαισθησίας σε θέματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ και το Δήμο Σβέτι Νίκολε. (προϋπολογισμός έργου για το Δήμο Χαλκηδόνος: 374.500 ευρώ)
Στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης των διασυνοριακών προγραμμάτων, υπογράφτηκαν οι ανάλογες συμβάσεις κατά την 1η συνάντηση εργασιών μεταξύ των εταίρων, αντίστοιχα, με σκοπό την εκκίνηση των διαδικασιών. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς τόνισε ότι “γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και πρωτοστατούμε σε δράσεις σε πολλούς τομείς, καθώς επίσης στην εύρεση και διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.” “Ο δρόμος της εξέλιξης και της ανάπτυξης δεν είναι εύκολος και απαιτούνται λύσεις, στρατηγική, στόχοι και “σκληρή” δουλειά”, δήλωσε ο κ. Τσουκνιδάς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…