Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Ανδρίτσος: Μεγάλες ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία από τις βροχοπτώσεις


Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους τον Ιούλιο 2017 φαίνεται να περιμένουν ακόμη οι αγρότες των νομών Πέλλας και Ημαθίας. 

Το θέμα έφερε στο «προσκήνιο» ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, ενώ πρόσφατα βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες. 

Ο κ.Ανδρίτσος αναφέρθηκε στο θέμα ζητώντας από τον περιφερειάρχη συγκεκριμένες λύσεις. «Προτείνουμε να υπάρξει πλήρης καταγραφή ζημιών ώστε να δοθούν και οι αντίστοιχες αποζημιώσεις και να αποζημιωθούν οι αγρότες και για τις καταστροφές του 2017. Ζητούμε την άμεση επιστροφή του 30% των παρακρατήσεων από τις περσινές αποζημιώσεις», τονίζει ο ίδιος. 

Ο περιφερειακός σύμβουλος μάλιστα διευκρίνισε πως και οι πρόσφατες καταιγίδες κατέστρεψαν σοβαρά τις δενδροκαλλιέργειες των αγροτών. «Σε Πέλλα και Ημαθία έχουν πληγεί καλλιέργειες κυρίως με κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα κ.α.. Όλα αυτά μάλιστα έγιναν σε περίοδο συγκομιδής και σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολική», καταλήγει ο ίδιος χαρακτηριστικά.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.