Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών


Με το παρόν ψήφισμα, με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες και κυρίως ως Μακεδόνες με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας δηλώνουμε προς κάθε επίσημο φορέα την αντίθεσή μας στο περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εμείς οι Έλληνες Δάσκαλοι είμαστε διαχρονικά (οι κατ' εξοχήν) θεματοφύλακες της ελληνικής Παιδείας, που σημαίνει θεματοφύλακες της ελληνικής Γλώσσας, της ελληνικής Ιστορίας, του ελληνικού Πολιτισμού. Πιστοί στους αγώνες των προγόνων μας και στο καθήκον δε μπορούμε να δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας, παραχάραξη της ταυτότητάς μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε λύση που θα περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" ή παράγωγό της, στην ονομασία του κράτους των γειτόνων μας. 
Το ίδιο δυνατά εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ύπαρξη οποιασδήποτε λέξης  σχετικής με το "Μακεδόνας” και "μακεδονικός-ή-ό", στα εξίσου σημαντικά θέματα της ταυτότητας- εθνικότητας και της γλώσσας των γειτόνων. Δεν υφίσταται ούτε μακεδονικό έθνος ούτε μακεδονική γλώσσα.
Καλούμε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, όλων των βαθμίδων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας για να αποτραπεί το έγκλημα κατά της Μακεδονίας και κατά της Ελλάδας.

«Η Μακεδονία είναι ιστορικά μόνο ελληνική» 

Για το ΔΣ του ΣΕΠΕ Γιαννιτσών

Ο πρόεδρος Διαμαντόπουλος Ηλίας

Ο Γενικός Γραμματεάς Χρυσικός Χρήστος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Τον Μητσοτάκη τον ρωτήσατε όταν ήρθε στην Πέλλα; Γραμμή Βουκουρεστίου είχε, έχει και θα έχει. Απλά ο Τσίπρας πέτυχε ακόμη καλύτερη συμφωνία, σώζοντας το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία της. Εσείς ως εκπαιδευτικοί τι θα διδάξετε στα παιδιά μας; Το μίσος τον φθόνο και την μισαλλοδοξία; Με αυτά τρέφονται οι εθνικιστές και οι δικοί μας και των Σκοπίων. Καιρός να κάνουμε τα Βαλκάνια τόπο συνεργασίας, ειρήνης και ομόνοιας. Τέρμα η διχόνοια και οι εθνικισμοί που κατέστρεψαν τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κύριε Σηφάκη ότι πείτε έρχονται η εκλογές θα σας πούμε και εμείς

      Διαγραφή
    2. Γραφείο Προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ αφήστε τις κριτικές γιατί δεν πείθετε κανέναν. Πετύχατε εσείς ότι δεν πέτυχαν όλοι οι Κυβερνήτες στην Ελλάδα!!! Θεωρείτε πολιτική αυτό που κάνετε, αλλά είναι παπατζιλίκι. Σώσατε το όνομα, εδώ και τώρα θέλετε να επιβάλλεται και την ειρήνη στα Βαλκάνια με το ζόρι!!! Για ξυπνήστε και αφήστε τα συνθήματα «ειρήνης συνεργασίας και ομόνοιας» Διχάσατε το λαό αποδειχτήκατε χείριστοι όλων με μικρή διαφορά από τους προηγούμενους επίσης χειρίστους και το χειρότερο όλων είναι ότι επιτίθεστε σε κάθε έναν που έχει διαφορετική από εσάς άποψη στο θέμα. Η χειρότερη μορφή δικτατορίας αυτό είναι. Να θέλεις να επιβάλεις την γνώμη σου με το στανιό. Η χειρότερη μορφή εθνικισμού αυτό είναι. Εμείς οι θεοί και εσείς και η άποψή σας σκουπίδια.

      Διαγραφή
    3. Προς 9:25 Ενα επιχείρημα κατά της συμφωνίας δεν ανέφερες.Την διάβασες ; την μελέτησες; την σύγκρινες με την προηγούμενη κατάσταση; Με δικτατορίες και προδοσίες δεν βοηθάς ούτε τους ομοδεάτες σου.Φιλικα.

      Διαγραφή
    4. Προς 1:48μμ
      Γιατι παρακαλώ μιλάτε ανώνυμα?
      Γνωρίζετε να φανταστώ οτι πίσω από την ανωνυμία κρύβονται οι δειλοί και άνανδροι.
      Αυτό από μόνο του δεν καθιστά την βάση μιας καλής συζήτησης, αν φυσικά έχετε το ενδιαφέρον να κάνετε, από το να υποστηρίζετε την ανάγνωση της συμφωνίας των Πρεσπών ανώνυμα.

      Διαγραφή
    5. Απο την στιγμή που οι περισσότεροι την διαφορετική άποψη την θεωρούν προδοσία και ανθελληνισμό , για ποιά βάση καλής συζήτησης μιλάς; Οταν εκλεγμένους βουλευτές τους αποκαλούν εύκολα προδότες και πουλημένους για βάση καλής συζήτησης μιλάς;

      Διαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ;
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΄΄ ΣΟΦΟΙ΄΄ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΄΄ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ΄΄ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΤΕ, ΟΣΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΤΕ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
    ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ Η΄ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τους χαιρόμαστε τους εκπαιδευτικούς μας.Προσλήφθκαν προφανώς για να εκφράζουν γνώμες εξωτερικής πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι.
      Δεν εκφράζουν την επίσημη εξωτερική πολιτική του σφυριζα.
      Αν το έκαναν θα ηταν καλοί.
      Δεν το κάνουν είναι κακοί.
      Μα ποσο γελοιοι είσαστε, να καταφερεσται εναντιον όποιου έχει αντίθετη γνώμη απο εσάς, όταν εσείς έχετε κανει τα χίλια μύρια

      Διαγραφή
  4. Δάσκαλοι , οι μισοί στα καζίνα της Γευγελης είστε καθε βράδυ!!!!!!! Βενζίνη , φαγητό , και φρουτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κσι εσύ που το ξέρεις?
      Φάκελόμενους τους έχετε η κάθεσαι στο τελωνείο??

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ[Ο 1.54]ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλαρακι που σε βαλαν απο το κομμα να απαντας θα θυμασαι μαλλον οτι το φακελωμα ηταν δικο σας σπορ.Ξεφτιλισατε τη χωρα τοσα χρονια και τωρα με φρασεις κλισε μου καθεστε και απαντατε. Κατι για τα μαιλ μητσοτακη νοβαρτις εχεις να μας πεις? Η τα τοσα δις του σκανδαλου σας δεν ξεπουλησαν τη χωρα? ¨Η θελεις να μιλησουμε για τις παρανομες ελληνοποιησεις της σπειρας των στελεχων σας?Ή για το μονο σοβαρο ανθρωπο στο θεμα των σκοπιων τον Μητσοτακη τον πραγματικο και οχι τον κουλη το σαμαροπληκτο?Ή για τους μεγιστους μακεδονομαχους Πατουλη γιαννου μπινο και τη σοβαροτητα των κινησεων τους?Με 20 ταϊσμενους απο το συστημα στα φειςμπουκ και στα μεσα και στοχοποιησεις ανθρωπων δεν προκειται να σωσετε τιποτα ουτε να αρωματισετε τη βρομια σας!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.