Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πύρινη κόλαση σε Κινέτα, Πεντέλη - Εκκενώνονται οικισμοί, κατασκηνώσεις (βίντεο)


Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Εχουν ξεσπάσει συνολικά επτά πυρκαγιές. Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στην Κινέτα Αττικής, στον Αποκόρωνα στα Χανιά και στην Πεντέλη όπου η φωτιά κατευθύνεται στην Αγία Μαρίνα, έχοντας κάψει Νέο Βουτζά και Μάτι.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στην Αττική καθώς έχουμε σε εξέλιξη τρεις μεγάλες πυρκαγιές: Μία στην Κινέτα (όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχουν καεί δεκάδες σπίτια), η οποία κατευθύνεται στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι και μία στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης, όπου επίσης μαίνεται ανεξέλεγκτη έχουν καεί σπίτια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε Ανατολική και Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Πύρινη κόλαση στο Μάτι

Εικόνες βιβλικής καταστροφής που φέρνουν στην μνήμη τις μεγάλες φωτιές της δεκαετίας του ’90 ξυπνούν τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει σπίτια και αυτοκίνητα σε Πεντέλη και Νέο Βουτζά, ενώ έχει κατέβει μέχρι τη Λεωφόρο Μαραθώνος και κατευθύνεται προς το Μάτι. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εγκλωβισμένους από τα πύρινα μέτωπα.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος και η αστυνομία κατευθύνει τα οχήματα προς Ραφήνα. Προς στιγμήν φάνηκε μια ελπίδα καθώς άρχισε να βρέχει στην περιοχή, αλλά η βροχή σταμάτησε σύντομα.

Η φωτιά μπαίνει στην Αγία Μαρίνα, ενώ  έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι.  Πλωτό του Λιμενικού πήγε να παραλάβει κατοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία στο Μάτι.  Εχουν εκκενωθεί οι παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα,στο Ζούμπερι και στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους αναφορικά με την πυρκαιά στην Πεντέλη, εκκενώνονται τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας του Στρατού Ξηράς στον 'Αγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης «όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στην Αττική είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους».

Φωτιά υπάρχει και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας αλλά και στον Αποκόρωνα Χανίων η φωτιά «γλείφει» τις αυλές των σπιτιών του χωριού Βρύσες.

Οπως είπε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε 1 χιλιόμετρο από τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης. Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Ν. Βουτζά -Φωτογραφία:ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΜάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Ν. Βουτζά -Φωτογραφία:ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών. 

Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα, καθώς η φωτιά όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο έφτασε μέχρι την αυλή του.

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.


kineta
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Κάποτε έβγαζαν στρατό στα δάση για πυρασφάλεια τώρα έχουν τον στρατό για να προσέχει τους λαθρομετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΤΑ ΔΑΣΗ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ε εισαι πολυ μαλακας να ψαχνεις αφορμη τους ΝΕΚΡΟΥΣ για να ριξεις το φασιστικο σου δηλητηριο. Εισαι το ιδιο με τον εμπρηστη

      Διαγραφή
  2. Δεν ειναι ωρα να ασχολουμαστε με τους λαθρο,εμενα λιγο με νοιαζουν τωρα ειναι ωρα συμπαραστασης και αλληλεγγυης στους στους συμπατριωτες μαε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ;
      ΚΑΛΑ Ο 1:15 ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ , ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ.
      ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ;
      ΜΗΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΞΑΝΟΤΗΤΑ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ;

      Διαγραφή
  3. Ο καλός ο νοικοκύρης κοιτάζει πρώτα τα του οίκου του πρώτα η Έλληνες η Ελλάδα πάνω από όλα αυτό ξέρω και ας είμαι ρατσιστής φασίστας η ότι άλλο πρώτα η Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ.
      ΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ

      Διαγραφή
  4. Φασιστικό δηλητήριο,, κουμουνιστκο δηλητήριο ,, σοσιαλιστικό δηλητήριο,, δεν πάνε να πνιγούν όλοι τους στη Μάνδρα και να κάουν στο Μάτι...η καρεκλα με τα ευρώ να είναι καλά..αλλά ακόμη το σπίτι του γείτονα έχει θέμα,, όταν θα έρθει στο δικό σου να δω πόσα δηλητήρια θα ρίξετε φασιστικομουνιστοσοσιαλιστικα και ακροδεξιά τομάρια..σας σιχαθηκε ακόμη και η ψυχή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.