Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Καζάνι» που βράζει Ημαθία και Πέλλα για τις αποζημιώσεις


Σε άμεση αναγγελία – πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις καλούν την διοίκηση του ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές πυρηνόκαρπων Ημαθίας και Πέλλας, με αφορμή τις εκτεταμένες προσβολές των καρπών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου και οι οποίες αποτυπώνονται με σαφή τρόπο στις εικόνες που αποστέλλουν καθημερινά οι παραγωγοί.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιπτώσεις των τελευταίων άκαιρων και επίμονων βροχοπτώσεων, είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς, η αγορά, ειδικά στα επιτραπέζια δεν είναι αυτή που θα δικαίωνε τις προσπάθειες των παραγωγών.
Επί του θέματος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης παράσταση αντιπροσωπείας αγροτών στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε ο ΕΛΓΑ να αναγγείλει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις και μάλιστα με την κλασική διαδικασία της απ’ ευθείας συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ με τους πληγέντες καλλιεργητές, δηλαδή, όχι μέσω της γνωστής υπό σύσταση Κοινοπραξίας, όπως επιχειρείται από κάποιες πλευρές.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος Φάνης Κουρεμπές, με δηλώσεις του στο AgroNews, αφήνει να εννοηθεί ότι η αναγγελία - πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων από τους παραγωγούς δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τη Δευτέρα (9 Ιουλίου). Κι αυτό γιατί, αυτές τις μέρες, αρμόδια στελέχη του Οργανισμού, διερευνούν τόσο την εικόνα και αιτία των ζημιών, όσο και το Κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ γι' αυτές τις περιπτώσεις. Εφόσον λοιπόν, αξιολογηθεί ότι υπάρχει νομική κάλυψη και φυσικά αναγκαιότητα, τότε, οι καλλιεργητές θα κληθούν να υποβάλλουν δηλώσεις για εξατομικευμένες εκτιμήσεις. όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Οργανισμού.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι παράνομο», τονίζει στο AgroNews ο κ. Κουρεμπές, «δεν πρόκειται να έχουμε τα περσινά, κοιτάμε να γίνει για όλους το ίδιο με βάση τους κανόνες λειτουργίας του Οργανισμού». Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι επιπτώσεις των τελευταίων άκαιρων και επίμονων βροχοπτώσεων, είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς, η αγορά, ειδικά στα επιτραπέζια δεν είναι αυτή που θα δικαίωνε τις προσπάθειες των παραγωγών, ενώ στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κινείται εδώ και ένα χρόνο περίπου ανάλογη συζήτηση αποζημιώσεων για πληγέντες της περασμένης χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, επαγγελματίες συνδικαλιστές και πολιτικοί, διαγκωνίζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάτι όφειλε να κάνει χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες ο διοικητικός μηχανισμός, δηλαδή οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. στα βορεια χωρια της πελλας 2 βδομαδες βολτες κανετε τζακρη σηφακη.λες κ οι υπολοιποι ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου η δεν εχουμε ζημιες κ αναγκες κ υποχρεωσεις.φτανει ομως η ωρα της καλπης.οσο για τους γεωπονους ας σκισουνε τα πτυχια τους.ασχετοι εμποροι φαρμακων ειναι.το καζανι βραζει κ οταν ξεχυθει δεν θα μαζευεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα κάνετε κάθε πρωί ο Σηφάκης φέρνει τον ελγα κάθε απόγευμα η Τζάκρη τη θέλετε πια δεν βλέπετε τη ωραίες φωτογραφίες βγαίνουν και κάτι ανακοίνωσης που κάνουν λες και είναι ιδιοκτησία τους ο ελγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΤΥΛ ΣΗΦΑΚΗ, ΤΖΑΚΡΗ Κ.Λ.Π ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ.
    ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ Ο ΣΩΜΑ Η ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΘΥΗΝΗ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;
    ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΙΚΟΝΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΩΣΤΕ Α=ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Κ.Λ.Π
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΖΗΤΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΑ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΑΤΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΦΕ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ.
    ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΟΜΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΠΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΝΑ ΔΏΣΕΤΕ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΓΙΑΤΊ Η ΚΑΡΈΚΛΑ ΠΆΕΙ ΜΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.