Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πέλλας: Να αποζημιώσει εδώ και τώρα ο ΕΛΓΑ τις καταστροφές σε ροδάκινα και νεκταρίνια


Ενώ οι αγρότες δεν έχουν πάρει ακόμη την παραμικρή αποζημίωση από τις περσινές βροχοπτώσεις που κατέστρεψαν μέρος της παραγωγής του ροδακίνων και νεκταρινιών, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν εκ νέου την εμφάνιση τους φέτος προκαλώντας και πάλι πολύ μεγάλες ζημιές στις συγκεκριμένες παραγωγές.

Οι αγρότες δεν κλήθηκαν μόνο να πετάξουν ένα μέρος της παραγωγής τους από την οποία θα έπαιρναν έναν εισόδημα, αλλά προχώρησαν αναγκαστικά και σε αρκετά, πολλές φορές ακριβά ραντίσματα προκειμένου να σώσουν ό,τι ακολουθεί για συγκομιδή από εδώ και πέρα.

Η κυβέρνηση και ο ΕΛ.Γ.Α., απλοί θεατές της κατάστασης, δεν προέβησαν και δεν θα προβούν σε κάποια ενέργεια για την αποζημίωση αυτών των ζημιών, ενώ οι αγρότες έχουν πληρωμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΕΛ.Γ.Α. Σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός ανέφερε ότι «διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.». Αλήθεια, οι παραγωγοί για ποιόν λόγο πληρώνουν τον ΕΛ.Γ.Α.; Για να μένουν ακάλυπτοι σε στιγμές ανάγκης;

Είναι αντιληπτό τι αποζημιώνεται και τι όχι με βάση τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας, αλλά οι κανονισμοί είναι για να αλλάζουν ειδικά όταν πρέπει να λειτουργήσουν προς όφελος του εργαζόμενου, αγωνιζόμενου και διαρκώς δοκιμαζόμενου λαού. Είναι πολύ εύκολο από ένα γραφείο με όλες τις ανέσεις να βγάζεις κανόνες και πλαίσια λειτουργίας, αλλά οι ανάγκες του κόσμου τις εργασίας είναι άλλες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί άμεσα όλους τους παραγωγούς να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στους συνεταιρισμούς, τις ομάδες και τις οργανώσεις παραγωγών και εάν δεν υπάρχουν, σε τοπικές συνελεύσεις ανά χωριό/ περιοχή, προκειμένου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αντιδράσουν απέναντι σε ακόμα μια αδικία. Με εξώδικα προς τον ΕΛ.Γ.Α. δεν πρόκειται ποτέ κανένας να νικήσει.

Συνελεύσεις, συντονισμός και άμεσος αγώνας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Όση σχέση Έχει ο Μαρινάκης με τον ΠΑΟΚ αλλά τόση σχέση έχουν οι αριστεριστές Δ.Υ με την αγροτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοοοοοο!!!!!αυτοί μπερδεύουν το Ροδάκινο με τα μουσμουλα

      Διαγραφή
  2. Έπρεπε να φανούν και αυτοι κάπως ευκαιρία στη πλάτη των αγροτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά εσείς οι αγρότες τι θέλετε, επιλεκτική συμπαράσταση κομμάτων (ΝΔ ΚΙΝΑΛ ΧΑ κλπ);ΕΥΤΥΧΏΣ ΑΥΤΟΊ που γράφουν είναι η μειοψηφία και οι πολυξεροι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μάθουν να ξεχωρίζουν τις ροδακινιες από τα πράσα και μετά να μιλάνε οι γιαλαντζί επαναστάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αγρότες ξέρουν πολύ καλά αυτούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα μπλόκα και στις συνελεύσεις. Τα σχόλια είναι λανθασμένα και κακόβουλα από άσχετους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι έχεις δίκαιο τους ξέρουμε καλά γι'αυτό μακριαααα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους ξέρουμε πολύ καλά και ιδιαίτερα τις αντιλήψεις που έχουν πάνω στην ιδιοκτησία και στα κολχόζ των σοβιετικών που αφανησαν τους αγρότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mεγαλύτερη βλακεία δεν μπορούσες να πεις. Τα κολχόζ έσωσαν την αγροτιά στην σοβιετική ένωση που μέχρι τότε ο τσάρος τους είχε πιο κάτω και από δούλους

      Διαγραφή
  8. Πολύ εύστοχα σχόλια. Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήρθε γραμμένη κατευθείαν απο κάποιο διαστημικό γραφείο απο άλλον πλανήτη άσχετο με τους αγρότες και όχι απο τον αγροτοδιατροφικό τομέα της ο ποίος απαρτίζεται απο αγρότες και γεωπόνους. Άλλωστε ο χώρος δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα και πχ όσοι μαζεύουν συμπύρηνο ροδάκινο αυτήν την περίδο γνωρίζουν την τιμή στην οποία πουλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.