Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαυροβούνι: «Η «καρδιά» της Πέλλας!


Το Μαυροβούνι (Τοπική Κοινότητα Μαυροβουνίου - Δημοτική Ενότητα Σκύδρας), ανήκει στον δήμο Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Μαυροβούνιον”. Έδρα του δήμου είναι η Σκύδρα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Μαυροβούνι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μαυροβουνίου, του πρώην Δήμου Σκύδρας του Νομού Πέλλας.

Στο χωριό δραστηριοποιείται έντονα με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου.
Επίσης, το ποδοσφαιρικό σωματείο του χωριού ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ κατάκτησε φέτος  το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Το Μαυροβούνι φέτος έζησε ιστορικές στιγμές...
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβουνίου κατά την διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων του χωριού που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου θα βραβευτεί το σωματείο για την επιτυχία του αυτή.

Επίσης ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου ενημερώνει ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο 90% όσο αφορά την ριζική ανακατασκευή του κτηρίου της παλαιάς κοινότητας του χωριού που τότε όδευε για γκρέμισμα. Εντός του έτους που διανύουμε θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια και θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά προς το κοινό. 

Τοπικό Συμβούλιο Μαυροβουνίου
1. Παπαθανασιάδης Νικόλαος - Πρόεδρος
2. Καραδάκης Νικόλαος του – Τοπικός Σύμβουλος
3. Κουκουλής Γεώργιος – Τοπικός  Σύμβουλος
mavrovou5
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.