Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη μηχανισμού πολιτικής προστασίας με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τον καλύτερο συντονισμό διαχείρισης κρίσεων

Μετά από τις δραματικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, με εντολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα, τα οποία χρειάζεται να διευθετηθούν κατάλληλα στην περίπτωση έκτακτων αναγκών όπως εκκένωση περιοχών, προσωρινή καταφυγή πληγέντων, διαχείριση τραυματιών και ανθρωπίνων απωλειών, ενημέρωση πληθυσμού και μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης καταγράφηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων, έχοντας ως κοινή συνισταμένη ότι ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός των υφιστάμενων σχεδίων διαχείρισης κρίσεων με επιπλέον στοιχεία για την ακόμη πιο αποτελεσματική συνεργασία των φορέων.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Μας ενδιαφέρει οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Σε μεγάλο βαθμό, η επιτυχής διαχείριση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαρτάται και από τη συνεργασία και κατάλληλη ανταπόκριση των ίδιων των πολιτών. Μαζί με τους τοπικούς φορείς, με τους οποίους υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση οι πολίτες χρειάζεται να συμμετέχουν στις δράσεις πρόληψης, καθώς, το μεγαλύτερο «όπλο» μας είναι η γνώση και η έγκαιρη προετοιμασία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πέλλας Γιώργος Ανδρεάδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας Στέφανος Αβραμίκας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Έδεσσας Τάσος Δίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής Τροχαίας Έδεσσας Δημήτριος Γεωργίτσης και ο Αν. Διοικητής Κωνσταντίνος Τσαβδαρίσης, η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ελένη Καραντώνη, ο Αν. Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αθανάσιος Σταυρίδης και στελέχη της υπηρεσίας, ο κ. Αθανάσιος Λιάμπας από τον Δήμο Σκύδρας, ο κ. Λευτέρης Αβραμίδης από τον Δήμο Πέλλας, η κα. Βαρουτσίδου Μαρία από τη Διεύθυνση Δασών, οι κ.κ. Ντινόπουλος Σωτήρης και Χασιλίδης Παύλος από το Δασαρχείο Έδεσσας και ο κ. Δελής Αθανάσιος. από το Δασαρχείο Αριδαίας. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…