Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κατάθεση εξώδικου προς τον ΕΛΓΑ προχωρούν οι παραγωγοί Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης


ΕΛΓΑ για δηλώσεις ζημιάς: Αποζημιώνει κεράσια, δαμάσκηνα, καπνό, κηπευτικά, σανό, αφήνει εκτός τα ροδάκινα και νεκταρίνια

Ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ τις καλλιέργειες για τις οποίες θα μπορούν οι παραγωγοί να κάνουν αναγγελία ζημιάς από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις του Ιουνίου στην κεντρική, δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία. 

Όπως υποστηρίζει «άμεσες» ζημιές λόγω των βροχοπτώσεων, που είναι καλυπτόμενες ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, έγιναν σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως Black Diamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών. Για τις ζημιές αυτές υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς. Αντίθετα αφήνει «εκτός αποζημιώσεων» τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. 
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, «οι παραγωγοί Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης προχωρούμε, την Πέμπτη (12/7/2018) στην κατάθεση εξώδικου προς τον ΕΛΓΑ. Ξέρουμε ότι το δημόσιο οφείλει στον ΕΛΓΑ πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση του Οργανισμού για να εισπράξει αυτά τα χρήματα αντί να τα «κόβει» από τους παραγωγούς». Μετά αυτή την απόφαση του ΕΛΓΑ το θέμα περνά στα χέρια του Υπουργού Ε. Αποστόλου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

Η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και των Υποκαταστημάτων ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, Βέροιας και Κοζάνης διενήργησαν επισημάνσεις σε πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άμεσες ζημιές καλυπτόμενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως Black Diamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών.

Για τις ζημιές αυτές υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, με ικανό αριθμό γεωπόνων εκτιμητών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Επίσης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Σηφάκη Τζάκρη πείτε αλεύρι η αγρότες σας γυρεύουν για φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι κ δεν αποζημιωθουμε μην ξαναδηλωσουμε τιποτα.μας κοροιδευουνε οι κουραμπιεδες του ελγα η τζακρη ο σηφακης και ολοι.αφου τα βρισκουνε με τα βρυτα την καρυδια και την κερασια ας τα παρουνε απο εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντορκα μην έρθεις γαλαταδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΖΗΜΙΑ'' ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΣΗ? ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΠΛΟ ΦΑΟΥΛ?.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΑΡΤΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο αδερφέ, αμεσότατη είναι η ζημιά! Στον κανονισμό προβλέπεται αποζημίωση από υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις, απλά ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!

      Διαγραφή
  5. Ξεφτιλα.κατα τα αλλα πληρωνουμε ασφαλεια.μονο για τους κερασοπαραγωγους ισχύει;ντροπη,μονο για φωτο τρεχουν ποιος θα παει πρωτος.εχουμε πιασει πατο με τις πολιτικες τους και τα εμπαργκο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.