Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γ. Σηφάκης σε Αρχάγγελο, Νότια, Περίκλεια, Φούστανη και Κάτω Γραμματικό κοντά στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς



Ο βουλευτής συναντήθηκε με τους πρόεδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων, προέδρους συνεταιρισμών και πολλούς αγρότες και συζήτησε μαζί τους τα θέματα της ζημιάς, το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και θα επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατόν να ετοιμαστούν τα πορίσματα. 
Οι αγρότες τόνισαν ότι η οικονομική κατάσταση τους είναι πολύ δύσκολη με δεδομένη την τεράστια συμμετοχή του εισοδήματος από τα κεράσια στο σύνολο του εισοδήματος τους. Ζήτησαν να επισπευστεί η αποπληρωμή του 30% από τις περσινές ζημιές και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία εκτίμησης και πορισμάτων καθώς και πληρωμή των αποζημιώσεων για την φετινή ζημιά.
Ο Γιάννης Σηφάκης αφού υποσχέθηκε ότι θα επιδιωχθεί η συντομότερη δυνατή καταβολή του 30% από τις περσινές ζημιές (που υπολείπεται από την ολοσχερή τους εξόφληση για τα πορίσματα που έχουν στα χέρια τους ) και ακόμη ότι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση στους αγρότες μετά την έκδοση των πορισμάτων των φετινών ζημιών.
Ακόμη συζήτησε με τους κερασοπαραγωγούς για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και ένταξης τους στο ΠΑΑ για χρηματοδότηση μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας για το κεράσι ( μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία των προϊόντων του) ως την μόνη λύση για να μην «χαραμίζεται» η εξαιρετική καλλιέργεια της κερασιάς σε μια Περιφερειακή Ενότητα που παράγεται το 65% του κερασιού της χώρας.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Έλα και στην καλή που σαπίζουν τα ροδάκινα κύριε Σηφάκη αλλά και σε άλλον το νομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα...ποια Καλη φίλε μου??Ρωτας αν ξερει που πέφτει?Αφου ξερει ότι οι μερες του ως Βουλευτης μετρανε αντιστροφα προσπαθει στα βορεια του Νομου να κάνει τα κουμαντα του μπας και του βγει κανενα Δημαρχηλικι

      Διαγραφή
  2. Τελικά βουλευτής είναι η εκτιμητής για να ξέρουμε γιατί έχουμε γεμίσει εκτιμητές γιαλαντζί (θα περάσει μετά και η ντορκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΏ ΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΣΑΠΊΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΎ ΜΕΤΆ ΚΕΡΑΣΙΑ ΑκΟΜΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ παει τελειωσε τ πανηγύρι Δώστε τα περσινά ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβασε χθες για την συσκεψη που εκανε ο βουλευτης με συνεταιριστες και αγροτικο συλλογο για τις ζημιες απο βροχοπτωσεις σε ροδακινα και νεκταρινια.
      Την Τεταρτη θαρθει κλιμακιο του ΕΛΓΑ για ελεγχο και ο βουλευτης προσπαθει για να γινουν αμεσα αναγγελιες.
      Επιλεκτικα, μαλλον, οτι θελεις διαβαζεις...

      Διαγραφή
    2. Ολοι θα πάρουν θα έρθει και σε εσάς ενας ενας το σανο που τάζουν δεν τελειώνει.

      Διαγραφή
    3. Σύσκεψη τι σημαίνει κύριε Σηφάκη έδωσες λύσεις όχι μόνο συσκέψεις κάνετε και τίποτα άλλο και εσύ και η Τζάκρη έχετε δώσει λύση σε κάποιο πρόβλημα;

      Διαγραφή
    4. Ρε Γιάννη απαντάς για τον εαυτο σου και απευθύνεσαι σε τριτο πρόσωπο??πλάκα έχεις!!
      ΡΕ ΣΕ ΡΩΤΑΜΕ ΟΙ ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??
      Τι δεν καταλαβαίνεις??

      Διαγραφή
  4. Κάποτε τις χρονιές που είχε εκλογές κάτι έδιναν τώρα μάλλον δεν υπάρχει ελπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.