Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι «μνηστήρες» για τον δήμο Σκύδρας και οι επικείμενες αλλαγές αντιδημάρχων


Απομένουν λιγότερο από δέκα (10) μήνες μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων δημοτικών εκλογών, που ως γνωστό, θα γίνουν τον Μάϊο του 2019 και ήδη στους δήμους οι επίδοξοι μνηστήρες προετοιμάζονται. Με βάση τα ισχύοντα, αναμφισβήτητα λοιπόν, το έτος που διανύουμε (2018) είναι προεκλογικό σε ότι αφορά τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Η κρίσιμη βέβαια παράμετρος για τους δήμους και τις περιφέρειες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι η απλή αναλογική, η οποία θα αλλάξει δραστικά το εκλογικό σκηνικό, καθώς ευνοείται η είσοδος αλλά και η εκλογιμότητα μικρότερων σχημάτων.
Η ...ουρά των υποψηφίων πάντως έχει αρχίσει να σχηματίζεται ήδη, και αναμένεται να μεγαλώνει όσο διανύουμε και το τρέχον έτος!
Νέοι και παλιοί διεκδικητές, συναντήσεις στελεχών, αποχωρήσεις και προσχωρήσεις, επισκέψεις σε χωριά, διερευνητικές επισκέψεις σε βουλευτές και κόμματα για στήριξη ή ανοχή, συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως, συνθέτουν το όλο σκηνικό.
Με βάση τις μέχρι τώρα διαφαινόμενες τάσεις, που μπορεί στην συνέχεια να διαφοροποιηθούν (και σε συνέχεια προηγούμενων ρεπορτάζ που κάναμε για τους δήμους Πέλλας, Έδεσσας και Αλμωπίας), για το δήμο Σκύδρας η κατάσταση έχει ως εξής:

Η νυν δήμαρχος και οι επικείμενες αλλαγές στους αντιδημάρχους

Η νυν δήμαρχος, Κατερίνα Ιγνατιάδου, την οποία οι πολίτες του δήμου Σκύδρας το 2014 ψήφισαν και εξέλεξαν ως την πρώτη γυναίκα δήμαρχο, είναι σίγουρο ότι θέλει μια νέα θητεία. Θεωρεί ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και μπορεί να πάρει πάλι την έγκριση της τοπικής κοινωνίας για μια δεύτερη θητεία με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, όπως είχε άλλωστε πράξει και την προηγούμενη φορά. Πλεονέκτημά της είναι η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετεί από πολλές θέσεις τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Δηλώνει «παρούσα» και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς, όπως μας είχε πει σε συζήτηση που είχαμε μαζί της στο παρελθόν, «οι πολίτες με επέλεξαν για την θέση της δημάρχου με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αισθάνομαι ότι με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες και την συγκυρία θα χρειαστούμε άλλη μια θητεία για να ολοκληρώσουμε τα σχέδιά μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, εντός των ημερών επίκειται ένας «μίνι ανασχηματισμός» στη δημοτική αρχή Σκύδρας καθώς η κ. Ιγνατιάδου θα προχωρήσει στην αντικατάσταση  αντιδημάρχων, στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής και τακτικής που θα ακολουθήσει με ένα πιο «δυνατό» σχήμα ενόψει των εκλογών.
Ο σημερινός επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Μιχάλης Καραγιάννης, θεωρείται επίσης σίγουρος διεκδικητής στις νέες δημοτικές εκλογές, καθώς μέσα από πρόσφατη συνέντευξή του, αφού  άσκησε σκληρή κριτική προς την δημοτική αρχή, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας στις επόμενες εκλογές. Ο κ. Καραγιάννης διετέλεσε  στο παρελθόν αντιδήμαρχος Σκύδρας και το 2014 ήταν επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Μαζί για το Αύριο», με τον οποίο πέρασε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 30,12%. Έχασε από την σημερινή δήμαρχο - επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών για τον Δήμο Σκύδρας», που είχε περάσει στην δεύτερη Κυριακή με 38,29%. 
Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην διεκδικητής της δημαρχίας Σκύδρας, Μάνος Κανάκης, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του, από το 2014 μέχρι σήμερα, έχει επιδείξει σοβαρό και υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο, πιθανότατα θα είναι εκ νέου διεκδικητής στις επόμενες εκλογές με την -στηριζόμενη από το ΚΚΕ- «Λαϊκή Συσπείρωση».
Από την πλευρά της ΝΔ ασκούνται πιέσεις στον Κώστα Καρασαρλίδη να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει από τον κεντροδεξιό χώρο τον δήμο Σκύδρας. Ο εκπαιδευτικός στο επάγγελμα (δάσκαλος) κ. Καρασαρλίδης, στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα και είναι πρώτος επιλαχών. Θεωρείται μια υποψηφιότητα μετριοπαθής που μπορεί να συσπειρώσει τον χώρο της κεντροδεξιάς και να διεμβολίσει από την πλευρά αυτή τόσο την δήμαρχο Κ. Ιγνατιάδου όσο και τον Μιχ. Καραγιάννη.


Άγνωστο είναι τι θα πράξει η -υποψήφια δήμαρχος Σκύδρας το 2014- Ραχήλ Αλεξανδρίδου, η οποία όμως ως προτεραιότητα φαίνεται ότι έχει την κεντρική πολιτική σκηνή και θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. Άρα λοιπόν βασικό κριτήριο για τις επιλογές της θα αποτελέσει ο χρόνος διεξαγωγής ων βουλευτικών εκλογών.

Βέβαια, για τον δήμο Σκύδρας δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ την παρουσία του πρώην δημάρχου και πρώην βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος όμως (όπως και η Ραχήλ Αλεξανδρίδου που προαναφέραμε) προς το παρόν έχει το μυαλό του στις εθνικές εκλογές και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτοί είναι οι μέχρι τώρα φερόμενοι ως διεκδικητές του δήμου Σκύδρας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μπορεί να δούμε κάποιες συγχωνεύσεις, ή κάποιες αποχωρήσεις και... «μετακομίσεις» σημερινών δημοτικών συμβούλων που θα συζητηθούν πολύ, αλλά και πιθανόν κάποιον ή κάποιους καινούργιους διεκδικητές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Περίπατο θα κάνει ο καρασαρλιδης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τοπικο της Ν Ζωης?

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ...... ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΞΕΣ.ΟΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΣΑΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ ΘΑ ΕΙΣΑΙ.

      Διαγραφή
    3. Ωπα.. Τι έγινε ρε παιδιά? Ποιοι είναι ολοι αυτοι?

      Διαγραφή
  2. Επιτελους τέλος το βαθύ ΠΑΣΟΚ απο την σκυδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περιπατο θα κανει η κυρια ιγνατιαδου χωρεις αντιπαλο θα ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιγνατιαδου καρασαρλδη δευτερο γυρο

      Διαγραφή
    2. Χα χα αλαξε πλευρό συντριβή θα υποστεί

      Διαγραφή
    3. Κ. Εντεταλμένη σας ευχαριστούμε για όλα εσείς ειστε η κινητήριος δύναμη που θα οδηγήσει σε συντριβή την σημερινή αξία...κατα τα αλλα δήμαρχο Σκυδρας

      Διαγραφή
  4. Το οτι θα ασκούσε πιέσεις η ΝΔ στον Καρασαρλιδη ειναι αστείο. Επαγγελματίας του φαίνεσθαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ φτωχό το άρθρο σας με πολλές ελλείψεις στην επί της ουσίας ενημέρωση. Και για να θυμάστε κρατήστε το αυτό το σχόλιο για μετά τις εκλογές. Η σημερινή δήμαρχος φαίνετε ολοκάθαρα από το παρόν άρθρο ότι προσπαθεί να στήσει ένα σκηνικό υπέρ της αλλά δυστυχώς δεν θα είναι πρωταγωνιστής της δημαρχίας γιατί πολύ απλά απέτυχε και σε έργο και σε επικοινωνία αλλά και σε στελέχη. Μόνο δύο τρεις είναι οι άνθρωποι που δούλεψαν στον δήμο και παρουσίασαν έργο. Όλοι οι άλλοι άλλες μαριονέτες. Η αλαζονική δήμαρχος δεν έχει καταλάβει βασικά πράγματα για αυτό και νομίζει ότι ο κόσμος το έφαγε ότι αυτή κυβερνάει τον δήμο. Υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις ότι άλλος κάνει κουμάντο και έχει έρθει μάλιστα και σε ρήξη τόσο με πολίτες όσο και με στελέχη. Θα υπάρξουν χωριά που δεν θα γίνει καν αισθητή η παρουσία της. Και αυτό είναι πάντα το αποτέλεσμα του έργου κάποιου. Όσο για το ποιος θα διεκδικήσει καλά την δημαρχία σίγουρα θα είναι ο γαλάζιος Υποψήφιος και όχι συνονθύλευμα η από όλα τα μέρη. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιγνατιαδου έχει οτι καλύτερο διαθέτει η νεα δημοκρατια άσχετα αν αυτή δεν ανήκει στην σε αυτη την παράταξη όποτε παλι δήμαρχος θα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός του αντιδ παιδείας που πράγματι μπορεί να πέις οτι έχει σεβασμό στο χώρο της νέας δημοκρατίας οι άλλοι είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ

      Διαγραφή
  7. Μακάρι να προχωρησει η πιθανη υποψηφιότητα του Καρασαρλιδη. Αλλα δεν βλεπω ενότητα στον χώρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΕΝΏΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΞΙΌ ΧΏΡΟ. ΕΆΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΎΝ ΚΆΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΌΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.