Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι βλάβες των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πρέπει να προσέξετε


Ακολουθεί άρθρο από: Maxxparts.gr – Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Στη χώρα μας πλέον η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι μία πολύ συνηθισμένη πρακτική, λόγω φυσικά και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε σχέση με ένα καινούριο καθώς είναι αρκετά πιο οικονομικό. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό μακροπρόθεσμα δεν ισχύει, καθώς το κόστος συντήρησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερο. Λόγω του ότι είναι χρησιμοποιημένο, μπορεί να χρειαστεί αρκετές επισκευές ή ανταλλακτικά και κανένας δε μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων εάν και πότε θα εμφανίσει κάποια βλάβη η οποία θα απαιτεί ενδεχομένως αρκετά χρήματα. Θα σας ενημερώσω λοιπόν για τα εξαρτήματα τα οποία μπορεί να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. 

Αρχικά, πριν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στα φρένα και στα υλικά τριβής καθώς η εκτεταμένη χρήση τους προκαλεί αναπόφευκτη φθορά στους δίσκους και στα υλικά τριβής. Σε αυτό οφείλεται και η μαύρη σκόνη που ενδεχομένως θα δείτε πάνω στις ζάντες του αυτοκινήτου. 

Επίσης αρκετά μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στο κιβώτιο ταχυτήτων είτε είναι αυτόματο είτε μηχανικό, καθώς με την πάροδο του χρόνου και την εκτεταμένη χρήση φθείρεται. Παράλληλα, η συνεχής εναλλαγή πρώτης και δεύτερης ταχύτητας που ενέχει η οδήγηση μέσα στην πόλη, φθείρουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. 

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου, καθώς σχεδόν όλες πλέον οι λειτουργίες του αυτοκινήτου βασίζονται στο ηλεκτρονικό του σύστημα. Σίγουρα λοιπόν θα υπάρχουν φθορές και εκεί λόγω της προηγούμενης χρήσης του αυτοκινήτου. Δώστε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα ηλεκτρονικά παράθυρα τα οποία ενδεχομένως δε λειτουργούν, καθώς λόγω συχνής χρήσης υπάρχει περίπτωση να έχει καεί το μοτέρ τους. 

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη είναι ότι όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, η χρήση φθείρει το δίσκο του συμπλέκτη. Αυτό προέρχεται κυρίως από την κακή μας συνήθεια να μην αφήνουμε το συμπλέκτη όταν έχει κίνηση, με αποτέλεσμα να φθείρεται ο δίσκος ευκολότερα. Επιπλέον, εάν στην εκκίνηση πατήσουμε απότομα το γκάζι έχει και αυτό ως επακόλουθο τη φθορά του δίσκου. 

Στην περίπτωση που το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θέλετε να αγοράσετε έχει πρόβλημα με το δυναμό, ενδεχομένως θα πρέπει να το αλλάξετε και όχι να το επιδιορθώσετε καθώς το κόστος ίσως είναι μεγαλύτερο. Το δυναμό φροντίζει για τη φόρτιση της μπαταρίας και την τροφοδοσία στις καταναλώσεις του αυτοκινήτου. Η πιο συνηθισμένη βλάβη είναι να έχει σπάσει ο ιμάντας πάνω στον οποίο στηρίζεται και έτσι να έχει ανάψει η ένδειξη υπερθέρμανσης της μηχανής. 

Τέλος, εάν βγαίνει λευκός καπνός από τη μηχανή σας υπάρχει και ο κίνδυνος να έχετε και διαρροή λαδιού. Αυτό οφείλεται στη φλάντζα κεφαλής η οποία μπορεί να έχει καεί και να έχει δημιουργήσει δυσλειτουργία στον κινητήρα σας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.