Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Βούλιαξαν» τα Γιαννιτσά από την πορεία και την συγκέντρωση για την Μακεδονία (βίντεο)


Ιδιαίτερα μαζική ήταν η πορεία διαμαρτυρίας για την συμφωνία των Πρεσπών και η συγκέντρωση για την Μακεδονία που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα Γιαννιτσά. Την πρωτοβουλία της επιτυχημένης διοργάνωσης είχαν πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας.
Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολιτών, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με κατάληξη στον πεζόδρομο (πλατεία ΕΠΟΝ), όπου έγιναν ομιλίες και αναγνώσθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στην πορεία, στην οποία κυριαρχούσαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου που διατράνωσε την αντίθεσή του στην διακρατική συμφωνία που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ, στους Ψαράδες της Φλώρινας.

Ο δήμαρχος Πέλλας

Στην συγκέντρωση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, μίλησε ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος, ο οποίος χαρακτήρισε «άδικο για όλους τους Έλληνες τον συμβιβασμό που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, οι οποίοι», όπως είπε, «κινήθηκαν χωρίς την κοινωνική συναίνεση». Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πέλλας τόνισε: «Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, ούτε υπερήφανοι είμαστε, ούτε έχουμε λόγο να θριαμβολογούμε. Το ραντεβού με την ιστορία, θα το γράψουμε όλοι εμείς, που δεν θα σταματήσουμε να διατρανώνουμε πως κάνατε λάθος. Τραγικό λάθος. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Το όνομα Μακεδονία είναι ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας και δια της Ελλάδας όλου του κόσμου και σίγουρα, όχι της γείτονος χώρας. 
Σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε για τον χαρακτηρισμό persona non grata για όσους υιοθετούν την συμφωνία, τόνισε: «Εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τους συνδημότες μου», προσθέτοντας: «Αν δεν δικαιούται ο δήμαρχος να ερμηνεύσει το λαϊκό αίσθημα, ποιος δικαιούται; Ίσως, μόνο ένα δημοψήφισμα; Ας το κάνουν λοιπόν. Θέλω από εδώ, μαζί με όλους εσάς, μαζί με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας να ενώσω τη φωνή μου και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε στους δρόμους και στις πλατείες, θα μείνουμε εδώ μέχρι την ματαίωση της συμφωνίας. Δεν θα εφησυχάσουμε όπως κάναμε δεκαετίες τώρα». 
Ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε τρομοκράτες, ούτε ναζιστές, ούτε αναρχικοί, όπως μας χαρακτηρίζουν αυτοί που είναι αντίθετοι μ’ εμάς. Είμαστε πατριώτες, αγαπάμε την πατρίδα μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική από αρχαιοτάτων χρόνων».

Το ψήφισμα, το οποίο υπέγραψαν 72 σύλλογοι, ανάγνωσε ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα», Γιώργος Δόντσιος. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πεζοδρόμου και στη συνέχεια το ψήφισμα παραδόθηκε στα γραφεία των βουλευτών.

Δείτε τις εικόνες μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com: 

sigian

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Όλοι αυτοί ρε Τζάκρη είναι πατριδοκάπηλοι και ακροδεξιοί ή εθνίκια κατά τον στρατηγικό σύμβουλο του Τσίπρα σου ένας ακαμάτης μαζί με άλλους που κατοικοεδρεύουν μαζί του; Απορώ πως ακόμα ζεις εκεί και δεν ντρέπεσαι να κυκλοφορείς στους δρόμους ενός τόπου που πούλησες για να είσαι βουλευτίνα. Κρίμα χίλιες φορές ΥΓ ένα εθνίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α;Ν ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδιά πέστε μου το εξής : η θέση της ΝΔ ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, άρα Μακεδονία και ένας προσδιορισμός, πχ Βόρεια, Νέα κτλ. Άρα τι ψάχνει τώρα; και στα συλλαλητήρια τι λέει; Θέλω να πω τέτοια κοροιδία δεν τρώμε από κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ν.Δ είναι υπερ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό π.χ "κεντροβαλκανική Δημοκρατία" ή "Δημοκρατία πάνω απο την Μακεδονία"
      τι δεν καταλαβαίνεις????????

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ πατριώτη θυμήσου για ποιό λόγο έπεσε ο Καραμανλής και ότι ουδέποτε έθεσε υπογραφή Νεοδημοκράτης σε επίσημο κείμενο για σύνθετες αρλούμπες . Επίσης να σου επισημάνω ότι υπάρχουν στην συμφωνία των πρεσπων επίσης η γλώσσα και κυρίως η εθνότητα που οι πρώην ΚΚΕδες και νυν συριζαιοι ΤΣΊΠΡΑΣ Κ ΚΟΤΖΙΆΣ ως γνήσιοι Συνεχιστες των ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΣΝΟΦ ΝΟΦ Δ.Σ.Ε και άλλων προοδευτικών δυνάμεων απλόχερα δώρισαν στους Σκοπιανούς βαπτίζονται τες ως μακεδονικες και κστ επέκτασή τους σκοπιανους εθνοτικά βς Μακεδόνες .

      Διαγραφή
    3. Θα σε πάρουμε για αναλυτή των κειμένων εσένα.
      ΥΓ και για βαφεα συνθημάτων

      Διαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
    ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    Ε.ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Θοδωρα ειναι κρίμα φύγε απο το ΣΥΡΙΖΑ γιατι υα πατωσεις. Μονο η βροχόπτωση θα σε σώσει , αλλιώς κρύψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε η εκκλησιά στάθηκε στο πλευρό του λαού ;την περίοδο της τουρκοκρατίας; στον Β παγκοσμιο πόλεμο ; στον εμφύλιος ; στην χουντα των συνταγματαρχών; στην εποχή των μνημονίων; εξαιρουμένων περιπτώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δολοφονημένοι πατριάρχες . Δεσποτάδες παπάδες οι δεκάδες διωκόμενοι από την χούντα και παυμενοι από τη θέση τους μητροπολιτες. Ο Χρυσόστομος Σμύρνης ο παπασταυρος τσαμης τα κοινωνικά παντοπωλείο. Ιατρεία . Φροντιστήρια της μητρόπολης δεν σου λένε τίποτα σύντροφε;;.

      Διαγραφή
    2. Αυτο ειναι εσενα το προβλημα σου τωρα ;

      Διαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ,ΧΙΛΙΑΑΑΑ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΚΟΒΑΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΞΑΘΛΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ....

      Διαγραφή
    2. @9:54
      Εσένα φαίνεται σε ενδιαφέρουν ποιο πολύ τα χρήματα. Η κινητοποίηση για τα μνημόνια είναι προϋπόθεση για να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.