Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση Θ. Τζάκρη στον ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ για την άδικη εξαίρεση ποικιλιών ροδάκινων και νεκταρινιών στην Πέλλα από τις ενισχύσεις de minimis για τις περυσινές βροχοπτώσεις


Παρέμβαση Θεοδώρας Τζάκρη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άδικη εξαίρεση ποικιλιών ροδάκινων και νεκταρινιών στην Πέλλα από τις ενισχύσεις de minimis για τις περυσινές βροχοπτώσεις

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη συνάντησε σήμερα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ για την άδικη εξαίρεση ποικιλιών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στην Πέλλα που θα ενισχυθούν οικονομικά μέσω της διαδικασίας de minimis  για τις ζημιές που υπέστησαν από τις περυσινές βροχοπτώσεις (13-17 Ιουλίου 2017). 

Πιο συγκεκριμένα από την λίστα των ποικιλιών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στην Πέλλα που ανακοινώθηκαν προχθές ότι θα ενισχυθούν οικονομικά μέσω των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για τις ζημίες που υπέστησαν από τις περυσινές βροχοπτώσεις, η επιλογή των οποίων αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με  εκπροσώπους των αγροτών (από την Πέλλα συμμετείχε εκπρόσωπος του ΣΕΑΣ) απουσιάζουν αδικαιολόγητα ορισμένες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδακίνων που έχουν την ονομασία ΡΟΓΙΑΛ (ΓΚΛΟΡΥ, ΜΑΤΖΕΣΤΙΚ) καθώς και η ποικιλία επιτραπέζιων ροδάκινων ΣΥΜΦΩΝΙΑ, (η οποία συγκομίζεται μαζί με την ποικιλία ΡΟΓΙΑΛ ΣΑΜΕΡ που συμπεριλαμβάνεται στην λίστα) και οι ποικιλίες νεκταρινιών που έχουν την ονομασία ΤΟΠ (ΜΠΙΓΚ, ΦΑΙΡ) οι οποίες κατά την κρίσιμη περίοδο δεν είχαν  συγκομιστεί καθόλου στην περιοχή της Αλμωπίας και στα ημιορεινά της Έδεσσας ενώ στην περιοχή των Γιαννιτσών είχαν συγκομιστεί μόνο «ένα χέρι» και είχαν μείνει μεγάλες ποσότητες ασυγκόμιστες στα χωράφια και υπέστησαν ζημιές από την βροχόπτωση. 

Για το γεγονός αυτό, της κατάφωρα άδικης εξαίρεσης των ποικιλιών αυτών, που ενώ υπέστησαν ζημία από τις περυσινές βροχοπτώσεις εξαιρέθηκαν από την λίστα των ενισχύσεων,  η κ. Τζάκρη έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από αγρότες όλων των περιοχών στην Πέλλα που καλλιέργησαν τις ποικιλίες αυτές, ενώ ήρθε σε επικοινωνία και με τις υπηρεσίες του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας που επιβεβαίωσαν ότι οι παραπάνω ποικιλίες που δεν είχαν συγκομιστεί στην Πέλλα κατά την κρίσιμη περίοδο, ενώ είχε τελειώσει η συγκομιδή τους στην Ημαθία διότι η Ημαθία εμφανίζει μεγαλύτερη πρωιμότητα. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπές δεσμεύτηκαν να έρθουν σε επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας για να διαπιστώσουν την διάσταση του προβλήματος και τα περιθώρια να συμπεριληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή στην λίστα των ποικιλιών που θα ενισχυθούν, δεδομένου ότι η διαδικασία για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει ήδη δρομολογηθεί. 
Η κ. Τζάκρη θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με νέο δελτίο τύπου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Άσε μας κυρά μου αηδία το έχετε καταντήσει το θέμα σας βαρεθήκαμε πια ενα μήνα μετά το θυμήθηκες άντε σειρά του Σηφάκη να κάνει παρέμβαση και ανακοίνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Τζάκρη στον κόσμο της μάλλον λάθος το είπα μαζεύει ψήφους εμείς ζούμε στο σύννεφακι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιον κοροιδευετε;Για ποσο χαιβανια μας περνάτε;Σοβαρευτειτε περασατε και τον καραγκιόζη έχετε γίνει τσίρκο.Ραντεβού στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κούνια που σε κούναγε Τζακρη εσυ δεν έπαιρνες τηλέφωνο στα χωριά μας και μας ελεγες θα τα πάρουν όλοι όλα που δήλωσαν από 60€ το στρέμμα; τρέξε τώρα να σωθείς θα πάρουν 115€ τα ροδάκινα και 120€ τα νεκταρίνια. Το καταλαβαίνεις ότι κανένας δεν σε μετράει πια στα αγροτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.