Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης για de minimis σε ροδακινοπαραγωγούς: «Εκεί που τους χρωστούσαν, τους πήραν και το βόδι»!


Ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

«Κραυγαλέες και κατάφορες αδικίες σε βάρος των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, για τη χορήγηση αποζημιώσεων 8,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή των ενισχύσεων de minimis για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017.

Πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος του κ. Αποστόλου, αφού με τα «ψίχουλα», αλλά και τον τρόπο που τα μοίρασε αυτά επιπόλαια και πρόχειρα, όχι μόνο δεν κλείνει πληγές, αλλά ανοίγει νέες, ακόμα μεγαλύτερες.

Αντί να επιλέξει τη χορήγηση των αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ – όπως κατ΄ επανάληψη του υποδείξαμε, αλλά και όπως άλλωστε ο ίδιος είχε επανειλημμένα δεσμευτεί και μάλιστα για το σκοπό αυτό συνέστησε ειδική επιτροπή, η οποία γνωμοδότησε θετικά υπέρ της χορήγησης αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ – προτίμησε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο και υπό το βάρος των συνεχών παλινωδιών και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων του την καταβολή de minimis ενισχύσεων, που :

* Είναι κατά 4-5 φορές χαμηλότερες από τις αποζημιώσεις που θα χορηγούσε ο ΕΛΓΑ.

* Αποκλείουν από τη χορήγησή τους χιλιάδες παραγωγούς και πάρα πολλές ποικιλίες ροδακίνων (ρεντ χάβεν, ρουαγιάλ γκλόρι, συμφονία, βένους, βικ τόπ κ.α.), προκειμένου το ύψος τους ανά στρέμμα να μην κατρακυλήσει σε ένα τελείως εξευτελιστικό ποσό, της τάξης των 30-40 ευρώ το στρέμμα.

* «Καίνε» ουσιαστικά τη διεκδίκηση κοινοτικών στρεμματικών ενισχύσεων για τις ζημιές που έχει υποστεί το εισόδημα των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, μετά και την απόρριψη του φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω απώλειας εισοδήματος για το 2017 από το εμπάργκο, επειδή ακριβώς επέδειξε αδιαφορία, επιπολαιότητα, προχειρότητα, τα έκανε δηλαδή «μαντάρα» με τον φάκελο, γιατί τον έστειλε χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς παρουσίαση και υποστήριξη στην Ε.Ε., και χωρίς να αρθρώσει μία κουβέντα στα Συμβούλια των υπουργών.

* Δημιουργούν ένα πολύ κακό προηγούμενο για την κάλυψη των φετινών τεράστιων ζημιών στη φετινή παραγωγή ροδακίνων.

* Θέτουν οριστικά στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» τη διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 60 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων για τις εισοδηματικές απώλειες των ροδακινοπαραγωγών από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία το 2014 και φυσικά της δεύτερης δόσης των κοινοτικών ενισχύσεων, ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Εάν σε αυτά προστεθεί και η κατάργηση από τον κ. Αποστόλου του μέτρου 17 με τα 200 εκατομμύρια ευρώ, για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, που εμείς είχαμε συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας 2014-2020, και το οποίο έδινε τη δυνατότητα για την εξεύρεση κονδυλίων για δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις για τις περυσινές, αλλά και τις φετινές ζημιές στις ροδακινοκαλλιέργειες, τότε οι χειρισμοί του κ. Αποστόλου με μια λέξη μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκληματικοί.

Για το λόγο αυτό θα κληθεί να λογοδοτήσει στη Βουλή στην Ερώτηση που θα καταθέσω μαζί με όλους τους συναδέλφους βουλευτές των ροδακινοπαραγωγικών περιοχών της χώρας. Εκεί, τόσο ο κ. Αποστόλου, όσο και οι διάφοροι «γυρολόγοι», που σήμερα παρουσιάζουν στους παραγωγούς τα ψίχουλα των de minimis ως δική τους παροχή, κοινώς ρουσφέτι, θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

30 comments:

  1. Καρασμανη εσυ δεν ησουν που γυρνουσες τα χωρια και ελεγες δεν θα πληρωθει τιποτα για τις ζημιες απο τις περσινες βροχοπτωσεις;
    Τωρα που εχασες τα αυγα και τα πασχαλια μιλας για δρακους και για δηθεν κονδυλια που δηθεν υπηρχαν στην ΕΕ και χαθηκαν και...αλλα παραμυθακια.
    Εκει θα μεινεις εσυ και το Κομμα σου παλι να ονειρευεσαι και αλλα οταν εσυ ησουν που διατηρησες τα ιστορικα δικαιωματα και καταδικασες τους αγροτες με δεντρα να παιρνουν πραγματικα ψιχουλα στις επιδοτησεις ΟΣΔΕ.
    Παψε επιτελους τα δηθεν θρασυδειλα νταηλικια και οταν παρεις στη Βουλη τις απαντησεις σου να δουμε που θα κρυβεσαι..
    Οως θα πας στα χωρια να αντικρυσεις αυρους που ελεγες οτι τιποτα δεν θα παρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός θα παει στα χωριά.
      Εσεις θα πάτε???

      Διαγραφή
    2. Μα εμεις πηγαινουμε, αυτος που ειναι 3,5 χρονια; μονο κατι κλαψουρικα δελτια τυπου

      Διαγραφή
  2. Ψιλά γράμματα για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα ήταν για να γραφτεί ότι κάτι έδωσαν αυτό τους ένοιαζε τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καρασμανη 8,5 εκατομμυρια, τα 4,1 εκατομμυρια στην Πελλα
    Εσυ ελεγες τιποτα δεν θα δοθει..
    Κλαψε οσο θελεις, συνηθισαμε την κλαψα σου οταν συνεχως διαψευδεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιχάλης Γεωργίτσας31 Ιουλίου 2018 στις 5:19 μ.μ.

    Κύριε Σηφάκη ο κος Καρασμάνης μας έλεγε ότι θα πάρουμε οπωσδήποτε αποζημίωση, γιατί ο κος Αποστόλου έχει πει τόσα ψέματα, έχει δώσει τόσες υποσχέσεις, βρίσκεται σε αδιέξοδο, αισθάνεται αυτοπαγιδευόμενος και θα δώσει κάποιο φιλοδώρημα εν είδη ρουσφετιού. Και ειδικότερα μας έλεγε ότι μετά το μπάχαλο της απόρριψης του φακέλου από την Ευρωπαϊκής Επιτροπή για το εμπάργκο του 2017, ότι θα πάρουμε αυτό το φιλοδώρημα και θα το εξαγγείλει στο περιφερειακό συνέδριο της Θεσσαλονίκης. Εδώ έπεσε εξω. Στην προτελευταία του ανακοίνωση πριν από 20 μέρες, γιατί τα διαβάζω όλα όπως και τα δικά σας, έλεγε στον κο Αποστόλου να δώσει την αποζημίωση μέσα από τον ΕΛΓΑ. και να μην καταφύγει σε κόλπα και μας δώσει ψίχουλα. Εδώ δικαιώθηκε.
    Εσύ κύριε Σηφάκη γύριζες και έλεγες ότι τα 250 ευρώ το στρέμμα που μας έδωσε ο Καρασμάνης είναι παράνομα. Και ότι θα πάει φυλακή. Στην συνέχεια τάλλαξες. Και δυστυχώς τα χρήματα που μας δώσατε είναι ψίχουλα. Ούτε το ένα δέκατο από αυτά που δικαιούμασταν. Παίξατε όπως σας κατηγορεί παιχνίδι, επικοινωνιακό. Περάστε από τα χωριά μας, μην φοβόσαστε και θα τα ακούσετε και8 θα διαπιστώσετε αν σας λέω ψέματα ή όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλα εχετε χασει την μπαλα ο Καρασμανης και οι γυρω του.Ποτε οι προηγουμενοι πληρωσαν ζημια που ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιωσε; ποτε!!!
      Πρωτη φορα συμβαινει αυτο.Ο κ.Καρασμανης τελευταια ελεγε ( μετα απο πολλες φορες που αλλαξε θεση) οτι δεν θα πληρωθει τιποτα.
      Ας βαυκαλιζεται τοτε που βγηκε γιατι εδωσε λεφτα 2 μερες πριν τις εκλογες, τωρα πως θα βγει;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σηφάκη κάνετε σαν παιδί του δημοτικού με το να ασχολείσαι με τον κύριο καρασμανη άσε της σύγκρισης γιατί δεν σε παίρνει και πες μας για το ανύπαρκτο έργο σου με της αποζημίωσης δεν έχεις καμία δουλειά εσύ πες κάτι συγκεκριμένο που έχεις κάνει σε προκαλώ να κάνεις μια ανοιχτή συζήτηση για όλα από την δήθεν σωστή συμφωνία για την Μακεδονία ως τα τρένα αέρια αγροτικές αποζημίωσης και μην κρύβεσαι πίσω από το ανώνυμος

      Διαγραφή
  5. θελουμε ξανα υπουργοοο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΗΗΗ ΜΟΝΟΟΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΑΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕΕΕΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΖΙΦΟΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΔΏΣΑΤΕ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΤΑ ΡΟΥΑΛ ΓΚΛΌΡΙΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΊ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ότι θέλουν σας κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι τον προστατευεις σου αρεσει ο σηφακησ να κοροιδευη τουσ αγροτεσ περασε σε παρακαλω τα μνμ τα προηγουμενα δλδ τι να πω ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συφακη δεν βαρεθηκες να ασχολεισε με τον καρασμανη ελεος πια το καταλαβες οτι θα κανεις κολοτουμπα και τρελενεσαι δεν πειραζει καιροσ ηταν να πας να ξεκουραστεις στο σπιτακι σου αγορι μου γλυκοοο οταν πιανεις στο στομα σου τον καρασμανη πρεπει να το ξεπλενεις 10 φορες επι υπουργιας καρασμανη μεσα σε 6 μηνες γινανε εργα μεγαλησ σημασιας ο αγροτησ ειδε φωσ τωρα με εσας καταντησανε φτωχοι για αυτο θα σου συμβουλευα να μν ξινεσε πολυ στην κλιτσα του καρασμνη και ετοιμα σου να ΤΟΝ γευτης υπουργο ΥΠΑΑΤ τον καρασμανη ο σωτηρας του αγροτη ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΥΓΕΕΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙΣ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΣ31 Ιουλίου 2018 στις 8:24 μ.μ.

    Γιάννη μου (4.03, 4.51, 6,59, 7.04) εσύ είσαι γενναίος , γιατί κρύβεσαι, έβγα στα ίσια να τον αντιμετωπίσεις, δλδ τι θα πει η βουλή , γιατί δεν τα λες τώρα τα επιχειρήματα, τώρα που ο κόσμος είναι στα κάγκελα, το να λες έτσι ανώνυμα αυτά που γράφεις δεν έχει νόημα, όπως 3.5 χρόνια δεν πας στα χωριά ενώ προηγουμένως έλεγες γυρίζεις στα χωριά, κλπ και κλπ φαίνεσαι ηττημένος.
    Αυτός είδες είπε τα επιχειρήματά του ένα ,δυο και λοιπά χωρίς κανείς να τολμήσει να τον απαντήσει. εσύ λες κυρία κυρία ο Γιώργος με πειράζει, κάνει ζαβολιές.
    άντε Γιάννη μου περιμένουμε τσεκουράτες απαντήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσπαθεια των φιλων του Καρασμανη που σε διατεταγμενη υπηρεσια παλευουν να κρυψουν την ανησυχια και τον πανικο του απο την διαψευση των μυχιων ποθων του να μην πληρωθει η ζημια απο την βροχοπτωση στεφεται απο παταγωδη αποτυχισ.
      Η παραταξη της ρεμουλας, της λαμογιας, της NOVARTIS, της SIEMENS, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των θαλασσοδανειων, του ξεπουληματος της Αγροτικης, των off shore, του Παπασταυρου, των λιστων Λαγκαρντ,Panama Papers θα μεινει στα ντουλαπια της ιστοριας και ο ιδιος ο κ.Γιωργος θα βγει γρηγορα στην συνταξη...

      Διαγραφή
    2. Εσύ έχεις ήδη βγει στη σύνταξη απλά δεν το έχεις καταλάβει θα το καταλάβεις στης εκλογές ένας πρώην ψηφοφόρος σου

      Διαγραφή
    3. Πόσες εκλογές περίμενες άδικα; Έλα πες την αλήθεια δήθεν πρώην ψηφοφόρε του!

      Διαγραφή
  10. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΚΤΕΣ.
    ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..Δύο γαιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ θα λέτε και θα ΚΛΑΙΤΕ το μαύρο που θα φάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πελλα δεν θα έχει προηγούμενο βγάλατε όλες τοις ποικιλίες απ έξω και δώσατε ψίχουλα ενώ για την φετοινη καταστροφή τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι θα την φατε και για τα φετινα

      Διαγραφή
    2. Και γιατί κόπτεσαι για τα φετινά; Άλλοι θα τα φορτωθούν, αφού ξέρεις ότι εσείς ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!!

      Διαγραφή
  13. Σηφάκη ας το παρελθόν για αυτο τους αλλους τους στειλαμε στον αγυριστο. αλλα βλεπω να τους ξαναφερνεις. εσυ δεν ησουν που μας ελεγες οτι θα γνωριζουμε πριν την συγκομιδή τις τιμες, εσυ δεν ελεγες θα καταεγησεις τα στεκια ενω σημερα καθε αυλη και στεκι, εσυ δεν ησουν που μας ελεγες θα σκισεις τα βιβλια και θα καταργησεις το 13% και τοσα αλλα. τι εκανες μπαρπα Γιαννη μας ξαναφερνεις παλι πισω αυτους που στειλαμε στο παρελθον , τετοιος παπαρας εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μίλησε και ο ατσαλάκωτος Καρασμάνης ο κωλοτούμπας για να γίνει υπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σωστά φιλαράκο τα λες κολωτούμπας, Κουμανέτσι, ατσαλάκωτος, αγέρωχος, ανυπότακτος, αήττητος, ασύγκριτος ως υπουργός το λέει όλη η αγροτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σηφακη δεν ξερω αν το καταλαβες ηρθε η ωρα του τελος σου ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ αναλαμβανει υπουργειο γεωργιας και ο αγροτης θα δει ασπρο φως αυτα καλη σου σνεχεια γιαννη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SIFAKI GYRNA STI DOULIA SOY KAI STO SPITI SOY KAI ASE MAS. H PRVTH FORA ARISTERA HTAN TELIKA MONO GIA NA ERTHEI O OLETHROS STIN ELLADA. KATASTROFI EFERES SIFAKI, ESY KAI OI OMOIOI SOY. ANTE STO SPITI MONO SOU PRIN SE STEILOYME EMEIS.

      Διαγραφή
  17. Κ.Σηφακη σε παρακολουθω εδω καιρο χτυπας συνεχεια τον Τ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ γιατι γιαννη μου επειδη ο ανθρωπος βγαινει με στοιχεια συνεχεια και ντοκουμεντα λεει την αληθεια δηλαδη την πραγματικη αληθεια στους αγροτες και αυτο σε πειραζει. Λυπαμαι παρα πολυ για εσας γιατι αυτο που κανετε αντιπολιτευση δεν ειναι αντιπολιτευση η αντιπολιτευση γινεται με στοιχεια και ντοκουμεντα οχι με αερολογιες και ψεμματα και να γυρναμε απο χωριο σε χωριο με μια ατζεντα και να λεμε ενα σωρο κουφα και να γραφουμε και να σβηνουμαι και να λεμε οχι τωρα οχι μετα θα γινει αυτα ειναι τα λεγομενα φαφλατακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΥΟΥΡΓΕΕΕΕ ΜΟΥΥΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΗΗΗ ΜΑΣ ΛΕΠΕΙΣΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙΙΙΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΣΣΣ???? ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΛΑΠΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΖΑΚΡΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΙΣΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ Η ΔΥΜΑΝΗ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΣΤΥΡΙΓΜΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Η ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΗΣΕΙ ΣΟΥ ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΔΟΥΛΕΥΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.