Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Απολογισμός Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κατάρτισης “The Mirror that Leads to Employability (MiLE)”, στο πλαίσιο του Erasmus+ (φωτο)


Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας (Youthnet Hellas) υλοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία και απήχηση Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Erasmus+ Νεολαία) στην Έδεσσα στο χρονικό διάστημα 03.07.18 – 12.07.18.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 37 άτομα από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κροατία, Γερμανία, Πολωνία και Ελλάδα). 

Το πρόγραμμα είχε ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσει και κυρίως να εκπαιδεύσει youth workers (προέδρους, στελέχη Δ.Σ, αρχηγούς, εκπαιδευτές, μέντορες, coaches, project managers και άλλους) από διάφορους οργανισμούς της Ευρώπης στο πώς να ενισχύουν και να προωθούν την απασχολησιμότητα των μελών και εθελοντών τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο την εργασία που συντελείται από αυτούς στο τομέα της νεολαίας.

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν σε ποικίλα εργαστήρια και δραστηριότητες, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων ικανοτήτων (key competences) και χρησιμοποιήθηκαν πολλές μέθοδοι μη τυπικής μάθησης για την επίτευξη των στόχων. 

Ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μέσω της υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης είναι τα εξής:

• Η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι οργανώσεις νεολαίας στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων που σχετίζονται με τον οργανισμό τους.

• Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τρόπους και μεθόδους για να δημιουργήσουν μια “κουλτούρα self-reflection” στον οργανισμό τους, η οποία θα βοηθάει τους νέους να έχουν επίγνωση ανά πάσα στιγμή των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων και των προσόντων που έχουν αποκτήσει.

• Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην έκδοση βεβαιώσεων απασχόλησης για τους εργαζόμενους και εθελοντές στις οργανώσεις νεολαίας, όπου θα φαίνονται ξεκάθαρα τα ειδικά προσόντα των youth workers και σε συσχέτιση με τις εργασιακές θέσεις που επιδιώκουν.

• Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων στο πώς να πραγματοποιούν coaching, mentoring, συμβουλευτική για θέματα απασχολησιμότητας στους νέους που σχετίζονται με τον οργανισμό τους και στο πώς να τους διευκολύνουν να αναδείξουν (στο βιογραφικό, στα cover letters, στις συνεντεύξεις τους με εργοδότες) τα ξεχωριστά soft skills και τα ειδικά προσόντα που κατέχουν και απέκτησαν μέσω της youth work και της εμπλοκής σε δραστηριότητες νέων.

• Η κατανόηση και εξοικείωση των συμμετεχόντων στο πώς να αξιοποιούν τα εργαλεία “Youthpass”, “Europass CV”, “Europass Cover Letter” για self-reflection και ανάδειξη των ειδικών προσόντων με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων.

• Η αναγνώριση από τους εκπαιδευόμενους της σημασίας και χρησιμότητας που μπορεί να έχουν οι επαφές και οι συνέργειες των οργανώσεων νεολαίας με εταιρίες, εργοδοτικές ενώσεις, φορείς απασχόλησης, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και την αύξηση των ευκαιριών εργασιακής αποκατάστασης των νέων που σχετίζονται με τον οργανισμό τους. 

• Η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για τη σημασία της αύξησης της απασχολησιμότητας των ατόμων, όχι μόνο για τον προφανή οικονομικό λόγο της δημιουργίας εισοδημάτων, αλλά και για την κοινωνική σημασία της απασχολησιμότητας, η οποία διευκολύνει την κοινωνική ένταξη και συνοχή των νέων και ειδικά αυτών με μειωμένες ευκαιρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την πορεία του project μέσα από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί (https://the-mirror-to-employability.blogspot.com/) και την επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Νέων Ελλάδας (www.youthnet.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο: the.mirror.to.employability@gmail.com. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…