Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Πέλλα - Συνολικά 11 στην Κεντρική Μακεδονία


Έντεκα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφονται, μέχρι στιγμής, στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα από ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στους Δήμους Χαλκηδόνας, Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Θεσσαλονίκης, ενώ τρία κρούσματα ταυτοποιήθηκαν στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. Δύο ακόμη κρούσματα σημειώθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας και ένα στον Δήμο Βέροιας.

Όλα τα παραπάνω περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνοδεύονταν από εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ένα κρούσμα που ταυτοποιήθηκε στo Δήμο Πέλλας δεν είχε τέτοια συμπτώματα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (λόγω και της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), ενώ θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.