Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βουλγαρία: 16 νεκροί και 27 τραυματίες o τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος


16 νεκροί και 27 τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Αυγούστου 2018 στην Βουλγαρία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, υπό καταρρακτώδη βροχή, το λεωφορείο που μετέφερε Βούλγαρους τουρίστες συγκρούστηκε με άλλα τέσσερα αυτοκίνητα, βγήκε από τον δρόμο και ανετράπη, καταλήγοντας στην όχθη του ποταμού Ίσκαρ. Οι επιβάτες των ΙΧ δεν τραυματίστηκαν, διευκρίνισε η αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε δρόμο γεμάτο απότομες στροφές κοντά στην πόλη Τσβόγκε, 57 χιλιόμετρα βόρεια της Σόφιας στη βορειοδυτική Βουλγαρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βαλεντίν Ράντεβ.

«Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους» αργότερα, σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «άλλοι 27 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το λεωφορείο, κατασκευασμένο το 2001, που μετέφερε 33 συνταξιούχους, δεν είχε υποβληθεί, όπως έπρεπε, σε τεχνικό έλεγχο στις αρχές Αυγούστου, ανέφερε εξάλλου ο υφυπουργός Μεταφορών Άνγκελ Ποπόφ.

Η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ, όπου το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση και ο στόλος των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνει πολλά πεπαλαιωμένα οχήματα, θρηνεί κάθε χρόνο τουλάχιστον χίλιους νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα.

Αύριο Δευτέρα κηρύχθηκε από τις αρχές ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα του τροχαίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.