Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: 21 Αυγούστου 2018 - Η επόμενη μέρα των μνημονίων


Η 21η Αυγούστου 2018 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, καθώς σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας στη χώρα μας, αλλά και την απαρχή μιας νέας εποχής με μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και περισσότερες ευκαιρίες αξιοποίησης των δυνατοτήτων. Στη νέα εποχή δεν πρέπει να παρεισφρήσουν οι επιλογές του παρελθόντος, επιλογές που απέβλεπαν στην ικανοποίηση των συμφερόντων των ημετέρων και στη δημιουργία ισχυρών δεσμών διαπλοκής έτσι ώστε κανείς να μην τολμήσει την εξυγίανση του πολιτικού πεδίου και την κάθαρση μιας κοινωνίας που εθιζόταν στη βρωμιά και απεμπολούσε το δικαίωμά της να διεκδικεί. Αυτά τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσε και κληροδότησε η ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη σύγχρονη Ελλάδα.
Χωρίς αυτά και χωρίς αυτούς που τα εμπνεύσθηκαν και τα επέβαλαν πρέπει να πορευτούμε στη μεταμνημονιακή εποχή. Χωρίς αυτά και χωρίς αυτούς μπορούν να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες, ώστε να τελειώνουμε οριστικά με τις παθογένειες του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που θα ατσαλώσουν την ελληνική κοινωνία απέναντι στις όποιες προκλήσεις του μέλλοντος.
Το πρώτο βήμα έγινε. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια. Το τέλος των μνημονίων αποτελεί την αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία και συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας , για να επιτευχθεί η οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και για να συρρικνωθεί η δυναμική της φασίζουσας ακροδεξιάς.
Αποτελεί συνάμα και την απαρχή μιας νέας συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η Ευρώπη, πραγματικά Ενωμένη να αναταχθεί και να σταθεροποιηθεί, κόντρα στην εντεινόμενη αβεβαιότητα του διεθνούς περιβάλλοντος.
Το πρώτο βήμα έγινε. Έγινε από μια αποφασισμένη και αποφασιστική Κυβέρνηση, την πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα και καταγράφεται ως μεγάλο επίτευγμα από τα ΜΜΕ της παγκόσμιας κοινότητας. Αντίθετα, ένα μεγάλο μέρος των εγχώριων μέσων (αυτά που παραμένουν αλληλένδετα, εξαιτίας των βρώμικα διαπλεκόμενων συμφερόντων τους, με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ως άλλοι πολιτικοί θύτες είχαν οδηγήσει τη χώρα στα μνημόνια και την εξαθλίωση) επιχειρεί την ύστατη, απέλπιδα, ανθελληνική προσπάθεια να ακυρώσει τον άθλο της Κυβέρνησης Τσίπρα.
Όλους αυτούς η έξοδος από τα μνημόνια τους καταδικάζει σε μια ιδεολογική και πολιτική ματαίωση. Επιτρέπει όμως στην ελληνική κοινωνία να πορευτεί το δρόμο της ανασυγκρότησης
και στην Κυβέρνηση να συνεχίσει και να διευρύνει τις δίκαιες αναδιανεμητικές πολιτικές στην οικονομία και να εμβαθύνει τις μεγάλες προοδευτικές τομές στη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Το κείμενο δεν παλεύεται να διαβαστεί ολόκληρο ... Μάλλον ζείτε σε άλλη διάσταση . . . Παίζετε με τα νεύρα μας και την λογική ... Πρέπει να κατεβάσετε λίγο το ΕΓΩ σας αλλιώς δεν θα τη βγάλετε καθαρή . Δεν αντέχει να κάνει ο κοσμος άλλο υπομονή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ.
      ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

      Διαγραφή
  2. Τέρμα η λιτότητα Τέρμα οι κατασχέσεις των λογαριασμών Τέρμα οι μειώσεις των συντάξεων Τέρμα η μη προστασία της πρώτης κατοικίας τέρμα ο ΕΝΦΙΑ Τέρμα οι φουσκομενοι λογαριασμοί της ΔΕΗ .. ΑΠΌ ΣΉΜΕΡΑ ΜΕ ΧΡΥΣΆ ΚΟΥΤΆΛΙΑ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ ΖΗΤΏ Ο ΤΣΑΟΥΣΈΣΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΉΣ ΤΟΥ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΣΊΠΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς δεν εφαρμόσατε το τρίτο μνημόνιο άρα και εσείς δεν χωράτε στην μεταμνημονιακη εποχή ποιον νομίζετε ότι δουλεύετε ανοίξατε δουλειές δεν βλέπω φουγάρα εργοστασίων να καίνε για ποια Ευρώπη μιλάτε αυτήν που δώσατε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια να μας πίνουν το αίμα αφήστε δεν τρώμε κουτοχορτο πρώτη φορά αριστερό και αν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε αεροδρόμια δείτε ΔΕΗ δείτε δρόμους δείτε ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λ.π. ότι έχει αξία εμείς μπορέσαμε και το ξεπουλήσουμε αν το τολμούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις εμείς οι αγανακτισμένοι θα μαζευόμασταν στο Σύνταγμα δεν θα πληρώναμε ΕΝΦΙΑ δεν θα πληρώναμε διόδια δεν θα αφήναμε να γίνουν παρελασεις και πολλά ακόμα δεν αλλά τώρα είμαστε κυβέρνηση και είμαστε αναγκασμένοι να τα κάνουμε όλα αυτά για να μείνουμε ακόμα λίγο στις καρέκλες μας και αφού ολοκληρώσουμε το καταστροφικό έργο μας θα μας πετάξουν σαν στιμμενες λεμονοκουπες οι φίλοι μας οι ευρωπαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ μαζί σας ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Πώς θα με χαρακτηριρισετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τύφλα να έχει ο Μαδουρο με τους Κάστρο μαζί. .. τέτοια σοσιαλιστική ανάλυση δεν παίζεται για βραβείο ΛΈΝΙΝ ο συντάκτης το λιγότερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσοι είστε γιατί δεν λέτε ... 5. .. 10 ???
    Τι 20???
    Δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε με τα ψέματα και τον διχασμό που έχετε σπείρει . Απατριδη ανθελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρεαλιστικό και αισιόδοξο το παραπάνω κείμενο. Οι " νόμιμοι " ιδιοκτήτες να κάνουν υπομονή τουλάχιστον μέχρι το 2023,άλλωστε θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την Παπακώστα και τον μιχσλο ο σοσιαλισμός πλέον εντός των πυλών ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. την επομενη μερα απο το τελος των μνημονιων επιβραβευετε ο ελληνικος λαος:
    αν εχεισ φαει 250 εκα€ αποφυλακιζεσαι, αν πηγες μεσα για ξεπλυμα χρηματος πας καραϊσκακη και αστερα για μπανιο, αν εισαι κοροϊδο συνεχιζεις να πληρωνεις ΕΝΦΙΑ ισως και αυξημενο και γενικα συνεχιζουν να ισχυουν ολα τα χαρατσια και οι περικοπες που και εσεισ ψηφισατε. ηυν δημοσια περιουσια στα χερια των τοκογλυφων εκτος απο κατι λιγα που και εκεινα θα τακτοποιηθουν.
    λυθηκαν πολλα και σημαντικα προβληματα που χρονιζαν οπως η ελευθερη εισοδος λαθρο που πλεον συνεχιζεται απροσκοπτα οπως και το θεμα του ονοματος της μακεδονιας που ειχατε το θαρρος και την τολμη να το επιλυσετε και οι πρεσπες να γινει λιμνη ειρηνης.
    τι πατο λιμνης χρειαζονται καποιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Εσύ και κάτι άλλοι του λόγου σου να δεις τι θα πιειτε

      Διαγραφή
  12. Λυπάμαι ειλικρινά. Περίμενα άλλα πράγματα. Λίγο σεβασμό στους πολίτες. Η φρασεολογία και το ύφος του κειμένου σε παραπέμπει σ΄άλλα καθεστώτα,σ΄ άλλες εποχές και σ΄ άλλους πολιτικούς φορείς. Οι πολίτες δεν "τρώνε" κουτόχορτο, γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή και θα γίνει ακόμα σκληρότερη. Οι ευθύνες βαρύνουν όλο το πολιτικό σύστημα και την παρούσα κυβέρνηση ακόμα περισσότερο. Αντί να θριαμβολογούν, να σκύψουν στα προβλήματα του κόσμου και να δώσουν λύσεις. Ας τραβήξουν το αυτί των βουλευτών τους, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι τα ρουσφέτια. Τα προβλήματα του νομού χρονίζουν και καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ;
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ;
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟ
      ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ.
      ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ, ΤΟΤΕ...............

      Διαγραφή
  13. Βρε ποιός μας έβαλε στα μνημόνια , ο Τσίπρας ; Νομίζετε ότι σας ξεχάσαμε και σας δώσαμε συγχωροχάρτι!!!Τρεισήμισι χρόνια λείπετε από κυβέρνηση και τα σάλια σας για να ξαναρχήσετε τις μάσες τρέχουν .Δεν κρατιέστε!!!! πίσω γρήγορα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν μας έβαλε ο Αλέξης και ο τΣύριζα ,αλλά αναλαμβάνοντας την εξουσία με τον γελοίο μπαρουφακη και τους ψευτοτσαμπουκαδες τα ανοιχτα πουκάμισα και τις λοιπές πίπες το αποτελείωσαν.
      Κοροιδευοντας και εμπαιζοντας τον λαο με τα ΘΑ
      Κσταργησω τον ενφια
      ΘΑ
      Μειωσω τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία
      ΘΑ
      Μειωσω την φορολογία
      ΘΑ
      Χορεύουν οι αγορές τσιφτετέλι
      ΘΑ
      Εφαρμόσουμε το δημοψήφισμα
      ΘΑ
      Κατργησουμε διόδια κλπ ( κίνημα δεν πληρώνω )

      Τοσα ΘΑ ούτε ο μακαρίτης ο Ανδρέας...

      Η μόνη συνέπεια σας είναι στην αντιμετώπιση των λαθρο,της προστασίας των δικών σας απο στρατιές αστυνομικών, και ας υποφέρει ο κοσμακης απο την εγκληματικότητα και τα αβατα.
      Η καλομεταχιριση πάσης φυσεως απλθτων και αλληλεγγυων,η μεταφορά σε τουριστικές φυλακές των ινδαλματων και συναγωνιστών σας,το ξεπούλημα κάθε τι εθνικού απο την Μακεδονία ως την σημαία.
      Τουλάχιστον στο τελευταίο ήρθατε δεύτεροι μιας και προηγήθηκε ο Πάγκαλος με τον Σημίτη ( Ίμια)
      Την ασταμάτητη φυγή των νέων στο εξωτερικό και την μετατροπή ζωής με επιδόματα.
      Θέλετε και άλλα??
      Απέχει ακόμα η ολοκληρωτική ερημοποίηση και η μετατροπή της Ελλάδας σε κράτος λαθρομεταναστών??
      Σε κράτος απατριδων άθεων Διεθνιστών??

      Διαγραφή
    2. Πες μας καθαρα ποιόν προτείνεις και άσε τις χιλιοειπωμένες αμπελωφιλοσοφίες!!!Μην ντρέπεσαι πες όνομα......

      Διαγραφή
  14. Έχω κάποιον να προτείνω εγω αλλά πέθανε στη φυλακή Γεώργιος λέγονταν Παπαδόπουλος αν σου λέει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που κάθομαι και μιλώ μαζί σου...

      Διαγραφή
    2. Εδώ καθόταν όλη η Ευρώπη και άκουγε τις αρλουμπες σας

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.