Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Προώθηση ρύθμισης για εξαγορά διαθεσίμων οικοπεδικών εκτάσεων που κατέχονται πλέον της 30ετίας στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα την προώθηση διάταξης στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στο 2ο θερινό τμήμα της Βουλής, βάσει της οποίας, στην παρ. 5 του άρθρου 23 του Ν. 4061/12 θα προστεθεί νέα παρ. 5α με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα το τίμημα εξαγοράς για τις διαθέσιμες οικοπεδικές εκτάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες κατέχονται με κτίσματα πέραν της τριακονταετίας και εξακολουθούν να κατέχονται από τους ίδιους ή τους καθολικούς ή ειδικούς διαδόχους τους, να ορίζεται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας ή όπου δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες στο 1/3 της αγοραίας αξίας αυτών. Το  τίμημα  αυτό θα μπορεί να καταβάλλεται σε 12 εξαμηνιαίες άτοκες δόσεις.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθείται από την κ. Τζάκρη διότι οι αντικειμενικές αξίες στα εντός σχεδίου διαθέσιμα οικόπεδα σε πολλούς οικισμούς του Νομού μας (ενδεικτικά αναφέρεται η πόλη της Αριδαίας, η πόλη της Σκύδρας, το Κλεισοχώρι, η Άρνισσα, η Παναγίτσα κ.λπ.) είναι ιδιαιτέρως αυξημένες με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι ή οι διάδοχοι τους που είναι κάτοχοι των οικοπέδων αυτών για περισσότερο από 30 χρόνια (και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως π.χ. εντός της πόλης της Αριδαίας, τα οικόπεδα αυτά είχαν παραχωρηθεί στους προγόνους τους για την αποκατάστασή τους ως προσφύγων) να αδυνατούν να καταβάλλουν το οφειλόμενο τίμημα, εφόσον βάσει της ρύθμισης που ισχύει σήμερα (άρθρο 23 παρ. 5 του Ν. 4061/12) καλούνται να αγοράσουν τα οικόπεδα που οι οικογένειές τους κατέχουν τα τελευταία 90 χρόνια στις τρέχουσες αξίες. 
Μάλιστα η κ. Τζάκρη είχε πρόσφατα συνάντηση με τους κατόχους των διαθεσίμων οικοπέδων της πόλης της Αριδαίας, οι οποίοι της έθεσαν το χρονίζον αυτό πρόβλημα που αφορά πολίτες και σε άλλες περιοχές του Νομού Πέλλας.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε η κ. Τζάκρη τον κ. Αποστόλου πολλοί κάτοχοι διαθεσίμων οικοπέδων σε ορισμένους οικισμούς της Πέλλας έχουν ασκήσει αγωγές και διεκδικούν τα οικόπεδα αυτά μπαίνοντας σε πολύχρονους και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες με το Ελληνικό Δημόσιο κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 4 παρ. 1 και 2 του Ν. 3127/03 (η οποία για πρώτη φορά αναγνωρίζει χρησικτησία κατά του δημοσίου) ενώ έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις του Πρωτοδικείου Έδεσσας, του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ακόμα και του Αρείου Πάγου, που τους δικαιώνουν. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνωρίζοντας την κοινωνική διάσταση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος δεσμεύτηκε να εξετάσει την αιτούμενη ρύθμιση με τις υπηρεσίες της αρμόδιας διεύθυνσης τις επόμενες ημέρες και θα ενημερώσει σχετικά την κ. Τζάκρη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Θέλω και εγώ οικόπεδο Ντόρα αλλοιως ψήφο Ντεν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντολια μου δυστυχως και εσυ οτι και να κανεις οπως και ο σηφακης περασε η μπογια σασ πλεων γινατε αναξοιωποιστη στον κοσμο δεν σασ πιστευη μετα απο αυτα τα ψεμματα τα μεγαλα που εχετε πει οτι και να λες δεν ποιανει η μπογια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεοδωρα μου αυτο ηταν τελειωσες και εσυ ετοιμα σου απο δημαρχος κλοιτηρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΧΖΜΕ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΔΙΝΕΙ Η΄ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ;
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΡΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ;
    ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει τζάμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αφεντικό τρελαθικε ! .Πλάκα έχει θα κάνει καλό σε 5 άτομα και θα την κραξουν χιλιάδες ...μυαλό δεν έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι προλάβουν και κανουν την στιγμη που ξέρουν οτι δεν έχουν πολιτικο μέλλον.
      Εδώ τον καταδικασμένο με 11 ισόβια κοθφοντινα τον πήγαν στις αγροτικές με το ενδεχόμενο να βγει έξω.
      Τι δεν καταλαβαίνεις σύντροφε??

      Διαγραφή
  7. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ...χαχαχαχαχα,, ΠΑΣΟΚ και ξέρω ψωμί απλά είχε αναδουλεια στο ΠΑΣΟΚ και έκανε πρόσληψη για λίγο στο ΣΥΡΙΖΑ ,, είναι τα λεφτά πολλά Άρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.