Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκέψεις για την πορεία της Ελλάδας τα τελευταία 40 χρόνια


Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου

Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με δυο χωρία από το Ευαγγέλιο : «Παρήσαν δε τινες εν αυτώ τω καιρώ απαγγέλλοντες αυτώ περί των Γαλιλαίων, ων το αίμα Πιλάτος έμιξε μετά των θυσιών αυτών, και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτοίς· δοκείτε ότι οι Γαλιλαίοι ούτοι αμαρτωλοί παρά πάντας τους Γαλιλαίους εγένοντο, ότι τοιαύτα πεπόνθασιν; ουχί, λέγω υμίν, αλλ΄ εάν μη μετανοήτε, πάντες ωσαύτως απολείσθε.» (Λουκ. 13, 1-3)και  «ή εκείνοι οι δέκα και οκτώ, εφ΄ ους έπεσεν ο πύργος εν τω Σιλωάμ και απέκτεινεν αυτούς, δοκείτε ότι ούτοι οφειλέται εγένοντο παρά πάντας τους ανθρώπους τους κατοικούντας εν Ιερουσαλήμ; ουχί, λέγω υμίν, αλλ΄ εάν μη μετανοήσητε, πάντες ομοίως απολείσθε.» (Λουκ. 13, 4-5).
Από τα χωρία αυτά γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτά που παθαίνουμε συνδέονται στενά με την αμαρτωλή ζωή μας. Μη νομίσουμε όμως ότι μας τιμωρεί ο Θεός. Ο Θεός είναι από την φύση του Αγαθός και δεν τιμωρεί κανένα. Δεν έβαλε ο Θεός τον Πιλάτο να τους σφάξει, ούτε έκανε ο Θεός τον πύργο του Σιλωάμ να πέσει. Απλώς εξ αιτίας της αμαρτωλής ζωής τους δεν παρενέβη ο Θεός να το εμποδίσει, όπως και θα μπορούσε αφού είναι Παντοδύναμος. Ούτε βήμα δεν μπορούμε να κάνουμε αν δεν το επιτρέψει ο Θεός αφού είναι Παντοδύναμος, άρα οποιοδήποτε κακό συμβαίνει στον κόσμο απλώς ο Θεός το επιτρέπει. Και ξέρουμε επειδή είναι Αγαθός και Παντοδύναμος δεν επιτρέπει τίποτε κακό αν δεν προέλθουν απ’ αυτό πολλά καλά που εμείς φυσικά δεν μπορούμε να δούμε (ο Θεός είναι επαγγελματίας έλεγε ο π. Σωφρόνιος του Essex)

Πολλά δεινά έχουν έλθει πάνω στην Ελλάδα(και πιθανόν θα έρθουν κι άλλα). Η παραγωγή εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει και όλα τα εισάγουμε. Και που δεν βλέπουμε μεγάλα εργοστάσια που δούλευαν τόσες χιλιάδες Έλληνες κάποτε και έχουν καταντήσει ερείπια(μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τις δημοκρατικές κυβερνήσεις μας). Σαν επακόλουθο η ανεργία έχει εκτοξευθεί και πάνω από 500.000 νέοι μας έχουν φύγει στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν να πεινάνε και αναγκάστηκε η Εκκλησία της Ελλάδας να οργανώσει συσσίτια (αν κι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης). Μόνο η Μητρόπολη Πειραιώς κάθε μέρα ετοιμάζει 8.000 μερίδες φαγητό. Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε με μια υπογραφή, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί είναι αιχμάλωτοι των Τούρκων και τελευταία ήρθε και η φοβερή φωτιά στην Αττική που σκότωσε 92 ανθρώπους.
Εμείς βέβαια λέμε ότι για όλα αυτά φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις και δεν έχουμε άδικο. Ναι αλλά όπως λέει και ένα αρχαίο ρητό «όπως είναι οι αρχόμενοι είναι και οι άρχοντες». Προσέξατε όμως να λέει ο Χριστός ότι εξ αιτίας του Πιλάτου ή της κακής κατασκευής του πύργου χάθηκαν οι άνθρωποι ; Όχι, αλλά μόνο εξ αιτίας της αμαρτωλής ζωής τους. Δηλαδή το μόνο κακό που μπορεί να μας βλάψει είναι το δικό μας, προσωπικό κακό. Αν οι Έλληνες ήμασταν κοντά στον Θεό και αντιδρούσαμε στο κακό μέσα μας και γύρω μας καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να βλάψει την Ελλάδα.


Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι Έλληνες ζούμε εδώ και χρόνια σαν να είμαστε άθεοι. Πόσες εκπομπές στην τηλεόραση δεν ξεφτίλιζαν την Ορθοδοξία μας και εμείς χασκογελούσαμε (ωραία χάφταμε παραμύθια στο Αλ τσαντίρι νιουζ ). Πόσους νόμους αντίθετους με το Ευαγγέλιο δεν ψήφισαν οι βουλευτές όπως από την δεκαετία του 80 για τον πολιτικό γάμο, νομιμοποίηση εκτρώσεων, αποποινικοποίηση μοιχείας, μέχρι και τελευταία σύμφωνο συμβίωσης και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλαγή φύλου στα 15 και εμείς δεν αντιδράσαμε.  

Πριν λίγα χρόνια έλεγε ο άγιος γέροντας π. Εφραίμ που είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ: «Θα έρθουν πολλά δεινά στην Ελλάδα γιατί αυξήθηκαν πολύ οι αμαρτίες. Πανσεξουαλισμός, στοματικός έρωτας, πρωκτικός έρωτας, ομοφυλοφιλία, διαζύγια, εκτρώσεις, ελεύθερη συμβίωση, κατάργησαν το μυστήριο της εξομολόγησης και ανεξομολόγητοι κοινωνούν». Γιατί να εμποδίσει ο Θεός τα δεινά να έρθουν πάνω στην Ελλάδα;  Για να συνεχίζουμε ήσυχοι οι Έλληνες τις αμαρτίες μας και να γεμίζουμε την αιώνια κόλαση ;
Δεν είναι περίεργο ότι ο πόλεμος ενάντια στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία είναι ανεξάρτητος από την κυβέρνηση που έχει η Ελλάδα; Την επιβολή του μονοτονικού που ρήμαξε την Ελληνική Παιδεία την έκανε η Νέα Δημοκρατία (την γλώσσα του την αλλάζει ο ίδιος ο λαός). Τη κατάργηση της ποδιάς των μαθητριών που υποβάθμισε το ελληνικό σχολείο την έκανε το ΠΑΣΟΚ. Τους νόμους περί πολιτικού γάμου, εκτρώσεων, μοιχείας τους πέρασε το ΠΑΣΟΚ. Την ταπείνωση στα Ίμια και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που χάσαμε οι Έλληνες τα λεφτά μας τα έκανε το ΠΑΣΟΚ. Τον Χριστοφοράκο με το σκάνδαλο Siemens τον φυγάδευσε στην Γερμανία η Νέα Δημοκρατία. Τους νόμους για συμβίωση, υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλαγή φύλου στα 15 τους πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Να διδάσκονται τα ορθόδοξα ελληνόπουλα μια «θρησκειολογική σούπα» ενώ οι μουσουλμάνοι, οι εβραίοι και οι ρωμαιοκαθολικοί όχι μόνο να διδάσκονται την πίστη τους αλλά να επιλέγουν και οι ίδιοι τους καθηγητές τους το καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ξεπούλημα της Μακεδονίας το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έλληνες, ανεξάρτητα με το πώς αφεθήκαμε να μας καταντήσουν, είμαστε μοναδικός λαός για την Ορθοδοξία. Τα Ευαγγέλια γράφτηκαν απ’ ευθείας στην ελληνική γλώσσα (αλήθεια γιατί δεν γράφτηκαν στην «μακεδονική» ;μήπως επειδή απλώς δεν υπήρχε ;). Το περισσότερο αίμα που χύθηκε για την πίστη στον Χριστό ήταν ελληνικό. Για να έρθουν καλύτερες μέρες στην Ελλάδα πρέπει οι Έλληνες να μετανοήσουμε γιατί τότε θα εφαρμοστεί το χωρίο «μακάριος ο λαός, ου Κύριος ο Θεός αυτού»(Ψαλμ.143,15). 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Αντισύριζα κήρυγμα με ελληνοχριστιανικές (γιατί ορθόδοξες δεν είναι) πινελιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Εντάξει
      Εδώ μας ειπατε να μην εχουμε απαιτήσεις απο τον πρωθυπουργό γιατί είναι μόλις 44 χρονών, δεν θα μας φανεί παράξενο αν κουράστηκατε διαβάζοντας, που να σκαβατε κιόλας.

      Διαγραφή
    2. ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.
      ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  3. Λυπάμαι που"διδάσκεις" αυτόν τον βαθύ, οπισθοδρομικό και επικίνδυνο συντηρητισμό μεσα από το δεξιό παραλήρημα σου, στα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.