Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έξαρση του ιού Δυτικού Νείλου στην Πέλλα: Στο νοσοκομείο Γιαννιτσών 70χρονος, στη Θεσσαλονίκη 75χρονος - 4 τα κρούσματα μέχρι τώρα!



Ανησυχητική είναι η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (και όχι μόνο) και ο προβληματισμός από τους πολίτες είναι έντονος. Ειδικά στην ΠΕ Πέλλας μέχρι τώρα έχουν διαγνωσθεί τέσσερα (!) άτομα, τα οποία προσβλήθηκαν από τον επικίνδυνο ιό!

Μετά την γνωστοποίηση των πρόσφατων κρουσμάτων στην Πέλλα (1) και στην γειτονική Χαλκηδόνα (2) που σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, δύο νέα σοβαρά κρούσματα, αυτή την φορά σε έναν κάτοικο των Γιαννιτσών και σε έναν της Καρυώτισσας, έρχονται να αναστατώσουν τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, από την περασμένη Κυριακή 12 Αυγούστου νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γιαννιτσών ένας 70χρονος, ο οποίος διαγνώσθηκε με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του αρχικά χαρακτηρίστηκε δύσκολη, αλλά ευτυχώς η υγεία του βελτιώνεται συνεχώς.

Επίσης, πριν από 10 ημέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών ένας 75χρονος κάτοικος της Τ.Κ Καρυώτισσας του δήμου Πέλλας με συμπτώματα γρίπης. Η διάγνωση έδειξε ότι έπασχε από τον ιό του Δυτικού Νείλου, η κατάστασή του κρίθηκε πολύ σοβαρή και μεταφέρθηκε σε εντατική μονάδα Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Μάλιστα για το λόγο αυτό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγιναν επαναληπτικοί ψεκασμοί στο οικισμό της Καρυώτισσας, οι κάτοικοι του οποίου, όπως και στην Πέλλα, παρέμειναν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα για δύο ώρες.

Σύμφωνα πάντως με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Πέλλα συνολικά μέχρι τώρα είναι τέσσερα (4) και σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί του Κέντρου επαγρυπνούν και παρακολουθούν την εξέλιξη του ιού του Δυτικού Νείλου.

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι συναγερμό έχουν σημάνει οι υπηρεσίες σε πάνω από 25 δήμους για μολυσμένα κουνούπια με τους θανάτους από τον Ιό, που έχουν φτάσει ήδη τους τρεις (3) και με τον αριθμό των ασθενών να έχει ξεπεράσει τους εξήντα (60)!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.