Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Aπόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στο ανοιχτό θέατρο Μαυροβουνίου


Η Θεατρική ομάδα Σκύδρας "ΗΘΟΣ" μας καλεί σε δείπνο, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Αυγούστου, στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΡΟΝΟΥΝΙΟΥ στη Σκύδρα. Ωρα έναρξης 9μμ. 

Το θεατρικό έργο του Άκη Δήμου, Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (καμιά σχέση με την τραγική ηρωίδα) είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με πολλά φαρσικά στοιχεία, μια τρελή κοινωνική σάτιρα που παρωδεί τη βιομηχανία των "οικογενειακών" σήριαλ - a pop family story, είναι ο χιουμοριστικός υπότιτλος του έργου. Στο βάθος πίσω του, αναμνήσεις από τις αθώες τρελές τρελές οικογένειες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Μόνο που η εποχή της αθωότητας έχει πια περάσει, εδώ βασιλεύουν ο κυνισμός, η αρπακτικότητα και το κιτς της δικής μας παράλογης εποχής, όπου όλα έχουν αλλάξει κι ωστόσο τα συναισθήματα παραμένουν κατά βάθος ίδια. 

Η υπόθεση θέλει τη μητέρα, την Ιοκάστη, χήρα εργοστασιάρχη, βουτηγμένη στην αφέλεια και τη μεγαλομανία, να περνάει την ώρα της με διλήμματα του στιλ «τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου;» και «ποιος σκότωσε τη μανικιουρίστα;». Η κόρη, η Κάτια, επαγγελματίας σεφ, επιμένει στο εγώ πότε θα γίνω μάνα, ετοιμάζει το δείπνο για να υποδεχτούν τον γκέι αδερφό της, τον Στέφανο, ο οποίος κάνει μποέμικη ζωή στο εξωτερικό γράφοντας μουσική για φιλμ πορνό. Ένας αινιγματικός Εσθονός, ο Γιούρι, εμφανίζεται ως διά μαγείας για να κάνει τον οικιακό βοηθό, μπάτλερ κατά την Ιοκάστη, αλλά και τον Ηρακλή Πουαρό στην επίλυση του –υποτιθέμενου– φόνου της Νάντιας, της αισθητικού. Κάπου εκεί θα κάνει την επανεμφάνισή του και ο νεκρός σύζυγος.


Κι όλα αυτά σ’ ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας, με πάπιες και φουαγκρά, συνταγές και οδηγίες για να ξεχωρίζεις τα καλά σπαράγγια από τα κακά… Και φόντο τη σημερινή κατάσταση της χώρας ή όπως απορεί ο ίδιος ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας: «Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια τα συναισθήματά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς!».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγεωργιάδης, 
Σκηνικά-Κοστούμια, μουσική επιμέλεια, φωτισμοί: Σταύρος Καραγεωργιάδης
VIDEO ART, προβολή και Κονσόλα ήχου: Ηλίας Βλάχος, Κονσόλα φώτων Κατερίνα Κυριακίδου. 
Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Ήθος

Διανομή
Ιοκάστη Παπαδάμου: Σόνια Τουμανίδου, Ρωμύλος, ο σύζυγός της: Πάνος Κατσικάρης, Κάτια, η κόρη τους : Κική Θεοδοσιάδου Στέφανος, ο γιος τους: Αντώνης Νατσαρίδης, Κοσμάς, ο συνεταίρος: Θανάσης Πασπαλάς, Γιούρι, ο υπηρέτης: Νίκος Καρασαβίδης  Απροσδόκητη, Λετονίδα: Νικολέτα Ιωάννου

Είσοδος 5 ευρώ. 
Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα :Το μικρό καφέ, Ζαχαροπλαστείο Κατσικάρης,  Είδη σπιτιού Μάγδα Στόγιου, Στεγνοκαθαριστήριο Εν Λευκό, Βιβλιοπωλείο Ολόγραμμα, Τεχνικό γραφείο Πασπαλάς 
Μέγας χορηγός Ζαχαροπλαστείο Κατσικάρη
Με την ευγενική υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.