FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς να μειώσετε τα περιττά έξοδα στην επιχείρησή σας

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης εστιάζει στους βασικούς άξονες της ανάπτυξης, που είναι η διεύρυνση της πελατειακής βάσης, η αύξηση των πωλήσεων και η μεγιστοποίηση του κέρδους. Για την επίτευξη του τελευταίου, σημαντικό ρόλο παίζει και ο περιορισμός των εξόδων.

Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη μείωση του κόστους από λεπτομέρειες, οι οποίες σε συνθήκες ευημερίας ενδεχομένως δεν θα μας απασχολούσαν.

Ελέγξτε τα τηλεπικοινωνιακά κόστη

Η συγκέντρωση όλων των τηλεπικοινωνιακών σας υπηρεσιών σε έναν μόνο πάροχο μπορεί να σας προσφέρει μια εξοικονόμηση της τάξης του 10-20%. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την επιδότηση συσκευής, που δικαιούστε για ανανέωση συμβολαίου, ως έκπτωση στο λογαριασμό σας (συνήθως είναι το 10% του παγίου που έχει το πρόγραμμά σας).

Περιορίστε τη χρήση χαρτιού

Σύμφωνα με έρευνα της Xerox, περίπου το 40% του χαρτιού πετιέται μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή της εκτύπωσης. Η χρήση ηλεκτρονικών μέσων αντί για έντυπο υλικό, εκτός από οικονομία στο ταμείο σας συμβάλλει και στην περιβαντολογική προστασία του πλανήτη, κάτι το οποίο θα μπορούσατε να το αξιοποιήσετε και επικοινωνιακά.

Αυξήστε τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και αντικαταστήστε τα έντυπα φυλλάδια με ηλεκτρονικά αρχεία PDF ή καθιερώστε τη χρήση email για την ενημέρωση πελατών και συνεργατών ή την αποστολή των προσφορών σας. Υιοθετήστε λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης και γλιτώστε κόστος. τόσο από την εκτύπωση όσο και από την αποστολή των τιμολογίων.

Μειώστε το κόστος εκτύπωσης

Επειδή όσο και να περιορίσετε τη χρήση χαρτιού κάποιες εκτυπώσεις θα χρειαστεί να κάνετε, μπορείτε όμως και πάλι να περιορίσετε τη δαπάνη κάνοντας τα εξής: χρησιμοποιήστε ανακυκλώσιμα μελάνια, ειδικά για τους εκτυπωτές σας. Υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές στην αγορά, βρείτε αυτόν που δίνει την καλύτερη λύση για τον εξοπλισμό σας. Ακόμα, μπορείτε να πετύχετε μέχρι και 50% οικονομία στη χρήση χαρτιού ρυθμίζοντας τους εκτυπωτές σας, έτσι ώστε να τυπώνουν αυτόματα και στις δύο πλευρές του φύλου.

Κερδίστε χρόνο με διαδικτυακές συναλλαγές

O χρόνος που αφιερώνετε εσείς ή το προσωπικό σας για γραφειοκρατικά θέματα, που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο της δουλειάς σας και την επίτευξη τον στόχων σας, αποτελεί κόστος. Όσο πιο πολύ μπορείτε να τον περιορίσετε τόσο περισσότερο θα κερδίσετε είτε σε παραγωγικότητα – αυξάνοντας τα έσοδα είτε σε προσωπικό χρόνο. Αξιοποιήστε τα εργαλεία για online συναλλαγές που σας δίνουν οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιοι οργανισμοί και αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες σας.

Σε κάθε περίπτωση, η εξοικονόμηση κόστους για μια υγιή επιχείρηση πρέπει να στοχεύει στη μείωση των αναίτιων εξόδων και δεν θα πρέπει να οδηγεί στη συρρίκνωση, η οποία μπορεί σταδιακά να μετατραπεί σε “Death Spiral”. Αντίθετα,

θα πρέπει να αποσκοπεί στην εξεύρεση πόρων για ανάπτυξη, στη βελτίωση των υπηρεσιών και στην ικανοποίηση των πελατών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…