Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάλος από την αιφνίδια μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή του του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα, οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελαιών, ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Ας σημειωθεί επιπροσθέτως, πως κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ίδιος  το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε αίτηση η οποία και έγινε δεκτή.

Όσον αφορά το καθεστώς των αδειών υπογραμμίζεται πως δεν διαφέρει από τις φυλακές κλειστού τύπου.

Μητσοτάκης: Στα μουλωχτά η μεταγωγή του Κουφοντίνα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί

Η αιφνίδια μεταγωγή του δολοφόνου της 17Ν προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυνε ερώτηση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό.

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;», σημείωσε στον λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.


Μπακογιάννη: Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αιφνίδια αυτή εξέλιξη -της μεταγωγής του δολοφόνου του συζύγου της σε αγροτικές φυλακές, προκάλεσε την έκρηξή της.

Η κυρία Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση που έγινε στον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν. Καταλήγει, τέλος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, ότι δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.

«Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα», σημειώνει η κυρία Μπακογιάννη.

Θεοδωράκης: Εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής

«Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, η συνέπεια αυτού είναι να στερείται η θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Κοντονής: Κανονικά η έκτιση ποινής του Κουφοντίνα

Ωστόσο, λίγο αργότερα και εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν εξέδωσε διευκρινίσεις το το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη μεταγωγή εντάσσεται στο σχέδιο του Σταύρου Κοντονή για μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και ως εκ τούτου όλοι οι ισοβίτες σιγά-σιγά θα απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για την μεταγωγή Κουφοντίνα «τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» ενώ ο κ. Κοντονής επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δημοσιοποίησε το θέμα κάνοντας λόγο «για τυμβωρυχία» σχετικά με τη σύνδεση του γεγονότος της μεταγωγής στη συγκυρία της εθνικής τραγωδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».


Οργισμένη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Σε κατηγορηματική καταδίκη της απόφασης για την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, προχώρησε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Χέδερ Νάουερτ.

«Καταλαβαίνουμε ότι ο καταδικασθείς Έλληνας τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε αγροτική φυλακή με πιο χαλαρούς περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και προσωπικού των ΗΠΑ και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Καταδικάζουμε με τους πιο δυνατούς όρους τις άδειες απουσίας του ή οποιαδήποτε χαλάρωση της διαμονής του στη φυλακή».


Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα: Είναι απαράδεκτο

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, προκάλεσε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει το γεγονός και επισημαίνει ότι αυτό «για μία ακόμη φορά ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», ενώ καλεί τις ελληνικές Αρχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Δημήτρης Κουφοντινάς, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές του Βόλου από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Κορυδαλλού.

Το πρόσωπο αυτό καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση επειδή ήταν ο αυτουργός της δολοφονίας του υπεύθυνου Τύπου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Çetin Görgü (1991) και της απόπειρας δολοφονίας προς τον σύμβουλο της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Deniz Bölükbaşı (1991), ενώ ήταν και μεταξύ των δραστών της δολοφονίας του συμβούλου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα, του Haluk Sipahioğlu, (1994).

Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας, ο οποίος έκανε χρήση του δικαιώματος αδείας τρεις φορές στο παρελθόν, θα απολαύσει αυτή τη μεταφορά στην ανοικτή γεωργική φυλακή. Αυτό έχει ενισχύσει και πάλι τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η ανοχή σε έναν τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια για τους διπλωμάτες μας που δολοφονήθηκαν και τις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τρομοκράτης μπορεί να εκμεταλλεύεται τέτοιους κανονισμούς», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.


"Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν τα βήματα που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανεπάρκεια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τις καλούμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε συνάρτηση με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τονίζει ακόμη η ανακοίνωση", καταλήγει η ανακοίνωση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Τι δεν καταλαβαίνετε απο αυτό τον συρφετό εντολοδόχων που μας κυβερνά.
    Γατζωμενοι μέχρι τέλους στις καρέκλες αρκεί να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
    Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια
    ,αμετανόητος τρομοκράτης που.δολοφονησε πόσους ανθρώπους σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και βαση σχεδίου, σε αγροτικές φυλακές??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ;
      ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΗΡΕΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΞΥΡΙΖΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.
      ΒΛΕΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

      Διαγραφή
  2. Άντε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδιας ιδεολογικης αντιληψης και οι κυβερνωντες και ο εκτελεστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί 100 και βάλε ψυχές καμμενες πνιγμένος έχουν στο λαιμό τους για 11 κάνετε έτσι ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα του και οι "νόμιμοι "ιδιοκτήτες" θα πάνε από εκεί που ήρθαν .

      Διαγραφή
  5. Σηφάκη , Τζάκρη , στο ίδιο τραπέζι κάθεστε με αυτούς... Να το θυμάστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.