Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καμία απάντηση στα διαδοχικά αιτήματα του δήμου Πέλλας για την μεταβίβαση του Πολύκεντρου που «ρημάζει» καθημερινά - Κρίσιμα ερωτήματα



Το Νοέμβριο κλείνουν τρία χρόνια από την ημέρα που ο δήμος Πέλλας είχε καταθέσει για πρώτη φορά αίτημα προς την Διοίκηση του νοσοκομείου Πέλλας για μεταβίβαση της κυριότητας του κτιρίου του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά μετά από την σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Ο δήμαρχος Γρηγόρης  Στάμκος είχε στείλει τότε αίτημα που συνοδευόταν από περιληπτικό φάκελο με βασικά ιστορικά στοιχεία του μνημείου καθώς και τους λόγους για τους οποίους αιτούνταν η μεταβίβαση της κυριότητάς του. 
Υπενθυμίζουμε ότι το Πολύκεντρο, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, που επί Τουρκοκρατίας ήταν η οικία του Εμίν Μπέη, είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Υγείας.
Όπως ανέφερε σε νέο αίτημά του προς τον Διοικητή 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Γεώργιο Κίρκο, στις 23 Μαρτίου 2018, ο κ. Στάμκος, «η απάντηση που λάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2016 (σ.σ. για το αρχικό αίτημα) ήταν αρνητική, διότι σύμφωνα με την άποψη του αναπληρωτή διοικητή του γενικού νοσοκομείου Πέλλας, υπάρχει από την πλευρά του νοσοκομείου σχεδιασμός δράσης για το εν λόγω κτίριο». 
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2017 ο δήμαρχος είχε επανέλθει με έγγραφο αίτημά του, στον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Πέλλας και δεν είχε λάβει απάντηση. «Επειδή έχει παρέλθει αρκετός καιρός, το κτίριο έχει υποστεί σημαντικές φθορές και δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία επανερχόμαστε στο αίτημά μας για μεταβίβαση ή τουλάχιστον μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης προκειμένου να επέμβουμε άμεσα με εργασίες αποκατάστασης ώστε να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να καταθέσουμε πρόταση επανάχρησης του κτιρίου» σημειώνει ο κ. Στάμκος. 
Από τότε μέχρι σήμερα ο δήμαρχος Πέλλας δεν έχει πάρει από τους αρμόδιους καμία απάντηση!


Ερωτήματα

Και τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους για το ιστορικό κτίριο των Γιαννιτσών, που «ρημάζει» καθημερινά όλο και περισσότερο, είναι πολλά και σοβαρά: 
- Γιατί δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή από την διοίκηση του νοσοκομείου Πέλλας καμία απάντηση στα διαδοχικά αιτήματα του δήμου Πέλλας;
- Εφόσον, όπως δηλώνει ο αν. διοικητής του νοσοκομείου Πέλλας και υπεύθυνος για την μονάδα των Γιαννιτσών «υπάρχει από την πλευρά του νοσοκομείου σχεδιασμός δράσης για το εν λόγω κτίριο», γιατί δεν δημοσιοποιείται ο σχεδιασμός που υπάρχει; 
- Γιατί δεν γίνεται κανένα έργο συντήρησης και αποκατάστασης και αφήνεται το κτίριο στην «τύχη του» και είναι παραμελημένο; 
- Ποιος θα δώσει λόγο στην κοινωνία αλλά και στην ιστορία για το γεγονός ότι το κτίριο αυτό σήμερα καταρρέει και μαζί με αυτό ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης των Γιαννιτσών;
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια των Γιαννιτσών που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κατά καιρούς αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στην ενημέρωση αλλά και σε άλλες δράσεις. Το κτίριο που στέγαζε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 το νοσοκομείο Γιαννιτσών. Αργότερα, τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 η χρήση του κτιρίου είχε παραχωρηθεί στον πρώην δήμο Γιαννιτσών και στεγαζόταν το Δημοτικό Ραδιόφωνο και η ΔΕΠΑΓ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.