Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάτω τα ξυραφάκια από την ευαίσθητη περιοχή!


Νομίζετε ότι η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής προϋποθέτει και το ξύρισμά της; Κάνετε λάθος! Το Brazilian ή full μπικίνι όχι μόνο δεν κρατά την περιοχή καθαρή, αλλά ανοίγει την πόρτα στα… μικρόβια. Γι αυτό οι ειδικοί συστήνουν άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως την αποτρίχωση IPL με τεχνολογία Cryolyssis.

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν πως οι πρακτικές αποτρίχωσης στην ηβική περιοχή αφαιρούν το απαραίτητο «μαξιλαράκι» που σας προστατεύει από την τριβή με τα ρούχα και, το χειρότερο, αφήνουν μικροσκοπικές πληγές στο δέρμα, οι οποίες σε καθιστούν πιο ευάλωτη σε επικίνδυνες για την υγεία σας λοιμώξεις.

Γιατί αφαιρείτε τις τρίχες εκεί κάτω;

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πόσο... μανιώδης έχει γίνει η «μόδα» της αποτρίχωσης της ευαίσθητης περιοχής, τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Επώνυμες ηθοποιοί και μοντέλα υιοθέτησαν την πλήρη αποτρίχωση της… μικρής περιοχής σε κάθε εμφάνισή τους με μπικίνι ή και στις γυμνές πόζες τους. Η επιστροφή στην αθωότητα ή και η αντίληψη ότι έτσι φροντίζουν καλύτερα την υγιεινή τους οδήγησαν στη λανθασμένη πεποίθηση ότι το «γυμνό» είναι must και πιο υγιεινό. Δυστυχώς η μόδα ξεπέρασε τα όρια των διασημοτήτων, με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία έφηβες αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες και άντρες να επιδίδονται σε ένα διαρκή πόλεμο με… τις τρίχες εκεί κάτω, αφιερώνοντας χρόνο, ενέργεια και αρκετό χρήμα. Αν έχετε ήδη υιοθετήσει αυτή την πρακτική, διαβάστε παρακάτω τι λένε οι ειδικοί.

Η αποτρίχωση μπορεί να σας αρρωστήσει

Όλα ξεκίνησαν όταν επαγγελματίες υγείας, αρχής γενομένης από τους χειρουργούς, διαπίστωσαν πως η πρακτική του ξυρίσματος πριν από την επέμβαση αντί να μειώνει τις πιθανότητες να αναπτύξει ο ασθενής κάποια λοίμωξη, αντιθέτως φαίνεται να τις αυξάνει. Η αιτία πιστεύουν ότι κρύβεται στις μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές που δημιουργούνται στο δέρμα και αποτελούν διόδους εισόδου για λογής λογής μικροοργανισμούς, δυνάμει επικίνδυνους για την υγεία. Επισημαίνουν, δε, ότι δεν έχει σημασία πόσο ακριβή ή πολύπλοκη είναι η πρακτική της αποτρίχωσης που εφαρμόζεται, καθώς το «τραυματικό» αποτέλεσμα στην ευαίσθητη επιδερμίδα της ηβικής περιοχής φαίνεται να είναι το ίδιο με οποιαδήποτε μέθοδο – ξυραφάκι, ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, τσιμπιδάκι, αποτριχωτική κρέμα, κερί κ.λπ.

Ποιοι μικροοργανισμοί κάνουν… «πάρτι»

Η ολική αποτρίχωση στην ηβική περιοχή προκαλεί ερεθισμό στα θυλάκια των τριχών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροτραυματισμοί, όχι απαραίτητα ορατοί, ή και μικρές πληγές στο δέρμα. Όταν ο ερεθισμός αυτός συνδυάζεται με το θερμό και υγρό περιβάλλον των γεννητικών οργάνων, τότε δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και εξάπλωση ορισμένων παθογόνων βακτηρίων (με πιο επικίνδυνα το στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη σταφυλόκοκκο MRSA). Ο πολλαπλασιασμός αυτών των μικροοργανισμών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων προκαλεί λοιμώξεις και συχνά αποστήματα που απαιτούν τομές προκειμένου να περιοριστεί η μόλυνση, αφήνοντας ουλές στα επίμαχα σημεία.

Δεν είναι, φυσικά, καθόλου ασυνήθιστο να εμφανιστούν στην αποτριχωμένη π.χ. με ξυραφάκι ηβική περιοχή φλύκταινες ή άλλες φλεγμονές των θυλάκων των τριχών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορεί να μεταφερθούν και σε άλλα σημεία των γεννητικών οργάνων. Μέσω της

σεξουαλικής επαφής δύνανται να προσβάλουν το όσχεο, τα χείλη του αιδοίου και το πέος, χωρίς αναγκαστικά να δημιουργούν αποστήματα, προκαλώντας όμως βακτηριακές λοιμώξεις και κατά συνέπεια δερματικές αλλοιώσεις.

Επίσης ορισμένοι κλινικοί γιατροί έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα με προσφάτως αποτριχωμένη ηβική περιοχή είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις του ιού του έρπητος, εξαιτίας των μικροσκοπικών πληγών που εκτίθενται στους ιούς, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρονται από το στόμα ή τα γεννητικά όργανα. Συνεπακόλουθα, εκτός από τον ιό του έρπητος τα άτομα αυτά είναι πιο επιρρεπή και σε άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.