Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πως μπορούν τα παιδιά να προετοιμαστούν για τον κόσμο του αύριο;


Η τεχνολογία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ήδη εδώ και αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, δουλεύουμε και επικοινωνούμε. Έννοιες όπως τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, αυτόματα οχήματα και εκτύπωση 3d κάνουν όλο και συχνότερα την εμφάνιση τους στα θέματα της επικαιρότητας. 

Το παραδοσιακό σύστημα εκπαίδευσης δυσκολεύεται να ενσωματώσει τις αλλαγές σε ικανοποιητικούς χρόνους. Καταλήγει έτσι να κάνει την διαδικασία της μάθησης λιγότερο ενδιαφέρουσα, αφού τα μέσα και οι στόχοι της είναι από «άλλη εποχή» σε σχέση με την υπόλοιπη καθημερινότητα των μαθητών. Παράλληλα αποτυγχάνει να τους εφοδιάσει πλήρως με τις γνώσεις που θα κληθούν να έχουν στο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρατηρώντας αυτό το κενό, δημιούργησε την Ακαδημία Ρομποτικής η οποία μετά από πολυετή έρευνα υλοποίησε προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές από Α Δημοτικού μέχρι Γ Λυκείου. Τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και υποστηρίζονται από μια μεγάλη ερευνητική ομάδα, η οποία φροντίζει να ανανεώνονται και να μένουν ενημερωμένα. 


Τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής ξεκίνησαν να γίνονται στον χώρο του Πανεπιστημίου πριν 5 χρόνια και συνεχίζονται φυσικά μέχρι και σήμερα έχοντας πολύ μεγάλη και αυξανόμενη απήχηση. Από πέρυσι τον Οκτώβρη τα προγράμματα διδάσκονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Τον Οκτώβριο ξεκινάει ο νέος κύκλος μαθημάτων, που θα δώσει την ευκαιρία για πρώτη φορά στους μαθητές της Σκύδρας να ξεκινήσουν το πολυετές ταξίδι τους στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Τιμές

Junior (1 Κύκλος , 4 μήνες) 
50 Ευρώ ανά μήνα (Κερδίζετε επιπλέον 20% έκπτωση στα δίδακτρα γερμανικών)

Robot (1 Κύκλος , 4 μήνες) 
50 Ευρώ ανά μήνα (Κερδίζετε επιπλέον 20% έκπτωση στα δίδακτρα γερμανικών)

Συχνές ερωτήσεις 

Τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα παιδιά και ποια πρόταση να επιλέξω 

Δήλωση ενδιαφέροντος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.