Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έφη Ταμβίσκου: Περί Τοπικών Κοινοτήτων


Ένας από τους αρχικούς στόχους της Διοικητικής μεταρρύθμισης "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ", ήταν η "υποτιθέμενη" ανεξαρτητοποίηση-αποδέσμευση των τοπικών Κοινοτήτων, από τα κεντρικά ψηφοδέλτια και τους Συνδιασμούς. Και είναι "υποτιθέμενη", αφού κατ ουσίαν δεν άλλαξε τίποτα.
Το μοντέλο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", δοκιμάστηκε και απέτυχε εκ του αποτελέσματος, στον τομέα ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων τους, η εικόνα μιλάει από μόνη της στα χωριά μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στην καθημερινότητά τους,(κεντρικοί δρόμοι, φωτισμός και άρδευση)) στην αγροτική οδοποιία τους και σε τόσα αλλα . Τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη, παρά το ότι εισπράττονται έστω και μερικώς από τον Δήμο, κάθε άλλο παρά ανταποδοτικά είναι.Ούτε και σε αυτούς που δύνανται να πληρώνουν.
Πριν λίγους μήνες, η ΠΚΜ ανέλαβε την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας σε 19 Δήμους της Κ.Μ. και παραθέτω τον σύνδεσμο:  google.gr  απουσίαζε ο Δήμος Εδεσσας για δικούς του λόγους.
Εν τούτοις η ανάληψη της αγροτικής οδοποιίας από την ΠΚΜ, είναι μία καλή ευκαιρία να απαλλαγούν οι αγρότες μας από τα συγκεκριμένα τέλη. Ας ευχηθούμε ότι θα προκύψει κάτι θετικό ως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το ζήτημα λοιπόν όχι μόνο δεν επιλύθηκε αλλά επιδεινώθηκε και άνθισε ο εθελοντισμός. Καλώς μεν ως προς την ιδέα, κακώς δε ως προς το ότι πολλοί επαναπαύθηκαν στις" δάφνες τους."
Η θέση μου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν και θα είναιότι μόνο με την αποδέσμευση, οι τοπικές μας Κοινότητες θα μπορούν να αναδείξουν και να επιλύσουν τα προβλήματά τους, αφού μόνο αυτές τα γνωρίζουν. Βέβαια αυτό συνεπάγεται και χρηματοδότηση. Αξίζει τον κόπο να εξευρεθεί λύση. Ισως αν τα όποια ανταποδοτικά τέλη πηγαίνουν στην Κοινότητα, οι νυκοκύρηδες θα βρούν τρόπο να κάνουν το κουμάντο τους. Και αν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την επίλυση του θέματος, θα φανεί εμπρακτα και με οικονομική ενίσχυση.
Αλλιώς μία μεταρρυθμιστική αλλαγή μόνο στην θεωρία, στην φιλοσοφία ή στο όνομα, χωρίς να επικεντρωθεί στο μείζον αυτό ζήτημα, θα είναι χωρίς ουσία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Χρόνια Πολλά Ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν αυτονόητο να απουσίαζε ο Δήμος Έδεσσας. Γνωστές οι σχέσεις Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρω οτι η κα Αηδονα δεν θα εμπαινε στο τρυπακι να απορρίψει τον Δημο Εδεσσας εαν οι μελετες ειχαν υποβληθεί εγκαιρα και σωστά. επι πλεον πιθανον να υπηρχαν προδιαγραφές για συγκεκριμενο πλάτος του αγροτικού δρομου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το βεβαιο ειναι οτι η Αηδονα ειναι νομικος και γνωριζει τη λειτουργια της δημοσιας μηχανης. για το δημαρχο εδεσσας δεν ειμαι βεβαιος αν την γνωριζει μετα από 8 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.