Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Η μεταποίηση φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για τα «στέκια» που η ίδια δημιούργησε


Να ανακοινώσει αμέσως τις τιμές παραγωγού στα συμπύρηνα ροδάκινα

Η πλήρης απουσία διαπραγματευτικής δύναμης του αγρότη επιτρέπει τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού και την πώληση «στα τυφλά»
Δεν μπορεί να υπάρχει ποιότητα προϊόντος με τέτοιες τιμές παραγωγού Παντελής απουσία των αγροτών σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μέσω της διεπαγγελματικής για το συμπύρηνο ροδάκινο.
Τα συνεταιριστικά εργοστάσια σε καμιά περίπτωση δεν συμπεριφέρονται ως συνεταιριστικά βοηθώντας τον αγρότη.
Το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στην διαμόρφωση των τιμών παραγωγού ( λόγω της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ιδίως απουσία διεκδικήσεων των αγροτών. 
Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία ( που συμβάλλουν σημαντικά και στην απορρόφηση προϊόντος και στον εξαγωγικό προσανατολισμό της εθνικής οικονομίας) πρέπει να αντιληφθούν ότι η ποιότητα του παραδιδόμενου προϊόντος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τιμές παραγωγού που καλύπτουν στοιχειωδώς το υψηλό κόστος παραγωγής και δεν επιτρέπουν στον αγρότη να ανασάνει.
Θα επιδιώξουμε την αλλαγή της φορολογίας με στόχο να μην υπάρχει κίνητρο για μαύρη διακίνηση.
Σοβαρή υστέρηση της πολιτείας στον έλεγχο της μαύρης διακίνησης σε εθνικές οδούς και τελωνεία. Πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο βουλευτής έχει προσπαθήσει πολύ προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς ωε τώρα να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρά την ωρίμανση του θέματος.
Οφείλουμε να ρυθμίσουμε το τοπίο με τα «στέκια» για να υπάρχει νομοθεσία με την οποία θα μπορούν να ελέγχονται. Οι συνεταιρισμοί των αγροτών που διαμαρτύρονται έχουν απόλυτο δίκιο.
Παράλληλα οι αγρότες πρέπει να ξεπεράσουν τις παθογένειες τους συνεταιριστικού κινήματος και να κατανοήσουν ότι με τον ατομικισμό, τον ωχαδελφισμό και την εύκολη απόδοση ευθυνών στο..κράτος ακόμη και εκεί που δεν έχει καμιά σχέση δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσουν κανένα πρόβλημα και θα απαξιωθεί πλήρως ο κόπος και η ιδιοκτησία τους στα χωράφια. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Άλλη μια έκθεση ιδεών του βουλευτή μας κυριου Σηφάκη λύσεις θέλουμε κύριε Σηφάκη το τη πρέπει όλοι το ξέρουμε ποιος θα το κάνει είναι το θέμα όταν εσείς που υποτίθεται είστε άρχοντες του τόπου και δεν κάνετε απόλυτος τίποτα για ποιο λόγο βγάζετε ανακοινώσεις απορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη8 Αυγούστου 2018 στις 5:37 μ.μ.

      Δεν ξερετε μαλλον να διαβαζετε κυριε!! ας δει ο καθενας στον καθρεφτη και ας αναλαβει τις ευθυνες του. Καθορισμος τιμων κλπ γινεται μονο στα κολχοζ, αυτο θελετε;
      Ο βουλευτης αναδεικνυει τις ευθυνες των αγροτων, των μεταποιητων και πως η πολιτεια μπορει να βοηθησει.
      Ειναι γνωστη σε ολους στην Πελλα και οχι μονο η μεγαλη προσπαθεια του βουλευτη για τα αγροτικα θεματα που βασιζεται στην αναγκη οργανωσης του αγροτη σε οργανωσεις νεου τυπου μακρια απο τις παθογενειες του παρελθοντος

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι ένας αγρότης κύριε διαβαζω όσο μπορώ και απορώ με ποια ιδιότητα ζητάτε τιμές πια προσπάθεια του βουλευτή η ανακοινώσεις και η φωτογραφιες ο κύριος Σηφάκης δεν μιλούσε για συνεταιρισμους ενώ πολύ καλά ξέρουμε τη πάθαμε από αυτούς ένα είδος κολχόζ είναι έχετε καταλάβει ότι ζούμε σε ελεύθερη οικονομία τη ακριβώς αναδεικνύει ο κύριος Σηφάκης το ανύπαρκτο έργο του μήπως εκτός αν θεωρείτε έργο της ανακοίνωσης για τον έλγα

      Διαγραφή
    3. ΑΝΩΝΥΜΕ 6:19 ΛΑΘΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
      ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ:
      Εγώ αν και είμαι αγρότης όταν συντάσω ένα κείμενο βάζω και κανένα τόνο. Εσείς ως πολιτικό γραφείο απ΄ ότι φαίνεται τους έχετε καταργήσει όπως πάτε να καταργήσετε και πολλά άλλα που έχουν σχέση και με την ελληνική ιστορία..........

      Διαγραφή
    4. Όταν έλθει αν έλθει, στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας για την επίσημη παράδοση της Μακεδονίας στους Σλάβους εκεί να δω τον όψιμο ελληνόφωνο Μακεδόνα κ Σηφάκη
      Επίσης Ανδρέα βαζε και κάνα τόνο αποκαλύπτεται ο συντάκτης!!

      Διαγραφή
  2. Τελικά Σηφάκη, μπορεί να πέρασες στη διαδρομή σου από διάφορα πολιτικά στέκια, βρήκες όμως στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό ακριβώς που σου ταιριάζει! Εάν για κάτι μπορείς να υπερηφανεύεσαι είναι το γεγονός ότι είσαι πλήρως εναρμονισμένος με την κομματική κεντρική ιδέα που επικρατεί σε όλα τα θέματα!! Όπως π.χ. για τις πρόσφατες πυρκαγιές έφταιγαν ( εκτός βεβαίως από τους προηγούμενους ) και οι ίδιοι οι καμμένοι επειδή δεν ήταν...εκπαιδευμένοι, έτσι και για τους αγρότες ( εκτός φυσικά από τους γνωστούς προηγούμενους ) φταίνε και οι ίδιοι για τα δεινά που περνάνε!!! Η πραγματικότητα είναι ότι φταίμε όλοι μας επειδή εμπιστευτήκαμε εσένα και τους ομοίους σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σολάρεις από πανικό, αν είχες την παραμικρή ιδέα θα ήξερες ότι ο Σηφάκης πάντα ήταν και είναι στην Αριστερά, δεν είναι "επαγγελματίας" πολιτικός όπου φυσάει ο άνεμος και είναι και άνθρωπος που έχει δουλέψει 30 χρόνια στην "πιάτσα". καθαρός , έντιμος και μαχητικός. Και δεν "χαιδεύει" αυτιά για να κάνει-δήθεν- τον καλό. Για το σολάρισμα σου με τις δήθεν απόψεις του Σηφάκη για τις φωτιές κλπ σε λυπόμαστε, από τον πανικό σου δεν ξέρεις ούτε τι λες..

      Διαγραφή
    2. αν είναι τόσο έντιμος ας πληρώσει αυτά που χρωστάει σε τρίτους

      Διαγραφή
  3. AKOMA PLHRWNETE TA GLORIA STin ALMWPOIA.ME T 2018 T FENETE KOUVENTA PALI E!AN KSANABGHS GRAPSE MAX REZILIA OLOI SAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφάκης κατάφερε να πληρωθούν 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την ζημιά στα ροδάκινα, τα 4,1 εκατομμύρια για την Πέλλα. Τις ποικιλίες τις διαλέξανε οι ίδιοι οι αγρότες μέσα από την εκπροσώπηση τους. Αν είσαι από αυτούς τους λίγους που δεν πήραν αποζημίωση καλό είναι, αντί να μιλάς έτσι, να ζητήσεις από τον βουλευτή να προσπαθήσει με τον ίδιο τρόπο να πληρωθεί και η φετινή ζημιά καθόσον ο ΕΛΓΑ δεν την αποζημιώνει..

      Διαγραφή
    2. ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΟΛΛ ΕΙΣΑΙ?ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΟΥ,ΘΑ ΨΗΦΗΣΗ?.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..................................................Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΟΥ.''ΦΑΣΙΣΤΑΣ''

      Διαγραφή
  4. σηφακη τις ποικιλίες τις βαλατε εσεις και βγαλατε εκεινες τις ποικιλίες που ειχαν χιλιαδες στρεμμα γιατι η ενυσχηση στα 30ευρω το στρέμμα,
    ετσι λενε συνδικαλιστής και τα δωσε ο αποστολου γιατι ηταν αυτοπαγηδευμενος οπως ειπε ο καρασμανης απο τα πολλα ψεματα και υποσχεσεις.
    ξεσηκωθηκαν για τα σταφυλια για το γαλα ολοι ζητουν ντεμινιμις.
    μας ζεματισατε για τις φετινές ζημιες και για εμπαρκο.
    για την βροχόπτωση στις σταφιδες ο αποστολου απαζημειωνει απο τον ΕΛΓΑ το ιδιο για τα συκα του νομου του, εισαι πολυ μικρος νσ μας υπερασπιστείς.
    να ξεκουμπιστητε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.