Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας "Η Ενότητα": "Πολύς χαμός για το τίποτα" με τις βροχοπτώσεις


Τελικά έπεσε η “αυλαία” της κάλυψης των ζημιών από τις βροχοπτώσεις του 2017 με μοιραίο – για μια ακόμη φορά και από μια ακόμη κυβέρνηση - θεατή & αποδέκτη των ψίχουλων των αποζημιώσεων, τον ροδακινοπαραγωγό της Πέλλας.
Έτσι αποζημιώθηκαν τελικά, για την πλειοψηφία των παραγωγών σε Πέλλα & Ημαθία, οι τεράστιες ζημιές λίγο πριν την περσινή συγκομιδή ροδάκινων. Η Πολιτεία αναλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στη γνωστή τακτική του αποπροσανατολισμού και της κοροϊδίας για την “πλήρη κάλυψη των ζημιών”. 

Ρόλο κεντρικό σ'αυτό το θέατρο είχε το ίδιο το Υπουργείο Αγρ.Ανάπτυξης με τη μη αποδοχή των πορισμάτων του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας και της Επιτροπής Επιστημόνων Γεωπόνων , που η ίδια συνέστησε, για ζημιές με ζημιογόνο αίτιο τις άκαιρες & παρατεταμένες βροχοπτώσεις καλυπτόμενο από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Και προχώρησε στα ψίχουλα των αποζημιώσεων De minimis.

Με δεύτερο ρόλο από τον ΕΛΓΑ, που αφου ξεζουμίζει με τα υπέρογκα στρεμματικά  ασφάλιστρά του τους φρουτοκαλλιεργητές και δημιουργεί αποθεματικά για την πληρωμή με απαίτηση της κυβέρνησης των δανειστών, δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη διαδικασία βεβαίωσης & ατομικού καταμερισμού των ζημιών,  δεν κάλυψε τελικά τις δήθεν ασφαλισμένες δενδροκαλλιέργειες. Είναι ξεκάθαρο ότι μας οδηγούν στη λογική των  ανασφάλιστων κτημάτων & παραγωγών,  που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι και δικός μας στόχος, παράλληλα  στρώνουν το έδαφος για την είσοδο της ωμά κερδοφόρας ιδιωτικής ασφάλισης στην αγροτική οικονομία, με ακόμη μεγαλύτερες εισφορές και με πολύ μικρότερες αποζημιώσεις.


Από κοντά και η κοροϊδία των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών & τοπικών παραγόντων με τον βομβαρδισμό σχετικών ανακοινώσεων, περιοδειών στα χωριά μας & τοποθετήσεων σε διάφορες συσκέψεις, με τον καθησυχασμό για δίκαιες αποζημιώσεις.

Δυστυχώς συνέβαλαν και αρκετοί συνάδελφοι, εκπρόσωποι Συνεταιρισμών & τυπικά μη συγκροτημένων Διεπαγγελματικών από Πέλλα & Ημαθία, που πήραν επάνω τους τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και καθορισμού ποικιλιών “βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά” και από τη δύσκολη θέση Κυβέρνηση & ΕΛΓΑ. 

Έτσι - πέρα από τα συνολικά ψίχουλα των αποζημιώσεων -  πολλοί συνάδελφοι ροδακινοπαραγωγοί έμειναν  έξω από τις αποζημιώσεις των De minimis, όπως και πολλές ποικιλίες που έπαθαν μεγάλες ζημιές. Είναι γεγονός πως παραγωγοί συγκεκριμένων ποικιλιών με ολοκληρωτική ζημιά, έμειναν απ'έξω και από αυτά έστω τα ψίχουλα.

Την ίδια περίοδο ζούμε μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος μας από το παρατεταμένο και μη αποζημιωμένο εμπάργκο στις εξαγωγές μας λόγω των πολιτικών της ΕΕ στην Ουκρανία, ζούμε για μια ακόμη χρονιά τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για Κεράσια - Βερίκοκα & Επιτραπέζια Ροδάκινα και την παράνομη μη σύναψη ακόμη συμφωνιών για τα Συμπύρηνα Ροδάκινα, ζούμε το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τα απανωτά χαράτσια, κ.ά. 

Και έχουμε μπροστά μας τις μεγαλύτερες σε μέγεθος και πιο διευρυμένες σε ποικιλίες ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2018. Οι φετινές μάλιστα βροχοπτώσεις είναι παρατεταμένες, εντονότερες και συνεχίζονται καθημερινά μέχρι και σήμερα, χωρίς  οι ροδακινοπαραγωγοί με τους δαπανηρούς επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς να μπορούν να καταφέρουν τη μείωση των ζημιών στην συγκομιζόμενη παραγωγή. 
Καταλαβαίνει ο καθένας, ότι για τις φετινές ζημιές,  δημιουργούν το κλίμα των μηδενικών απαιτήσεων για αποζημιώσεις, παρότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ συνεχίζει τα χαράτσια με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές  χωρίς  να καλύπτει την  ασφάλιση της παραγωγής μας στο 100% της ζημιάς, από όλα τα αίτια ζημιών φυσικών φαινομένων και σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της. Η κουστωδία του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ,  των απεσταλμένων δηλαδή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την Αθήνα, και μάλιστα την ημέρα της πρόσφατης κοινοτοποίησής των ροδακινοπραγωγών  στον ΕΛΓΑ της Βέροιας, μας το είπε κατάμουτρα, ότι “τις ζημιές από τις φετινές βροχοπτώσεις δεν τις καλύπτει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ”. 

Καλούμε τους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας σε αγωνιστική εγρήγορση. Δεν πρέπει να γινόμαστε θεατές & αποδέκτες των θεάτρων της γνωστής τακτικής του αποπροσανατολισμού και της κοροϊδίας των κυβερνώντων, να πέφτουμε σε παγίδες και να πιστεύουμε πλέον στα λόγια εκείνων, που τα τελευταία χρόνια μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμά μας.
Πρέπει να υψώσουμε φωνή και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα επιβίωσης στα χωριά, τα χωράφια και τις καλλιέργειές μας, ενάντια στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές. Πρέπει να οργανώνουμε την πάλη μας! Με τους αγώνες μας θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας, ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. 

Καλούμε τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγροτο-κτηνοτρόφους της Πέλλας  να ενεργοποιήσουν αγωνιστικά τους Αγροτικούς τους Συλλόγους, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τον Αγροτικό Σύλλογο «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Πέλλας, συντονισμένοι και τους αγωνιστικούς Α.Σ. των άλλων περιοχών.                                       

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Εκλογές έρχονται στον πάτο να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν φτάνει η καταστροφή που εφεραν μονο έκθεσης ιδεών και τίποτα άλλο από τους βουλευτές που μας είπαν ως και φασίστες ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι δεξιουληδες στην Β' Εθνικη θα ειστε
      Τρεμετε για το τι θα γινει μετα τις 21 Αυγουστου που βγαινουμε απο τα μνημονια που εσεις μας βαλατε

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ - ΤΩΡΑ ΛΕΓΟΝΑΤΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΘΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

      ΘΑ ΕΛΕΓΑ: ΠΡΟΒΑΤΟ ΞΥΠΝΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

      Διαγραφή
    3. Η αλαζονεία σας δεν έχει όρια εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε τόσος κόσμος δε φταίει ο καιρός κάηκε τόσος κόσμος να είστε όλοι Εσείς τα κάνετε Όλα καλά αφήστε το Δούλεμα με τις αγροτικές αποζημιώσεις κύριε βουλευτά για το ποιος θα είναι Α ή Β Εθνική αφήστε να το κρίνουμε εμείς

      Διαγραφή
  2. Τι να σας κανωωω οταν εβγαινε ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ με στοιχεια και ντοκουμεντα καποιοι απο την τζακρη και τον σηφακη βγαινατε και τον χλευαζατε ποιος σασ φταιει απο περυσι φωναζε ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ αυτα που πανε να δωσυν ειναι ψυχουΛΑ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ εσεις επαναπαβοσασταν στους καναπεδες ακουγατε την τζακρη που επαιρνε τηλ στους παραγωγους παρατειστε το κλαδεμα παντε στα σπιτια σας στης ταδε του μηνος θα ποιστοθουν στους λογαριασμους τα λεφτα απεναντιας εβγαινε ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ και τους ελεγε για ποσο ακομη θα παιζετε το θεατρο του παραλογου.Για αλλη μια φορα δικαιωνετε ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΙ ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΑΝ για αυτο εσεις οι οψιμοι βουλευτες οφειλεται να σεβεσται αυτον τον ανθρωπο γιατι πρωτου μιλησει βουταει την γλωσσα του στο μυαλο και μετα εκφραζεται.ΚΑΤΑΒΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΡΟΗΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις στον Καρασμανη ακομη κυβερνησεις ψαχνεις; η ΝΔ στην αντιπολιτευση και ο κ. Γιωργος στην συνταξη

      Διαγραφή
    2. Πες κάτι που έκανες εσύ και το κόμμα σου εσείς κυβερνάτε το έχετε καταλάβει και άσε τη έκαναν ή άλλοι εσύ έκανες κάτι εκτός από έκθεσης ιδεών

      Διαγραφή
  3. Καταλαβετετω ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννη μου (Σηφακης) ακομη προσπαθεις να συκοφαντησεις τον ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ με διαφορα επειχηρηματα αλλα δεν το εχεις δεν το κατεχεις πως το λενε οχι οτι δεν μπορεις να το καταλαβεις αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις επειδη ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ειναι γυαλινος πυργος πεντακαθαρος απο οπου και να τον ποιασεις απο τα μαλια εωσ τα νυχια γυαλιζει αστραφτει πως το λενε ρε παιδακι μου και σε προκαλω να βρεις κατι παρανομω που εχει κανει σε αυτα τα 23 χρονια που ειναι εκλεγμενος βουλευτης γιατι ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ εχει αρχες ξερει τι του γινεται τιμαει την θεση και τον ΘΕΣΜΟ που εχει αυτες ειναι διαφορες αναμεσα σε ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ τζακρη σηφακη εσεις νομιζεται οτι ο βουλευτησ ειναι θεος και τα λυνει ολα για αυτο και τον χτυπατε πισοπλατα συνεχεια επειδη δεν μπορειται να ακολουθησεται τακτικη ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ και να βγειτε δημοσια να απαντησετε και να τον αντιμετοπησετε τελος παντων ο κοσμος καταλαβαι πλεον ποιοι εισται και για αυτο θα σασ μαυρισει οπωσ μαυρισατε εσεις δηλαδη σηφακησ και τζακρη το ονομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σηφακη καλα ακομη δεν το καταλαβαις οτι η αυριανη κυβαιρνηση ειναι του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ δεν εχεις ποιασει βλεπω ακομη τον σφυγμο του λαου αλλα που να το ποιασεις δεν σε βλεπω μεσα στον λαο εισαι εκτος γηπεδου σε διαφορα πηγαδακια εκει που δεν φοβασε και νοιωθεις ασφαλεια δεν σε εχω δει μια φορα στον πεζοδρομο τον γιαννιτσων της εδεσσας η της αριδαιας να γυρνασ να ανταλαξεις δυο κουβενταις με τους πολιτες αντιθετως ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ συνεχεια ειναι μεσα στο πλυθος ειναι μια μαζα με τον λαο και ειναι ποιο απλως απο τους απλους και τον φωναζουν συνεχεια εσυ εισαι ο σωτηρας μας ποτε θα αναλαβεις το τιμονη του υπουργειο αγροτικης αναπτυξης να δουμε μια ασπρη μερα γιατι απο την μερα που εφηγες μαυρισαν οι μερες του αγροτη και το συνθημα του αγροτη απεναντι στο πρωσοπο του ειναι ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΑΙ 3 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΕΣΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΥΧΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΝΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΘΕΑΤΡΟ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΚΟΚΟΙΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΙΟ ΦΤΩΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ;τη λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΗΦΑΚΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.