Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΕΤΑΑ: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τα οριστικά αποτελέσματα για την φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 το 2017. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) - ΑΜΕΑ. Επίσης περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, καθώς η ΕΕΤΑΑ έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις. Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000, ενώ πέρυσι ήταν 133.000.

Οι ωφελούμενες/οι έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της προηγούμενης χρονιάς.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος με την ανακατανομή του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ, από 211 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν την περσινή σχολική χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μάλιστα
    Όσοι δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα στην απ έξω.
    Όσοι ζουν με επιδόματα ,άνεργοι, αεργοι,τεμπέληδες,μετανάστες ,μέσα.
    Αι σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.