Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα η ανακοίνωση των βάσεων - Πού αναμένεται άνοδος και πού πτώση


Τελειώνει η αγωνία για τους 104. 040 υποψηφίους, οι οποίοι διεκδικούν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει στις 17:30 με 18:00 τις βάσεις εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον προσωπικό τους κωδικού να μπουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr, , και να δουν τα αποτελέσματα από εκεί.

Στοιχεία δείχνουν πτώση των βάσεων στις Ιατρικές σχολές, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ιατρική Αθήνας φαίνεται ότι θα «σπάσει» το φράγμα των 19.000 μορίων προς τα κάτω, ενώ Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές θα πέσουν λόγω των χαμηλών επιδόσεων που είχαν οι υποψήφιοι σε Βιολογία και Φυσική.

Μεγάλη άνοδος -μέχρι και 2.000 μόρια- εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν οι Παιδαγωγικές που φέτος ήταν προσβάσιμες από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Στις περιζήτητες σχολές του πρώτου πεδίου, όπως είναι η Νομική και η Ψυχολογία οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν άνοδο από 100-300 μόρια κατά μέσο όρο.

Άνοδο αναμένουμε και στις Οικονομικές σχολές του τέταρτου επιστημονικού πεδίου με τους υποψηφίους να γράφουν αρκετά καλά στο μάθημα βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενώ στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να μείνουν οι σχολές της Πληροφορικής.


Πηγή: ΕΡΤ1
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.