Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Νέο κύμα χαλαζοπτώσεων και ανεμοθύελλας έπληξε χθες και προχθές περιοχές του Δήμου Πέλλας


Οι εκτιμήσεις των ζημιών θα αρχίσουν έγκαιρα και θα ολοκληρωθούν ταχύτατα 

Την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιουλίου ξέσπασε νέο κύμα ανεμοθύελλας και χαλαζοπτώσεων που έπληξε ευρύ μέτωπο αγροκτημάτων σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πέλλας. 

Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 30 Ιουλίου επλήγησαν ο Παλαιός και ο Νέος Μυλότοπος, ενώ την Τρίτη 31 Ιουλίου επλήγησαν (εκ νέου) η Κρύα Βρύση, ένα μέρος των αγροκτημάτων της Καρύωτισσας, των Γαλατάδων και του Αγίου Λουκά, καθώς και η Ακρολίμνη, το Σταυροδρόμι, το Άσπρο κ.λπ. από ανεμοθύελλα συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες ροδακίνων, αχλαδιών, αμπέλων, καπνών, βαμβακιού κ.λπ. 

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη επικοινώνησε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ Βεροίας οι οποίοι την ενημέρωσαν ότι ήδη από σήμερα έχουν ανοίξει αναγγελίες στα δημοτικά διαμερίσματα που επλήγησαν, στο πλαίσιο των οποίων οι πληγέντες παραγωγοί πρέπει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να προβούν σε δηλώσεις ζημίας των καλλιεργειών που υπέστησαν ζημίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα (και πριν την παρέλευση της προθεσμίας των 15 ημερών εφόσον υποβληθούν οι απαιτούμενες δηλώσεις) η διαδικασία των εξατομικευμένων εκτιμήσεων. 
Όπως μάλιστα διαβεβαιώνει η υπηρεσία του ΕΛΓΑ Βεροίας την κ. Τζάκρη, το Κατάστημα της Βέροιας διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό γεωπόνων-εκτιμητών ώστε οι εκτιμήσεις να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα, όπως άλλωστε συνέβη και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις ζημιών κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, στις οποίες η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ υπήρξε ταχύτερη από κάθε άλλη φορά. 
Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις καλλιεργειών που έχουν πληγεί περισσότερο από μία φορά, αν δεν έχει γίνει εξατομικευμένη εκτίμηση ο παραγωγός δεν υποχρεούται να καταβάλει νέα εκτιμητικά τέλη.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Άντε ξανά χωριό χωριό για κανένα ψήφο η Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΘΕΟΜΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ¨¨Η ΝΤΟΡΚΑ¨¨
    ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντόρκα άμα πας στα χωριά φόρεσε παντελόνι και πάνινα παπούτσια. Μη πας με κανένα από εκείνα τα σούπερ συνολάκια που φοράς, γιατί κανένας δεν θα σε πιστέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρε ομπρέλα και αμολα στα χωράφια δέντρο δέντρο ότι σώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.