Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η «περίεργη» χάραξη με το επικίνδυνο ζιγκ- ζαγκ και η μπάρα στο οδικό κομμάτι Μελίσσι- Μαυροβούνι!


Κάθε φορά που διασχίζει ένας οδηγός με το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, το οδικό κομμάτι Μελίσσι - Μαυροβούνι, όταν φθάνει στο τέλος του, λίγο πριν από την διασταύρωση των φαναριών προς το Μαυροβούνι (αριστερά) ή προς την Αριδαία (δεξιά), αναρωτιέται το ίδιο πράγμα: Γιατί προηγείται εκείνο το... «περίεργο» ζιγκ- ζαγκ που πολλές φορές στο παρελθόν έχει γίνει αιτία πρόκλησης ατυχημάτων. 
Μάλιστα η μπάρα που υπάρχει εκεί γίνεται κάποιες φορές δύσκολα αντιληπτή και «καρφώνονται» πάνω της οχήματα, ειδικά από οδηγούς που δεν γνωρίζουν τον δρόμο. 
(Πρόσφατη η φωτογραφία που δημοσιεύουμε και στην οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα... του λόγου το αληθές!).
Για πιο λόγο (που προφανώς σίγουρα θα υπάρχει αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) έγινε αυτή η «παράξενη» χάραξη του δρόμου και δεν ακολουθήθηκε η ευθεία προς την περιφερειακή οδό Μαυροβουνίου - Αριδαίας;

Για την ιστορία: Το οδικό κομμάτι  Μελίσσι- Μαυροβούνι ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2000, έχει μήκος 20,4 χιλιομέτρων και έχει χαρακτηριστικά σύγχρονης εθνικής οδούς με 3 ισόπεδους κόμβους και οδόστρωμα πλάτους 12 μέτρων. 
Το συγκεκριμένο τμήμα παρακάμπτει την παλαιά εθνική οδό Γιαννιτσών - Εδέσσης, μια από τις πιο επικίνδυνες εθνικές οδούς στην Ελλάδα στην οποία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουν γίνει πάνω από 2.000 τροχαία ατυχήματα και έχασαν την ζωή τους πάνω από 400 άνθρωποι.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Αν το ψαξετε λίγο παραπάνω θα δείτε και θα βρείτε οτι αυτός ο δρόμος δεν έπρεπε καν να παραδοθεί έτσι όπως είναι.
    Για την ιστορία η συνέχεια αυτού του δρόμου θα ηταν αερογέφυρα που θα περνούσε πανω απο τον λόφο στο Μαυροβούνι και θα κατέληγε πριν τις εγκαταστάσεις της coca cola.
    Η έξοδος προς Αριδαία και Σκύδρα θα γινόταν με ισόπεδες διαβάσεις, αλλά κάπου στην πορεία χάθηκαν η φαγώθηκαν τα λεφτά τα σχέδια μπήκαν στα συρτάρια και έγινε αυτό το ζιγκ ζαγκ για να μην φεύγουν υποτίθεται οι οδηγοί πλακωμένοι απο την ευθεία στον κεντρικό,Αριδαία / Σκύδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω οτι δεν προβλεποταν αερογεφυρα αλλα σηραγγα στον λοφο του Μαυροβουνιου

      Διαγραφή
  2. AKOΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Ε.Ο ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ 2000 ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝ Ε.Ο;
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΙΚ-ΖΑΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ.
    Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@@Α ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΠΑΡΑΤΑΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ.
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΔΙΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ.
    ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΤΑ ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ Ε.Ο
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.