Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ετήσιο μνημόσυνο του π.Γεωργίου Πολίτη στα Γιαννιτσά


Από την ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών ανακοινώνεται ότι το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Πολίτη θα τελεσθεί την Κυριακή 19 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ο π. Γεώργιος ήταν έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος (1958) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Διονύσιο. Έκτοτε υπηρέτησε αόκνως επί 38 συναπτά έτη μέχρι και την συνταξιοδότησή του (1996) ως εφημέριος και -τα περισσότερα εξ αυτών- ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών. Υπήρξε κληρικός ευσεβής, σεμνός και ενάρετος. Το ποιμαντικό του έργο διαπότιζε η ορθόδοξη πνευματική παράδοση, ενώ η αγάπη του για το λαό του Θεού του έδινε την δύναμη να διακονεί μέχρι τέλους τους ενορίτες του. Ήταν επίσης άριστος λειτουργός, φιλακόλουθος και καλλικέλαδος και είχε αναπτύξει πολύπλευρη φιλανθρωπική και ιεραποστολική δραστηριότητα. Υπήρξε επίσης πρωτεργάτης στην ίδρυση και λειτουργία των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο όρος Πάικο, οι οποίες λειτουργούν από το 1963 έως και σήμερα, και κτίτορας του ενοριακού παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών. Είθε ο Κύριος να τον αξιώσει να προσεδρεύει δια παντός στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.