Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κριτική στο νόμο νομιμοποίησης των εκτρώσεων


Tου Παπαδόπουλου Χαράλαμπου

Το 1986 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων, δηλαδή όποια γυναίκα είναι έ-γκυος και δεν θέλει το παιδί έχει δικαίωμα να το σκοτώσει μέχρι τον 3ο μήνα εγκυμοσύνης και όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι μέχρι και τον 6ο μήνα. Σαν δικαιολογία για την ψήφιση του νόμου ειπώθηκε το επιχείρημα ότι η γυναίκα έχει δικαίωμα να εξουσιάζει το σώμα της. Για την ψήφιση του νόμου πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις και η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου. 

Το αποτέλεσμα της ψήφισης του νόμου ήταν να δολοφονούνται κάθε χρόνο πάνω από 300.000 βρέφη που βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους (τριπλάσια από τον αριθμό των γεννήσεων που έχουμε στην Ελλάδα), δηλαδή πόσα έχουν δολοφονηθεί μέχρι σήμερα; Εμείς που κλαίμε για τα παιδιά που κάηκαν στην τελευταίες φωτιές της Αττικής μήπως πρέπει να κλαίμε και για τα παιδιά που σκοτώθηκαν νόμιμα με τις εκτρώσεις ;  

Το Ευαγγέλιο δεν ξεχωρίζει αν ο άνθρωπος είναι στην κοιλιά της μητέρας του ή αν έχει γεννηθεί. Αμέσως μετά τον Ευαγγελισμό της η Παναγία μας έτρεξε να συναντήσει την εξαδέλφη της Ελισάβετ που ήταν έγκυος και την ασπάστηκε :«εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής (Λουκ.1,41). Την νύκτα της γέννησης του Χριστού εμφανίστηκε άγγελος σε ποιμένες που ήταν κοντά και τους έστειλε στο νεογέννητο: «ευρήσετε βρέφος εσπαργανωμένον, κείμενον εν φάτνη»(Λουκ.2,12). Βλέπετε και στις δυο περιπτώσεις και μέσα στην κοιλιά της μητέρας και μετά που γεννήθηκε το Ευαγγέλιο το ονομάζει βρέφος.


Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη ταυτόχρονα με την σύλληψή του ό άνθρωπος έχει τέλεια ψυχή, το σώμα απλώς φτιάχνεται σταδιακά. Η επιστήμη λέει ότι ήδη τον 3ο μήνα το σώμα είναι πλήρως σχηματισμένο με όλα τα όργανά του και απλώς μέχρι να γεννηθεί μεγαλώνει. Μα μήπως και μετά που θα γεννηθεί δεν περνάνε κοντά 20 χρόνια μέχρι που το σώμα να συμπληρώσει την ανάπτυξή του ; Δηλαδή για το Ευαγγέλιο δεν υπάρχει καμία διαφορά αν σκοτώσουμε το βρέφος μέσα στην κοιλιά της μητέρας του (έκτρωση) ή αν το σκοτώσουμε αφού γεννηθεί (δολοφονία). 

Τα επιχειρήματα που έχουν γυναίκες φεμινιστικών οργανώσεων για τις εκτρώσεις είναι του τύπου :« Η μητρότητα είναι επιθυμία και η έκτρωση δεν είναι αμαρτία», «κάθε γυναίκα είναι κυρία του σώματός της και έχει το δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της και να αποφασίζει γι’ αυτό», «είναι μια προσωπική υπόθεση» και άλλα παρόμοια. 

Για να πούμε ότι μια πράξη είναι αμαρτία δηλ. λάθος πρέπει να έχουμε ένα κριτήριο. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς το κριτήριο είναι οι εντολές του Ευαγγελίου. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι η έκτρωση δεν είναι αμαρτία δηλ. δεν είναι λάθος ποιο κριτήριο έχουν ; Το έμβρυο-βρέφος είναι μέλος του σώματος της γυναίκας ή είναι ένας άλλος άνθρωπος ; Από μόνη της έμεινε η γυναίκα έγκυος ; Από πού κατάλαβαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι έχει δικαίωμα ο άνθρωπος να έχει απόλυτη εξουσία πάνω στο σώμα του;

Τα βρέφη που σκοτώνονται με τις εκτρώσεις πεθαίνουν αβάπτιστα δηλαδή χωρίς να είναι απαλλαγμένα από το προπατορικό αμάρτημα και χωρίς να έχουν αναγεννηθεί από το Άγιο Πνεύμα. Βέβαια όπως έλεγε ο μακαριστός γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος επειδή δεν έχουν καμία ευθύνη θα σωθούν. Θα ήταν όμως πολύ καλύτερα αν βαπτιζόντουσαν και ύστερα πέθαιναν. Θα ήταν αγγελούδια. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψη τους οι βουλευτές όταν νομοθετούν σε ποια ηλικία μπορούμε να τα σκοτώνουμε.

Δεν πρέπει επιπόλαια και βιαστικά να προχωράμε σε τέτοια πράξη. Όσο ανεπιθύμητη και να μας είναι μια εγκυμοσύνη για να γίνει το θέλησε και ο Θεός, αφού αν ήθελε μπορούσε να το εμποδίσει σαν Παντοδύναμος που είναι, άρα να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας αφήσει μόνους, θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθάει. Σκεφθείτε πόσα ζευγάρια θέλουν παιδί και δεν μπορούν να κάνουν. Μερικοί γιατροί με το παραμικρό συστήνουν έκτρωση. Γνωρίζω πολλά περιστατικά που δήθεν το παιδί θα είχε προβλήματα και σύστηναν οι γιατροί έκτρωση και τελικά γεννήθηκαν τα παιδιά και ήταν υγιέστατα. Και οι γιατροί άνθρωποι είναι, δεν είναι Θεοί. 
Για τις γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση έλεγε ο άγιος γέροντας π. Εφραίμ που είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ να μην αρκούνται στο ότι το εξομολογήθηκαν και άρα ο Θεός τις συγχώρεσε. Πρέπει τα μάτια τους να γίνουν δυο βρύσες που συνέχεια θα τρέχουν δάκρυα για να δείξουν στον Θεό ότι πραγματικά μετανοούν και πονάνε γι’ αυτό που έκαναν.
Μπράβο στους βουλευτές της Αργεντινής που αρνήθηκαν σήμερα να ψηφίσουν το νόμο που θα νομιμο-ποιούσε τις εκτρώσεις στην Αργεντινή. Έλεγε ο άγιος Παΐσιος: «Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνο αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το Κράτος νόμος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το Έθνος, για να παιδαγωγηθεί». Με απλά λόγια, δεν θα σταματήσουν να έρχονται θλίψεις πάνω στην Ελλάδα, αν οι βουλευτές δεν καταργήσουν το νόμο που νομιμοποιεί το έγκλημα των εκτρώσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Μπαμπη σε αυτα τα θεματα καλα τα πας! οι εκτρωσεις που γινονται ειναι εγκλημα ουτως η αλλως ,πολυ δε περισσοτερο οταν προκειται για εγκυμοσυνη ,μη προγραμματισμενη ,απο "ατυχημα' ! Ασχολησου με τετοια θεματα ! το καπιταλιστικο ομως συστημα[ που υποστηριζουν οι δεξιοι ,ειτε ακροδεξιοι σου πνευματικοι πατερες], το οποπιο ευθυνεται απο καταβολης του για ολους τους ιμπεριαλιστικους πολεμους ,για τοσες γενοκτονιες,μεταξυ αυτων θανατους παιδιων ,βρεφων,ποιος θα το καταδικασει; ολοι εσεις οι Δεξιοι μεταφραζετε τα Ευαγγελια,την Βιβλο οπως σας ταιριαζει ,καλλιεργητε την μισαλλοδοξια και αυτο το κανατε συστηματικα με το θεμα υποδοχης -φιλοδοξιας των προσφυγων! μονο χριστιανοι δεν μοιαζετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνείς οτι η έκτρωση ειναι έγκλημα. Ξέρεις ποια απορία έχω ; Γιατί όταν αναφέρεσαι σε εγκλήματα βλέπεις μόνο αυτά που έκαναν οι Δεξιοί και δεν βλέπεις κι αυτά που έκαναν οι Αριστεροί ; Το ανθρώπινο αίμα δεν ειναι το ίδιο όποιος και να το χύνει;Και κάτι άλλο. Αφου με την Ορθοδοξία δεν ασχολείσαι σοβαρά μην παίρνεις επιχειρήματα απο το Ευαγγέλιο γιατί τα παίρνεις λάθος. Ειναι σαν να πηγαίνεις Δημοτικό και θέλεις να καταλάβεις Πανεπιστημιακή Φυσική.Για τους πρόσφυγες-μετανάστες τα παιχνίδια που παίζονται τα γνωρίζεις ;Η Εκκλησία στα συσσίτια που δίνει φαγητό σε χιλιάδες κόσμο ρωτάει τι εθνικότητας ειναι ή ποια πίστη έχουν ;

      Διαγραφή
  2. επειδη ενα ζευγαρι δεν μπορει να τεκνοποιησει,πρεπει οποια μεινει εγκυος να γεννησει θελει δεν θελει;Τι σκοταδισμος ειναι αυτος δασκαλε;Οχι οτι περιμενα κατι διαφορετικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να σκοτώσει το βρέφος που έχει στην κοιλά της ειναι προοδευτικότητα ;Το να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να προχωρούμε στη ζωή ειναι σκοταδισμός ;Δεν νομίζω, απλώς δείχνουμε οτι είμαστε Άνθρωποι.

      Διαγραφή
  3. Τη θα πει όταν είναι στην κοιλιά έχει δικαίωμα να το σκοτώνει δεν θα το καταλάβω ποτέ
    και όταν γεννηθεί μετά πλέον είναι φόνος
    δηλαδή δεν έχει κανένα δικαίωμα το παιδί στην κοιλιά και είναι απλά ένα πράγμα αυτό και αν δεν είναι σκοταδισμός το ΕΓΩ στο μεγαλείο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ο "Πανάγαθος" και "φιλεύσπλαχνος" Θεός σας είναι τιμωρός και στέλνει συμφορές στους ανθρώπους;
    Για όλα φταίει η Εύα τελικά! Παρέσυρε τον Αδάμ στην αμαρτία και να πού φτάσαμε! Αν δεν ήταν αυτή τώρα θα τρέχαμε τσίτσιδοι στα λειβάδια του Πραδείσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αρτέμη
      Θα τρεχαμε γυμνοί ,θα πίναμε μπαφους,και θα παίζαμε pro

      Διαγραφή
    2. Άρτεμις αυτό το εξηγώ αναλυτικά στο προηγούμενο άρθρο μου. Οι συμφορές δεν ειναι από τον Θεό, πολύ συχνά ειναι απο την κακία που υπάρχει στον κόσμο. Οι ισχυροί αυτού του κόσμου δεν κάνουν πολέμους γιατί θέλουν τα πλούτη των άλλων ; Θέλουν να ικανοποιήσουν την φιλαργυρία τους, την φιλοδοξία τους, την φιληδονία τους δηλαδή οι συμφορές συνήθως έρχονται επειδή είμαστε σκλάβοι στα πάθη μας. Γιατί ο Χίτλερ αιματοκύλισε την ανθρωπότητα και γιατί οι κομμουνιστές στην πρώην Σοβιετική Ένωση σκότωσαν πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπους ; Απλώς ο Θεός επειδή ειναι Παντοδύναμος και την πιο μικρή συμφορά την επιτρέπει να συμβεί για λόγους που δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς. Ένας λόγος που μας λέει το Ευαγγέλιο ειναι για να μετανοήσουμε απο τις αμαρτίες μας. Δεν στέλνει όμως ο Θεός την συμφορά, απλώς την χρησιμοποιεί(όπως και τον διάβολο όταν μας παιδεύει τον χρησιμοποιεί) και σίγουρα για το καλό μας γιατί ειναι Πανάγαθος και δεν θέλει ποτέ το κακό του πλάσματός του.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.