Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άθραυστη οθόνη κινητών τηλεφώνων


Τα κινητά μας τηλέφωνα γίνονται ολοένα και πιο προηγμένα και στην ουσία έχουν μετατραπεί σε υπολογιστές τσέπης. Οι συσκευές τελευταίες γενιάς είναι ολόκληρες μια ευαίσθητη οθόνη αφής και με δεδομένο ότι τα κινητά μας τηλέφωνα τα κρατάμε συνεχώς στα χέρια μας (είτε τα χρησιμοποιούμε είτε όχι) πολλές φορές μας πέφτουν με αποτέλεσμα να παθαίνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές. Έτσι τα τελευταία χρόνια τόσο οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες όσο και ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες έχουν ριχτεί στην μάχη της δημιουργίας ανθεκτικών κινητών τηλεφώνων.

Η πιο πρόσφατη σχετική προσπάθεια φέρει την υπογραφή της Samsung η οποία πουλάει πάνω από 100 εκ. κινητά τηλέφωνα ετησίως. Ο νοτιοκορεατικός βιομηχανικός γίγαντας παρουσίασε μια οθόνη τεχνολογίας OLED για κινητά τηλέφωνα η οποία αποτελείται από μια εξαιρετικής αντοχής πλαστική ύλη και μια ειδική επίστρωση συνδυασμός που την κάνει άθραυστη. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της οθόνης αν η συσκευή πέσει κάτω, αν κάποιος την πετάξει με δύναμη ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει με τα χέρια να την λυγίσει η συσκευή δεν θα πάθει τίποτε και υποστηρίζουν ότι τα σχετικά τεστ που έχουν γίνει το αποδεικνύουν. Η Samsung αναφέρει ότι έγιναν δοκιμές στις οποίες η οθόνη αφέθηκε να πέσει στο έδαφος από διάφορα ύψη ενώ επίσης εκτέθηκε και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σε πολύ χαμηλές (δεκάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν) και η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Διαμαντένια προστασία

Πριν από λίγους μήνες η αμερικανική εταιρεία Akhan Semiconductor που κατασκευάζει εξαρτήματα για κινητά τηλέφωνα δημιούργησε μια γυάλινη άθραυστη οθόνη αφής που αποτελείται από… διαμάντια. Η οθόνη που ονομάζεται «Miraj Diamond Glass» αυτή βρίσκεται σε φάση δοκιμών και μάλιστα η Akhan Semiconductor συνεργάζεται με μια από τις εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιώντας τις συσκευές της στις δοκιμές χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποια εταιρεία πρόκειται. Η οθόνη αποτελείται από νανοκρυστάλλους διαμαντιού που κατασκευάζει η Akhan Semiconductor στα εργαστήρια της. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της η διαμαντένια οθόνη προστατεύει και τα εξαρτήματα που βρίσκονται ακριβώς από κάτω της όπως τα φωτάκια LED και διάφοροι αισθητήρες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.